Šlapimas plaukymo baseinuose

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.lt/20... 2018-05-03 12:04:56, skaitė 699, komentavo 1

Šlapimas plaukymo baseinuose

https://2.bp.blogspot.com/-ymQBr193hT0/WunBHxJny0I/AAAAAAAAJng/x--qUPXiT00Fwl2nxUPHvQQdeDz3Mb_BACLcBGAs/s1600/3772.jpg

Kanados Alberta (Edmonton) universiteto mokslininkai ištyrė 31 plaukymo baseinus ir nustatė, kad lasikiniuose 832791 litrų talpos baseinuose yra 75 litrai šlapimo, o mažuose – 110000 litrų talpos baseinuose šlapimo rasta 30 litrų.

Alberta universiteto aspirantas Lindsay Blackstock, vykdęs šiuos tyrimus, pasakė: „mūsų tyrimas pateikė papildomus įrodymus, kad žmonės iš tikrųjų šlapinasi baseinuose ir vandens masažo voniose“. Džakuzi voniose šlapimo atrasta 3 kartus daugiau, negu labiausiai šlapimu užterštame baseine.

hallenbad.jpg

Baseinų lankytojų apklausos parodė, kad 19% suaugusių bent kartą šlapinosi baseine. Profesionalūs plaukikai prisipažino, kad šlapinasi į baseiną nuolatos.

Pats šlapinimosi baseine faktas sukelia lankytojų pasišlykštėjimą, bet yra pavojus žmonių sveikatai, nes šlapime esančioms azotinėms medžiagoms reaguojant su baseine esančiu chloru, naudojamu dezinfekcijai, susidaro N-Cl-aminai.


https://youtu.be/wHIsfVffWf0

Prasidėjus 2015 metų pabėgėlių krizei, Vokietijoje ir Austrijoje buvo užfiksuoti atvejai, kai atvykėliai iš Afrikos ir Artimųjų Rytų viešuosiuose baseinuose tuštinosi baseinuose. Kas susidaro fekalijoms reaguojant su baseino vandenyje esančiu chloru mokslininkai kol kas nėra tyrę ir paskelbę tyrimų rezultatus. Viena aišku, kad praturtina Europos kultūrą.