Vilniaus meras pateko į Rusijos "stop-sarašą"

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/politic... 2018-05-01 10:34:00, skaitė 500, komentavo 0

Vilniaus meras pateko į Rusijos

Remigijus Šimašius, archyvinė nuotrauka
Remigijus Šimašius, archyvinė nuotrauka

Šeštadienį paaiškėjo, kad Rusijos URM uždraudė įvažiuoti priešiškiausiai nusiteikusiems Lietuvos politikams

VILNIUS, balandžio 30 — Sputnik. Vilniaus meras Remigijus Šimašius įtrauktas į Rusijos nepageidaujamų asmenų sąrašą, apie tai jis pranešė savo paskyroje Facebook.

Pasak mero, prieš daugiau kaip dešimtmetį jis nusprendė nevažinėti į Rusiją, o neigiamas požiūris į Maskvą buvo jau tada, kai jis buvo teisingumo ministras.

"Dar man būnant Teisingumo ministru užsitarnavau iš Rusijos URM asmeniškai man skirtą pranešimą spaudai. Apie tai, kaip "liguistai reaguoju" į jų klausimus apie tariamą fašizmą bei tariamus ir tikrus didvyrius", — rašo Šimašius.

Šeštadienį Rusijos URM uždraudė įvažiuoti priešiškiausiai nusiteikusiems Lietuvos politikams, politologams ir seimūnams, atsakydama į Lietuvos veiksmus. Rusijos užsienio reikalų ministerija užsiminė, kad "ne pagal Rusijos taisykles likti skolinga partneriams jų provokuojančių veiksmų atžvilgiu".

"Atsakydami į tai, kad Vilnius priėmė Amerikos "Magnickio įstatymo" analogą, buvome priversti įvesti draudimą įvažiuoti į Rusiją priešiškiausiai nusiteikusiems Lietuvos piliečiams tarp vietos politikų, deputatų ir politologų", — paskelbė Rusijos URM informacijos ir spaudos departamentas.

Išvakarėse kai kurie Lietuvos politikai ir žurnalistai, pagarsėję savo antirusiškais pasisakymais, pareiškė, kad Lietuvos URM perspėjo juos apie draudimą įvažiuoti į Rusiją artimiausius penkerius metus. Apie tokį draudimą paskelbė "Valstiečių ir žaliųjų sąjungos" narys Vytautas Bakas, Seimo nariai konservatoriai Laurynas Kasčiūnas ir Rasa Juknevičienė, o taip pat žurnalistai Rimvydas Valatka ir Andrius Tapinas.