Simono Kroydono byla - dar vienos demokratijos laidotuvės Lietuvoje?

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.lt/20... 2018-05-01 11:16:02, skaitė 1207, komentavo 11

Simono Kroydono byla - dar vienos demokratijos laidotuvės Lietuvoje?

https://2.bp.blogspot.com/-a0moSmw2O24/Wuf9mibyh6I/AAAAAAAAJlo/IKGm_NQd8-of9NtIXK6x0PxZYLQAyqnRgCLcBGAs/s1600/27858529_1606517349403151_8978330216113782637_n.jpg

Gegužės 1 dieną aštria plunksna pasižymintis publicistas Simonas Kroydonas savo Feisbook paskyroje rašo:

Sveiki draugai. Taip tai tiesa. Aš Lietuvoje ir vos nusileidęs Palangos oro uoste buvau iškart suimtas, savaitę įkalintas areštinėse ir paleistas iš Šiaulių Tardymo Izoliatoriaus su pasižadėjimu neišvykti. Paimtas pasas, laptopas, mob telefonas.

Jeigu atvirai iki šiol nesuvokiu kuo esu kaltinamas. Formaliai 170 straipsnis, Sausio 13 įvykių menkinimas.

 

 

Anketų su Simonas Kroydonas paskyra buvo prikurta begalė. Iš jų rašė visi kas netingėjo, jos atsirasdavo ir vėliau būdavo sunaikintos. Kažkokios iškarpos iš straipsnio sujungtos į vientisą masę ir man kabinami kaltinimai, kad aš žeminau žmones nukentėjusius per Sausio 13 įvykius.

Atskleidžiau ir sustabdžiau gausybę aferų, per kurias konservatoriaii ir jų remiamas verslas prarado begalę pinigų. Dešimtis milijonų eurų, o gal ir šimtus. Už valstybės interesus kovojęs Respublikos žurnalistas Vitas Lingys buvo nužudytas. Kruvinieji 1990-ieji praėjo, tačiau baltųjų apykaklių mafija apraizgė visą Lietuvą. Tikslas - priversti mane nustoti rašyti apie korupciją, nusikaltimus ir valdininkų mafijos taikomas pinigų plovimo schemas.

Tai, kad mano paleidimas sutapo su Grybauskaitės-Masiulio paviešintomis susirašinėjimo aferomis ne atsitiktinumas. Kas toliau?

Jorkšyrų Elfų džiaugsmui taip. Mano gyvenimas pradėjo griūti. Paimtas pasas,o ir paso galiojimo laikas baiginėjasi, negaliu gryžti namo į angliją kurioje gyvenu ir dirbu pusę savo gyvenimo. Moku už butą, automobilį, kelių draudimą, nekilnojamo turto mokestį, elektrą, dujas, įsipareigojimai kompanijai, atšaukiami darbiniai skrydžiai į keturias šalis, praktiškai prarastas darbas, reputacija kaip transporto menedžerio, kuris niekada neturėjo išeiginių, papasakojus anglams už ką mane suėmė jie nesupranta. Sako, negali taip būti, Čia gi Europa o ne Turkmenistanas. Ir visa tai dėl kažkieno parašyto straipsnio mano vardu, nes atidžiai pasižiūrėjus į kaltinimus ten kažkokios iškarpos panašios į mano labai seniai rašytą straipsnį. Bandžiau jį surasti,bet originalusis straipsnis ištrintas.

Kaip fabrikuojama byla!

Man nežinant sukurpiama istorija, kad aš gyvenu Lietuvoje, registruotas Kaune, nedirbu, nedraustas ir dar slaptausi nuo pareigūnų. Dar sukuriama istorija, kad aš aštuonerius metus gyvenau Airijoj. Prieš dešimt metų Dubline aš išsiėmiau pasą, todėl mūsų pareigūnams atrodo, kad aš 8 metus gyvenau Airijoj, dėl viso kitko nelabai ir svarbu. Galima parašyti bet ką, paduoti teismui ir teisėja patvirtins suėmimą.

Byla slapta, nevieša, tik kažkaip dar pernai rugsėjį apie visa tai Jorkšyrų Elfus informavo VSD statytinė Kuznecovaitė. Kaip ji galėjo žinoti bylos eigą, jeigu, net aš nežinojau, kad mano atžvilgiu yra iškelta byla ir taikomas suėmimas.

Paso Londone man nebūtų išdavę. Turėjau gryžt į Lietuvą. Tarp kitko, buvau užsukęs į Britų policijos nuovadą paklausti ar esu dėl ko nors ieškomas. Švarus tu Simonai ir jokių bylų apie tavo paskelbtą paiešką neturim. Ne šiaip sau išsisaugojau įrodymus. Man pasisekė, kad tyrėjas ir kriminalistai ir nemažai pareigūnų mane morališkai palaikė, kadangi tarp jų pasitaikė mano skaitytojų. Nemanau, kad ir prokurorė bus šališka. Man užteko prokurorės žodžio, kad ji apolitiška. Duotas žodis man įstatymas.

Visi mes esame įrankiai, instrumentai kuriais yra grojama ši pjesė. Kam tai naudinga? Konservatoriams ir Prezidentūrai. Kodėl? Todėl, kad mano išknisti faktai konservatorių partiją veda prie skilimo, o Dalią Grybauskaitę prie apkaltos. Prekyba Lietuvos pilietybe Pietų Afrikos žydams, visokioms Isabela Tobias ir galybei kitų per tarpininką Gudelį, kuris buvo tarpininkas Edmundo Jakilaičio. O čia jau Dalios ir Masiulio dueto demaskavimas. Prekyba įtaka kuri veda į prezidentės apkaltą. Jau seniai buvau informuotas, kad mano veiklos sustabdymu yra suinteresuota Prezidentūra. Dalios klaida buvo ta, kad ji bolotiravosi antrajai kadencijai. Jei pirmą ji atliko nepriekaištingai, antrają ji įtvirtino diktatūros valdymo formą, kurią pagal numatytą scenarijų turėtų perimti jos įpėdinis Gitanas Nausėda.

Taigi kas bus bandoma daryt mano atžvilgiu, pagalvokime.

Sistemininkams pats patogiausias variantas, kai "kaltinamasis" Simonas Kroydonas nuolankiai prisipažįsta, kad "esu kaltas, daugiau taip nedarysiu", nes tada nereikia savo baltais siūlais siūtos bylos įrodinėti realiais surinktais įrodymais.

O įrodymų, kad aš rašiau, jie neturi, nes aš nerašiau, o tos ištraukos velnias žino iš kur paimtos Ir iš Feisbuko jie nieko negaus, nes feisbukas atsakys tik JAV teismui, ir paskelbti postai atsako būtent pagal JAV teisinę bazę.

1 - Feisbukas yra JAV jurisdikcijoje, todėl LR prokuratūra iš feisbuko neturėtų gauti jokių atsakymų. Mūsiškius amerikiečiai mandagiai pasiųs ant trijų raidžių ir reikalaus kreiptis per JAV teismą. Todėl nei IP adreso, nei profilio tapatybės patvirtinimo LR prokuratūra neturės. Vienintelis variantas jiems - mano prisipažinimas ir patvirtinimas, kad tai mano profilis. Aišku jie gali knistis po mano kompiuterį ir prikabinti, kad jame yra išsaugoti prisijungimai prie FB paskyros. Likimo ironija, bet prieš tai turėtą kompiuterį ne per seniausiai buvau apipylęs arbata parėjo visa motininė plokštė ir kompiuterį išmečiau lauk, o šitą su kuriuo atskridau įsigijau vos savaitė iki skrydžio ir, net nespėjau suinstaliuoti būtiniausių programų.

2 - Feisbukas ir jo serveriai veikia JAV teritorijoje, todėl jame paskelbtai informacijai negalioja LR įstatymai. Šito Lietuvos teismai nenori pripažinti, bet iki ES ir Strasbūro dar nenuėjo nė vienas Feisbuko komentatorius, nuteistas Lietuvoje. Dabar vyksta Vaido Lekstučio byla, jis baigia praeiti Lietuvos visas pakopas ir jau paruošęs dokumentus Strasbūrui. Aš jei ką ir parašau, tai galioja Didžiosios Britanijos jurisdikcijoje.

3 - Portalai, Laikraščiai kurie mane spausdina, jų serveriai yra užsienio šalių jurisdikcijose. Tiesiog niekas su LR teismais iki galo nesiteisė ir nesipriešino persekiojimui, kurį LR prokuratūra vykdo už LR ribų. Mano atveju papuolė sąžiningi tyrėjai ir žmonės, bet viskas gali pasikeisti, kai tyrimą perims šališki Vilniečiai.

Bet?

Pirmiausia, ką prokuratūros tyrėjai turi padaryti, prieš susiūdami bylą - tai nustatyti "nusikaltimą įvykdžiusį asmenį". Jeigu nėra "nusikaltėlio" - nėra ir bylos. O atidžiau pažiūrėjus kaltinimus pamačiau, kad ten iš vis ne mano stiliaus žodžiai. Ne mano straipsnis. Ko gero Jorkšyrų Elfai sukurpė vieną iš daugelio Simono Kroydono paskyrų, tada patys tą paskyrą reportino epolicija.lt, o tada paskyrą sunaikino. Pilno straipsnio apie Sausio 13 įvykius kurį man bando kabinti taip ir neskaičiau, tik padrikus sakinius, ištraukas. Štai ir visa primityvi bylos fabrikavimo metodika.

Jūs visi puikiai žinote, kad gyvenu Anglijoje, o ne Lietuvoje, bet kažkas nusprendė, kad visą laiką gyvenu Lietuvoje, dar ir registruotas Kaune. Iš ko aš tada turėčiau gyventi, jeigu pasak bylos, nedirbu, nedraustas, tai kaip ir bomžas, o bomžai gyvena prie konteinerių, na o kaip žinote žurnalistei Kuznecovaitei irgi šiukšlių konteineriai nesvetimi. Labai vaizdingai aprašinėjo ji gyvenimą su Vilniaus bomžais, o ir nuotraukas su valkatomis publikuodavo savo straipsniuose. Mano telefono yra pasiklausoma. Žinote gali įrašą prikabinti prie bylos, kai viršininkai užspaus prokurorus duoti bent kažkokį rezultatą, tada, bet koks nekaltas pokalbis apie bylą bus paverstas "įkalčiu".

Junkime loginio mastymo mygtuką.

Jeigu byla eis teisman, tai yra keli momentai:

1 - Feisbukas ir visi jo serveriai yra JAV jurisdikcijoje.

2 - Tyrėjai nesugebėjo nustatyti kas ir iš kokio įrenginio publikavo įrašą. Nors aš jiems pasakiau, kad FB profilis "Simonas Kroydonas" yra mano, bet tai nereiškia, kad kažkas kitas neturi prie jo prisijungimo ir mano vardu ko nors nepublikavo, juolab,kad į mano paskyrą nuolat įsilaužiama, sukuriama galybė klonų, jie tai atsiranda tai pradingsta, o tie klonai reportinami epolicijai.

3 - Mano įrašai yra nuolat reportinami, naikinami, o aš pats siunčiamas į nuolatines mėnesio atostogas. Taigi, jei ir būtų buvę paskelbti kažkokie įrašai visa tai turėjo vykti Jungtinės Karalystės teritorijoje ir veiksmas neturi nieko bendro su Lietuva.

4 - Dėl to kuo mane kaltina "TSRS nusikaltimų neigimu" - Sausio 13-osios byla dar yra nebaigta, teismas dėl jos nepriėmė kaltinamo nuosprendžio. Kol nėra teismo sprendimo, tol nėra ką neigti.

Prokuratūroje nėra tokio dalyko kaip "geras" ar "palankus" tyrėjas. Gali būti normalus policininkas, kuriam kaip šūdą užkrovė kokią nenormalią bylą - tuomet jis ieškos būdu kaip jos atsikratyti ir nutraukti tyrimą, bet jeigu yra užsakymas prastumti iki teismo, tuomet tyrėjai gali būti tokie veidmainiai, kad jūs,net neįsivaizduojat - Blogiau net už prasigėrusias kuznecovaites. Į akis sakys tau vieną, o už nugaros – kaltinamąjį peilį į nugarą. Šiauliečiai to nedarys. Jaučiu geras jų širdis. Vilniečiai jau kas kita.

Teoriškai - kiekvienas tyrėjas ir tardytojas turėtų būti mano priešas. Kaip ir teisėjas - nes jie vienoje sistemos valtyje, o aš tik dar vienas nelaimėlis, kuris pakliuvo jiems į rankas ir jie su manimi realiai gali daryti taip, kaip jiems yra patogiau. Iš kitos pusės, aš rašau tai ką liepia mano sąžinė. Vienintelis mano tikras sąjungininkas šitoje vietoje – tik aš pats ir jūsų skaitytojų minia.

Dabar rašau jums vidurnaktį ir galvoju. Gyvenau sau ramiai Britanijoje ir režisavau politinius procesus Lietuvoje. Aš tai ne Gineikaitė, kuri prisigėrusi sudaužė keliolikos žmonių karjeras. Konservatorių lyderiai turėtų suvokt, kad visas veiksmas apie ką rašau prognozuojamas ir modeliuojamas ir, kad tų sąžiningų žmonių valdžiusių ir tebevaldančių šalį aš neišduosiu. Aš garbingas žurnalistas su tuo išvykusiu milijonu tautiečių norintis švaresnės, geresnės Lietuvos.

Pamastykime kartu. Kuo mažiau tyrėjai iš manęs išgaus informacijos - tuo jiems sunkiau bus argumentuoti savo priekabes ir tuo mažiau teisėjui bus už ko kabintis. Natūralu kad, aš nedirbsiu už juos - tegu patys ir įrodinėja savo išsigalvojimus. Tai, kas yra "ikiteisminio tardymo medžiagoje", tai tik prokurorų rašliava. Kol aš PATS TO NEPATVIRTINSIU TEISME, tol jie negalės remtis mano žodžiais. Skaitytojau, TEISMAS REMIASI TIK TAVO ŽODŽIAIS TEISME.

Bandau įsivaizduot, ką teko išgyvent Vaidas Žemaitis, Algirdui Paleckiui, Laurynas Ragelskis, Aurimas Drižius, Neringa Tuškevičienė, kokį spaudimą po KGB paviešinimo patiria Vitas Tomkus, kodėl staiga nutilo Birutė Davidonytė ir vienintelis tikras Delfi publicistas Mindaugas Jackevičius nedrąsiai bando kažką daryti.

Jau nekalbu apie sistemininkų terorizuotas Ramūno Karbauskio, Pūkas Kęstutis, Naglio Puteikio šeimas.

Ir žinote kas toliau?

Toliau bus bandoma įtikint mane prisipažinti už tai ko nepadariau. Jeigu prisipažinsiu, tuomet duos kokius metus lygtinai, per kuriuos negalėsiu išvykt iš Lietuvos. Aišku kals galingą baudą ant viršaus, žinodami, kad liksiu be nuolatinių pajamų iškart užsiundys anstolius, jie baudą patrigubins - ir štai jums visiškas žurnalisto sunaikinimas.

Dabar jūs jau žinote, kodėl masės darbingo amžiaus žmonių evakuojasi iš Lietuvos ir tuščią vietą pamažu užpildo ordos iš Ukrainos. Matote kaip žurnalistai nelietuviškomis pavardėmis dedasi tariamais Lietuvos patriotais už paskutinius jūsų suneštus pinigus ginkluoja mūsų Lietuvą ir tada sugalvos paleisti raketas į kokį Kaliningradą, koks bus rusų atsakas manau suvokiat.

Mūsų tauta visais laikais ieškojo savo gelbėtojo, ir tie gelbėtojai yra Valstiečiai. Jeigu valdžioje dabar būtų konservatoriai aš jau seniai būčiau buvęs nužudytas VSD saugų.

Dabar jūs pasižiūrėkite kaip primityviai man yra fabrikuojama byla, blokuojama mano paskyra ir mes visi puikiai žinome,kas už viso to stovi.

Bandoma priversti mane užtildyti, kad nerašyčiau. Vytautas Sirvydis ar prokuratūros veiksmai teisėti?“

31562352_1683801401674745_7142879630880407552_n.jpg

31687980_1683801488341403_8104420940420481024_n.jpg

Mano pastebėjimai.

Tik aklas nemato, kad Lietuvoje vykdomas lietuvių tautos genocidas, lietuvių pakeitimas ukrainiečiais, arabais, juodaodžiais afrikiečiais, planuojama 0,5 milijonui žydų suteikti „išimties tvarka“ Lietuvos pilietybę. Pasigirdo gandai, kad pasaulio viešpačiai Rotšildai planuoja Baltijos valstybes, Olandiją, Angliją, apjungti į kažkokį „jūros sąjungos derinį“. O kodėl ne? Ne be reikalo juk šimtai tūkstančių lietuvių nudanginta į Angliją!? Nėra jokių abejonių, kad D.Grybauskaitė yra pasaulio galingųjų projektas. Nėra jokių abejonių, kad tinkamiausia kandidatūra jai pakeisti, suslapstyti visus nešvarius jos darbus, yra Rotšildų bankų gizelis Gitanas Nausėda (dubleris Ž.Pavilionis, gerai užsirekomendavusios mamos sūnus, praėjęs visą patikros lojalumui mechanizmą JAV).

Simonas Kroydonas savo publicistika drumsčia Lietuvos naikintojų pelkę, visą šitą supuvusią sistemą, kurioje taip gera gyventi visiem šliužams ir lietuvių tautos kraujo siurbėlėms. Sistema pasipriešino ramybės ir sotaus parazitavimo drumstėjui Kroydonui.

Ar galėjo Simonas Kroydonas užkibti ant Sausio 13 neigimo meškerės, ne man spręsti. Aš galiu tik pasakyti, kad ir mane buvo bandoma įvelti į panašias „šaudymo į savus“ diskusijas.

Sausio 13 naktį aš budėjau prie tuometinės Aukščiausios Tarybos pastato, dabartinio Seimo, ne prie televizijos bokšto. Televizijos bokšto papėdėje gyvena mano buvęs kolega dr.Juozas Račkus, su kuriuo esu dirbęs MA Biochemijos institute 1975-1981 metais ir lyg šiol palaikau ryšius. Jis buvo visų įvykių prie televizijos bokšto dalyvis ir liudininkas. Jis man pasakė, kad teiginys apie tai, kad „savi šaudė į savus“ - yra kvailystė, to tikrai nebuvo. Man pakako šio tvirtinimo. Aš pasitikiu savo kolega ir visiškai nepasitikiu buvusiųjų anūkais: nesvarbu, ar tai būtų Justo anūkas, ar Vytauto.