Šunų ir kačių priežiūra Vokietijoje

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.lt/20... 2018-05-08 09:28:28, skaitė 1003, komentavo 1

Šunų ir kačių priežiūra Vokietijoje

https://2.bp.blogspot.com/-kCf8jlsxnsM/WvEIfCVvzqI/AAAAAAAAJsM/5G6mLbb28SUzhhbJoZyuNWf2pJhGj7KlgCLcBGAs/s1600/18766643_303.jpg

Vilniaus Rokantiškių kapinėse yra mano artimiausių giminių kapas. Labai skaudu, kai prie jo aš nuolatos randu dideles krūvas šunų išmatų. Tai ne benamių gyvūnų išmatos. Kapinėse savo šunis vedžioje kapinių kaiminystėje gyvenantys vilniečiai. Tokia yra Vilniaus gyventojų šunų auginimo kultūra. Buvo įdomu sužinoti, kaip Vokietijoje yra reguliuojama naminių gyvūnų priežiūra.

Deutsche Welle rašoma, kad Vokietijoje yra apie 30 milijonų namų augintinių.

Skiepai

Vokietijoje nėra privalomos naminių gyvūnų vakcinacijos. Skiepai daromi laisvanoriškai arba veterinarijos gydytojams rekomendavus. Šunis, kurie keliauja kartu su šeimininkai, yra būtina skiepyti nuo pasiutimo, hepatito ir parvavirusinio enterito.

43567938_401.jpg

Registracija ir mokesčiai už šunis

Vos tik atsiradus namuose šuniui, jį būtina užregistruoti mokesčių inspekcijoje. Po kelių dienų paštu atsiunčiamas registracijos numeris ir žetonas (Hundemarke), kuris būtinas vedant šunį pasivaikščioti. Savivaldybės viešosios tvarkos pareigūnai (Ordnungsamt) gali patikrinti registraciją ir bausti, jei nėra registracijos numerio.

Vokietijoje šunų augintojai valstybei sumoka 300 milijonų eurų mokesčių. Maince už šunį mokama 186 eurų per metus, Kiolne – 156 eurai, Bavarijos Štamberge koviniai šunys apmokestinamas iki 1000 eurų. Koviniams šunims mokesčiai visuose Vokietijos miestuose yra didesni. Už kiekvieną sekantį laikoma namuose šunį mokesčiai didinami. Tai daroma, kad šeima nelaikytų daugiau vieno šuns. Už kates mokesčiai nemokami.

Gyvūnai čipuojami

 

43567907_404.jpg

Tam, kad vežioti augintinius po visą ES teritoriją, jie čipuojami.

43568031_401.jpg

Vedžiojimas tik su pavadėliais. 

Išimtis – specialiai tam skirtos aikštelės. Kovinių veislių šunys visada vedžiojami ant pavadėlių, o kai kuriuose miestuose ir su atsnūkiais.

Miestų parkuose ir priemiesčių miškuose, kuriuose gyvena laukiniai žvėrys, paleisti nuo pavadėlio šunis yra griežtai draudžiama. Už pažeidimus šeimininkams gresia kelių šimtų eurų baudos.

43567970_401.jpg

Būtina rinkti ekskrementus

Paketus išmatoms galima paimti iš specialių automatų, pastatytų parkuose, skveruose ir pėsčiųjų zonų. Išlaidos paketams padengiamos už mokesčius už gyvūnus. Už ekskrementų nerinkimą skiriama 30 eurų bauda.

Kastracija laisvanoriška ir priverstinė

Kastracija laisvanoriška. Kai kuriose miestuose reikia sterilizuoti kates, kurios paleidžiamos laisvai vaikščioti. Šunų veisėjams yra taikomos kvotos, kurių veisėjai negali viršyti.

Tik su būto šeimininko leidimu

Nuomininkai šunis ir kates gali laikyti tik leidus šeimininkams.

Šaltinis:

http://www.dw.com/ru/собаки-и-кошки-в-германии-как-их-содержат/a-43621816?utm_referrer=https%3A%2F%2Fzen.yandex.com