JT smerkia antisemitinius palestiniečių prezidento pareiškimus

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://www.lrt.lt/naujienos/p... 2018-05-03 09:49:08, skaitė 485, komentavo 0

JT smerkia antisemitinius palestiniečių prezidento pareiškimus

Jungtinių Tautų ypatingasis koordinatorius Artimiesiems Rytams trečiadienį sukritikavo palestiniečių prezidentą Mahmudą Abbasą dėl jo „niekinančių antisemitinių įžeidimų“ jo kalboje, kurioje bankininkyste užsiėmusius žydus jis susiejo su Holokaustu.

„Tokie pareiškimai nepriimtini, keliantys gilų nerimą ir netarnauja palestiniečių tautos ar taikos Artimuosiuose Rytuose interesams“, – sakoma JT pareiškime, paskelbtame Nikolajaus Mladenovo vardu.

M. Abbasas, jau anksčiau kaltintas antisemitizmu, savo kalboje Palestinos Nacionalinei tarybai pirmadienio vakarą pareiškė, kad žydų ryšiai su bankininkyste lėmė priešiškumą jų atžvilgiu.

Kiek anksčiau jo komentarus pasmerkė Europos Sąjunga, JAV ir Izraelis.

„Kalboje, kurią palestiniečių prezidentas Mahmoudas Abbasas pasakė balandžio 30-ąją, buvo nepriimtinų pastabų dėl Holokausto kilmės ir Izraelio legitimumo“, – pranešime sakė ES diplomatinės tarnybos atstovas.

„Tokia retorika galės pasinaudoti nenorintys dviejų valstybių sprendimo, kurį prezidentas Abbasas ne kartą gynė“, – sakoma pranešime.

---
LDiena.lt: priemenu gerbiamiems skaitytojams, kad "antisemitais" vadinami yra tie, kurių nekenčia taip vadinama "išrinktoji dievo-šėtono tauta" - semitai judėjai.