Labai rimtas incidentas Vokietijoje: afrikiečiai pasipriešino policijai ir sukėlė riaušes Elvangeno miesto pabėgėlių prieglaudoje

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.lt/20... 2018-05-04 09:44:54, skaitė 970, komentavo 2

Labai rimtas incidentas Vokietijoje: afrikiečiai pasipriešino policijai ir sukėlė riaušes Elvangeno miesto pabėgėlių prieglaudoje

https://3.bp.blogspot.com/-D7oSrcIrQG0/WutKSkJkxCI/AAAAAAAAJo4/AtR5rnavMn8uFFmUqnZwLd8iyYgOWqBzACLcBGAs/s1600/630x356%2B%25281%2529.jpg

Elvangene (Ellwangen) (Baden-Viurtembergas) apie 200 afrikiečių užpuolė policijos karininkus, kad sutrukdyti nelegalaus imigranto deportaciją. Policija atvyko naktį iš pirmadienio į antradienį į pabėgėlių prieglaudą Elvangene ir norėjo deportuoti 23 metų Togo pilietį. Afrikiečiai sukėlė riaušes, ėmė priešintis policijai. Deportuojamam buvo uždėti antrankiai. Po to juodaodžiai ėmė grasinti policininkams fiziniu susidorojimu, atėmė iš jų antrankių raktą ir paleido suimtąjį į laisvę. Šis nedelsiant pasislėpė. Riaušių metu buvo suniokotos visos trys policijos mašinos, o policininkai iš prieglaudos pabėgo, bijodami dėl savo gyvybės.

630x356%2B%25283%2529.jpg

Naktį į ketvirtadienį policija sugrįžo. Atvyko daugybė policininkų su 100 automobilių. Buvo  sulaikyta 18 riaušes kėlusius negrų. Jie buvo areštuoti už daugybinį Vokietijos įstatymų pažeidimą.

Policijos duomenimis, operacija prasidėjo 05:18. Teritorija aplink prieglaudą buvo pilnai užblokuota. Tuojau po to prasidėjo reidas: buvo girdimi šauksmai ir šunų lojimas. Reido metu vienas policininkas buvo sužeistas ir gydomas ligoninėje, keli nesunkiai. Tarp nelegalų irgi buvo sužeistų, nes jie šokinėjo per prieglaudos langus. Operacijos tikslas buvo areštuoti nusikaltėlius, kurie užpuolė policiją.

630x356%2B%25282%2529.jpg

Vidaus reikalų ministras Horstas Zeehoferis (KSS) įvykį Elvangene įvertino kaip riaušes. Jis pilnai palaikė valdžios surengtą operaciją. Jo žodžiais, už prievartą turi būti baudžiama su visu įstatymo griežtumu. Apie tai jis pasakė spaudos konferencijoje Berlyne, rašoma die Welt.

Incidentas yra „antausis įstatymams paklusniems gyventojams“, - pasakė jis. „Svečiai negali taip elgtis“.

Ministras papasakojo, kad į prieglaudą atvyko keturi pareigūnai. Jiems pasipriešino nuo 150 iki 200 prieglaudoje buvusių Afrikos juodaodžių. Situacija buvo per daug pavojinga, todėl teko palikti pabėgėlį.

630x356%2B%25284%2529.jpg

Vokietijos policijos profesinės sąjungos vadovas Rainer Wendt pareikalavo visus pabėgėlius, kurie užpuolė policiją, „nedelsiant“ deportuoti iš Vokietijos.

Zeehoferis pasakė, kad būtina pagreitinti nelegalų deportaciją. Jis pažymėjo, kad atsako už „gyventojų saugumą“.

18 riaušininkų turėjo su savim dideles pinigų sumas

Kratos metu prieglaudoje nebuvo rasta ginklų, tačiau buvo išaiškinti penki įtariamieji prekyba narkotikais, vagystėmis. 18 sulaikytųjų turėjo dideles pinigų sumas. Pasipriešinimu policijai įtariami 27 afrikiečiai. Antradienį nuo deportacijos pabėgęs Togo pilietis buvo suimtas.

DcNFc-dWkAApA5r.jpg

Politikai reikalauja griežtos valdžios reakcijos

Austrų dienraštis Krone cituoja Vokietijos politikų reakciją į riaušes. AfD frakcijos vadovė Bundestage Alice Weidel Twitter parašė, kad Vokietijoje „teisinė valstybė jos svečių buvo nuversta nuo kojų“.

KDS politikas Armin Schuster pareikalavo griežtesnių jėgos struktūrų veiksmų. „Mūsų teisinėje valstybėje egzistuoja aiškios raudonosios linijos, kurias prieglobsčio prašytojai peržengia beveik kiekvieną dieną“, pasakė Armin Schuster. Jis pasakė, kad dabar laukia "griežtesnių vykdomosios valdžios veiksmų."

LDP (FDP) ekspertė Linda Teuteberg pasakė: „Tai gerai, kad policija veikė taip greitai, ryžtingai ir apdairiai. Naudojamos teisinės normos – tai aiškus šios dienos signalas“.

Nuorodos:

https://germania.one/200-afrikancev-ne-dali-deportirovat-bezhenca-napav-na-policejskih/

https://germania.one/policejskij-revansh-v-jelvangene-sbezhavshij-afrikanec-zaderzhan/

https://www.welt.de/politik/deutschland/article176016829/Horst-Seehofer-Schlag-ins-Gesicht-der-rechtstreuen-Bevoelkerung.html

https://www.welt.de/politik/deutschland/article176015286/Polizei-ueber-Ellwangen-Razzia-in-Asylunterkunft-18-Beteiligte-hatten-hohe-Geldbetraege-dabei.html