R.Šimašius: „Taikyti baudžiaką už kasiaką yra nemodernu, kvaila, nemoksliška ir nešiuolaikiška“

Autorius: Linas Naujokas Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/2018... 2018-05-02 01:03:13, skaitė 672, komentavo 3

R.Šimašius: „Taikyti baudžiaką už kasiaką yra nemodernu, kvaila, nemoksliška ir nešiuolaikiška“

Vilniaus miesto meras, liberalas Remigijus Šimašius, prakalbo narkomanų ir kalinių žargonais kalbėdamas apie narkotikus ir jo manymu taikomą per griežtą “baudžiaką“(teisinę atsakomybę) už “kasiaką“(marihuanos suktinę), yra nemodernu, kvaila, nemoksliška ir nešiuolaikiška.

Liberalizmas tai mūsų planetos vėžys kuris naikina tai ką sukūrė motina gamta, o būtent liberalizmas skatina iškrypimus ir nukrypimus nuo gamtos dėsnių. Mados ir jų vaikymasis yra visiška beprasmybė ir žinoma miestas be jų negali, nes būtent miestai ir yra šių tuštybių ir beprasmybių brandintojai.

Kvaila yra ne drausti, o svaigti

Kvaila yra tai, kad žmogus nesugeba išlikti blaivios prigimtinės būsenos ir bando save svaiginti, keisti būseną. Šiuo atveju Šimašius kalba apie vieną iš svaiginimosi būdų kanapę. Jeigu žmogus narkotinėmis medžiagomis bando save svaiginti, vadinasi jo netenkina jo būsena ir jis ją nori pakeisti, vieni alkoholiu, kiti žole, treti kokaino doze ir tt. Bet tai yra faktas ir yrodymas, kad šis žmogus turi psichikos sutrikimų ir juos bando laikinai paskandinti alkoholyje arba šiuo atveju narkotinėmis medžiagomis.

Vilniuje vykusioje “žolininkų“ šventėje kuriai Šimašius davė leidimą kuo puikiausiai matosi, kad publika yra linkusi pasvaigti ir pakaifuoti…, o ne prasmingai ir sąmoningai jas naudoti kaip vaistą ar maisto papildą.

Kanapių

Šiuo atveju matomai Šimašius bando įtikti nuliberalėjusiai publikai kuri mėgsta svaigti ir kaifuoti.

O jeigu kalbėti apie mokslą kuris yra ištyręs kokį poveikį žmogaus organizmui daro marihuana? Šį kartą Šimašius bus visiškai nusikalbėjęs ir pademonstravęs savo nemoksliškumą.

Marihuana – tai iš žydinčių kanapių viršūnėlių išgaunama narkotinė medžiaga. Tai bene dažniausiai vartojama nelegali svaiginamoji medžiaga. Statistika teigia, kad visame pasaulyje bent kartą per metus maždaug 4% suaugusiųjų vartoja marihuaną, 0,6% ją vartoja kasdien. Apie marihuaną sklando daugybė mitų, bandančių įteigti, kad tai tėra “nekaltas“ narkotikas, nesukeliantis rimtų pasekmių sveikatai. Tačiau kaip yra iš tikrųjų?

Marihuanos sudėtyje yra apie 400 skirtingų cheminių medžiagų. Pagrindinis psichiką veikiantis komponentas yra tetrahidrokanabinolis. Nuo šio komponento kiekio priklauso narkotiko poveikis: kuo daugiau šio komponento kanapėse – tuo stipriau marihuana veikia organizmą.

Marihuana dažniausiai vartojama ją rūkant. Narkotiko poveikis organizmui pasireiškia po 10-30 minučių.

Koks marihuanos poveikis:

  • Džiūsta burna ir gerklė;
  • Padažnėja širdies ritmas;
  • Sutrinka koordinacija ir pusiausvyra;
  • Sulėtėja reakcijos laikas;
  • Susilpnėja trumpalaikė atmintis.

Vidutinės dozės sukelia atsipalaidavimą, skatina fantazijas. Didelės dozės gali sukelti haliucinacijas ir paranoją.

Paprastai trumpalaikis marihuanos poveikis visiškai išnyksta po  2-3 valandų. Tačiau iš organizmo tetrahidrokanabinolis pilnai nepasišalina. Ši medžiaga tirpsta riebaluose, todėl kaupiasi riebaliniame audinyje, kepenų, plaučių, seklidžių ir kitų organų riebaluose. Praėjus dviem dienom po marihuanos vartojimo, ketvirtadalis tetrahidrokanabinolio dar yra organizme. Atlikus šlapimo tyrimą tetrahidrokanabinolio pėdsakų galima rasti dar tris dienas po vartojimo, o jautriais kraujo tyrimais jis aptinkamas net iki 2 savaičių laikotarpiu.

24 valandas po marihuanos vartojimo gali pasireikšti atminties pablogėjimas, sumažėti informacijos įsisavinimo efektyvumas, atsirasti sunkumai sukaupti dėmesį, pablogėti matematiniai bei kalbėjimo įgūdžiai. Kai kurių tyrimų duomenimis, marihuana gali sukelti negrįžtamą poveikį atminčiai, dėl struktūrinių atminties srities smegenyse pokyčių.

Pastoviai vartojant marihuaną sumažėja organizmo atsparumas kvėpavimo takų ligom: peršalimui, bronchitui, gali išsivystyti bronchinė astma. Pažeidžiamas kvėpavimo takų vientisumas, padidėja rizika susirgti plaučių vėžiu, susilpnėja imunitetas. Marihuanos kenksmingas poveikis organizmui yra 5 kartus stipresnis nei tabako.

Reguliarus marihuanos rūkymas paaugliams lėtina lytinį brendimą. Vyrams gali susilpnėti spermos gamyba, moterims gali sutrikti  menstruacijų ciklas. Vartojant marihuaną nėštumo metu padidėja apsigimimų tikimybė. Ilgai vartojant marihuaną įšsivysto pripratimas. Nustojus vartoti pasireiškia abstinencijos sindromas: dirglumas, nerimas, miego sutrikimai.

Jeigu kalbėti apie šiuolaikiškumą

Šiuolaikiškumas pati savoka yra labai miglota ir nesuprantama. Kas yra šiuolaikiška? Tai kas vyksta šiuo laiku. Visiškai nesuprantama ką Šimašius tuo norėjo pasakyti. Gal šiame reklaminiame vaizdo klipe Šimašius filmavosi apsirūkęs?