Naujausioje ataskaitoje – daugiau nei 500 nepakantumo ir diskriminacijos atvejų prieš Europos krikščionis

Autorius: ProPatria.lt Šaltinis: http://www.propatria.lt/2018/0... 2018-05-05 13:11:17, skaitė 688, komentavo 0

Naujausioje ataskaitoje – daugiau nei 500 nepakantumo ir diskriminacijos atvejų prieš Europos krikščionis

74863.jpg

Naujausioje Netolerancijos ir diskriminacijos prieš krikščionis Europoje observatorijos (angl. Observatory on Intolerance and Discrimination against Christians in Europe) ataskaitoje  pateikiama informacija apie daugiau nei 500 dokumentuotų nepakantumo ir diskriminacijos atvejų prieš Europos krikščionis 2016-2017 metais. Dokumente nurodyti įvairūs priešiškumo atvejai, su kuriais krikščionys susidūrė kasdieniame gyvenime: nuo religijos laisvės, tėvystės teisių, saviraiškos ir sąžinės laisvių suvaržymo iki fizinių išpuolių ir vandalizmo bažnyčiose bei kapinėse.

Ataskaita paaiškina terminologiją, kurią Observatorija naudoja krikščionių Europoje situacijos apibūdinimui, pateikia pavyzdžių ir rekomendacijų politikos formuotojams, nuomonės lyderiams bei visuomenei.

„Stebime ne tik brutalius išpuolius prieš krikščionis ir krikščioniškus pastatus, paminklus bei kapines, bet ir krikščionių valdomų verslų finansinį sužlugdymą, krikščionių vertimą rinktis tarp moralinių vertybių ir jų profesinės karjeros, krikščioniškų studentų būrelių nutildymą universitetuose bei pernelyg didelį valdžios kišimąsi į tėvų teises. Esminės religijos, sąžinės ir saviraiškos laisvės tampa beprasmėmis, kai jomis laisvai naudotis negali visi europiečiai“, – pastebi Observatorijos vykdomasis direktorius.

Daugiau informacijos bei pati ataskaita prieinama čia.

Parengta pagal intoleranceagainstchristians.eu

Laisvos-Visuomenes-Institutas-logo-180x60.png