Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas sugriežtina imigraciją: mes kuriame krikščionišką demokratiją

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.lt/20... 2018-05-07 09:52:28, skaitė 548, komentavo 2

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas sugriežtina imigraciją: mes kuriame krikščionišką demokratiją

https://3.bp.blogspot.com/-5u95vG-JPoU/Wu_Hsxj1AxI/AAAAAAAAJrU/zprB2jY5DYQQ81WTU_zkrr2xfUW1lVq-gCLcBGAs/s1600/AUSTRIA-EU-MIGRATION-POLITICS-DIPLOMACY-640x480.png

Gegužės 4 dieną Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas tiesioginiame eteryje paskelbė savo naujus planus,praneša Breitbart. Jis pasakė: „mes kuriame krikščionišką demokratiją. Senąją gerąją krikščionių demokratija, kurios šaknys glūdi Europos tradicijoje, kur žmogaus orumas ir valdžių atskyrimas yra būtinas.“ „Mes ginsime krikščionišką kultūrą ir neatiduosime savo šalies užsieniečiams,“ - pratęsė jis.

Orbano žodžiais, šiuo metu valdančioji koalicija turi dviejų trečdalių konstitucinę daugumą ir keis konstituciją ir migracijos įstatymus, kad užkirsti kelius masinei imigracijai. Tai jis planavo padaryti jau nuo 2016 metų.

„Aš jaučiu savo pareigą realizuoti šią konstitucijos pataisą dabar“, - pasakė Vengrijos premjeras.

Manoma, kad konstitucijos pataisa gali pagilinti takoskyra tarp Orbano ir Europos Sąjungos, nes ji atmes bet kokias ES taisykles, kurios galėtų radikaliai pakeisti šalies etninę sudėtį ar pažeisti Vengrijos sienas.

Šią savaitę ES paskelbė apie 1,24 trilijonų biudžetą, kuriam Orbanas žadėjo nepritarti, nes jis stimuliuotų masinę imigraciją. Biudžeto projekte sakoma, kad šalis, nepalaikanti taip vadinamų „ES vertybių“, negaus finansavimo.

Viktoro Orbano ir jo Fidesz partijos rinkimų į parlamentą kompanija buvo grindžiama milijardieriaus Džordžo Sorošo ir jo Laisvosios visuomenės NVO kritika.

„Džordžas Sorošas“ turi šešėlinę kariuomenę, veikiančią Vengrijoje. Mes norime jį atmesti. Mes norime parodyti, kad migracija nėra žmogaus teisių problema, o yra nacionalinio saugumo klausimas", - pasakė Orbanas.

Nuoroda:

http://www.breitbart.com/london/2018/05/06/hungarian-pm-orban-building-christian-democracy-announces-tougher-immigration-rules/