Ukrainietis apie Rusiją: - Man čia patinka

Autorius: Anno Šaltinis: https://cont.ws/@s1601v3006/93... 2018-05-02 18:08:09, skaitė 638, komentavo 0

Ukrainietis apie Rusiją: - Man čia patinka

2017 m. gruodžio mėn. pradžioje jaunuolis su šeima persikėlė į Krasnodarą, Rusijos miestą, kuris savo pietiniu klimatu panašus į centrinę Ukrainą, kad jaunajai šeimai būtų kuo patogiau. Po keturių mėnesių gyvenimo Rusijoje jaunuolis papasakojo apie savo įspūdžius, lygindamas savo šalį su Rusija.

Visų pirma, kas nustebino jaunuolį - tai nemokama medicina. Kaip žinoma, kiekvienas rusas gauna OMC polisą, per kurį jis gauna daug medicininių paslaugų: nuo terapeuto paskyrimo iki dantų plombos įdėjimo. Tokios praktikos Ukrainoje absoliučiai nėra - viskas yra išimtinai apmokestinta.

Antra, tai, ko taip pat nėra Ukrainoje, tai laisva konkurencija, nes ten (UA) kiekvienas bando tapti monopolistu. Pavyzdžiui, Rusijoje bet kokiame gyvenamame name pasirinktinai yra trys ar keturi paslaugų teikėjai, kurie gali pasiūlyti skirtingas sąlygas, o vartotojas gali pasirinkti kas jį labiausiai jį domina. "Taip, pripažįstu, kad internetas yra daug brangesnis už musų, tačiau moku už kokybę ir labai didelį greitį. Be to, turėjau pasirinkimą, kas yra beprotiškai malonu".

Trečia, naujas savivaldybės transportas. Taip, Ukrainoje praėjusiais metais prasidėjo automobilių parkų modernizavimas, o Rusijoje autobusai , tramvajai , troleibusai su "Wi-Fi" jau seniai važinėja, jie visi yra nauji ir švarūs. Be to, susisiekimas tarp miestų yra labai gerai išvystytas.

\

Ketvirta, visi iškylantys biurokratiniai klausimai - paso, teisių įgijimas, dokumentų pakeitimas - viskas gali būti išspręsta per Valstybinių paslaugų portalą. Nebūtina stovėti didžiulėse eilėse, o kvitancijas ir mokesčius paprasta apmokėti bet kuriame banko skyriuje.

Taip, Bogdanas dar nesinaudojo portalo paslaugomis, bet jau pakankamai yra girdėjęs. Ukrainoje gi, jums reikia apeiti maždaug dešimt kabinetų, norint gauti vieną pažymą darželiui.

Penkta, rusai žmonės kartais yra labai liūdni, tačiau jie turi didelę sielą, jie visada pasirengę padėti ir nepasilikti bėdoje, ko ukrainietis negali pasakyti apie savo tautiečius.

"Kaip jūs čia gyvenate, vargšai?"- juokiasi - jis.

Pasak Bogdano, jis nesupranta tų rusų, kurie vis dar kartais skundžiasi dėl gyvenimo sąlygų Rusijoje:

"Atrodo, kad jūs neturite su nieko palyginti". Dabar mano šalis atvirai griūna dėl valdžios institucijų neadekvačių veiksmų.

O pas jus Putinas įvedė tokią tvarką per visus tuos metus. Man čia tikrai patinka ", - padarė išvadą.

Dėkojame už dėmesį!