Vengrija atmeta "pro-migracinę" Europos-Afrikos konferencijos deklaraciją

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.lt/20... 2018-05-04 19:25:04, skaitė 622, komentavo 8

Vengrija atmeta

https://1.bp.blogspot.com/-aDwosNFnb5U/WgSRItdGn0I/AAAAAAAAGlA/uDTYyUX2zvApwhO71B6lgF84-TdFLmergCPcBGAYYCw/s1600/956693cbaf1d409582da8140d928c5b7.jpeg

Praėjusį trečiadienį Vengrija atsisakė pritarti pareiškimui dėl migracijos, kurį priėmė Europos-Afrikos ministrų konferencija Marokeše. Vengrijos užsienio reikalų ministras Peter Szijjarto šį dokumentą pavadino „ypač pro-migraciniu pareiškimu, kuris prieštarauja Vengrijos interesams“.

Taip vadinamas Rabato procesas, pradėtas prieš dešimt metų, „nukrypo nuo pirminio kelio“, - pasakė MIP Peter Szijjarto telefonu po dalyvavimo penktoje Auropos-Afrikos konferencijoje migracijos ir vystymosi klausimais.

Rabato proceso pirminiu tikslu buvo siekis sustabdyti migrantų srautą iš Afrikos į Europą, protingai panaudojant Europos lėšas, pareiškė Vengrijos ministras. Jo nuomone, dokumentas, kuriam buvo pritarta konferencijoje, buvo „ypatingai pro-migracinė deklaracija, kuria siekiamas dar labiau paskatinti migraciją“ ir sukurti naujus migracijos maršrutus vietoj to, kad spręsti, kaip galėtų būti migracija sustabdyta.

„Šis pareiškimas pilnai prieštarauja Vengrijos interesams Europoje“, - pasakė Peter Szijjarto ir pažymėjo, kad debatai Marakeše buvo „signalas apie pavojingą procesą“, o Afrikos šalių nuomonė migracijos klausimais tampa vis labiau dominuojanti, tuo metu kai Europos valstybės atsisako nuo savo interesų.

Szijjarto pasakė, kad Afrikos valstybės skaito migraciją ekonomikos augimo varikliu, globalaus klestėjimo pagrindu, kuris turi būti valdomas ir organizuojamas, o ne būti stabdomas. Jo žodžiais, Europos valstybės taip pat ėmė remti šią poziciją, atsisakydamos savo šalių piliečių interesų ir ignoruodamos saugumo rizikas, surištas su migracija.

„Mes tame nedalyvausim ir ryžtingai priešinsimės Europos ketinimams pakeisti kontinento gyventojų sudėtį,“ - pasakė Peter Szijjarto.

Ministro žodžiais, Europos pritarimas migracijai yra „kontinento kultūros ir saugumo išpardavimas“, kurio Vengrija nepalaikys.

Peter Szijjarto Europos institutus paragino nepriimti jokių sprendimų dėl migracijos iki rinkimų į Europos parlamentą sekančiais metais, nes tai bus „labai nedemokratiška“. Jo žodžiais, Europos tautoms būtina leisti pačioms spręsti, ką jos galvoja apie kontinento ateitį.

Šaltinis: https://voiceofeurope.com/2018/05/hungary-rejects-extremely-pro-migration-eu-declaration/