Pataikūnas Masiulis kaip pūvančio "elito" veidrodis

Autorius: Aleksandras Galvanauskas Šaltinis: https://sputniknews.lt/columni... 2018-05-08 09:34:49, skaitė 624, komentavo 0

Pataikūnas Masiulis kaip pūvančio

Eligijus Masiulis, archyvinė nuotrauka
Eligijus Masiulis, archyvinė nuotrauka

Dalios Grybauskaitės ir Eligijaus Masiulio susirašinėjimas puikiai atskleidė dar vieną mūsuose (ir ne tik mūsuose) paplitusį reiškinį. Masiulio laiškus reikėtų sudėti į vieną krūvą ir išleisti vadovėlį, pavadinus jį "Politinio pataikavimo menas" arba "Kaip tapti favoritu"

Matyt, Masiulis išties pajuto šaltos kalėjimo kameros alsavimą, jeigu ryžosi paviešinti šiuos laiškus, liudijančius, kaip stipriai jis žemindavosi prieš Jos Didenybę Dalią Polikarpovną. Jeigu reikėtų pavyzdžio, kaip neturi elgtis laisvas, orus, save ir kitus gerbiantis žmogus, tai Masiulio laiškai bene geriausiai tam ir tiktų.

Jie persunkti nepridengto meilikavimo ir padlaižiavimo. Dar būtų galima iš dalies pateisinti pataikavimą asmenybei. O dabar? Masiulis laižė padus kažkokiai, kaip dabar matome, intrigantei, su partijos lyderiu bendravusiai stačiai gatvės žargonu, rašančiai su elementariomis gramatinėmis klaidomis.

2014 metų pradžioje Grybauskaitei nutarus siekti prezidentinio mandato antrajai kadencijai, Masiulis jai rašo: "Gerbiama Prezidente, nuošidūs svekinimai! Liberalų kariuomenė išrikiuota." Kariuomenė čia skamba, žinoma, kaip metafora, tačiau su aiškia potekste: štai, žiūrėkite, Generole, mes esame ištikimi ir atsidavę Jūsų kareivėliai.

Tų pačių metu gegužės pabaigoje Grybauskaitei laimėjus rinkimus, Masiulis jai meilikauja taip: "Miela Prezidente, jaučiu žmonių emocinį pasididžiavimą, kad išrinkom patikimą ir tvirtą valstybės vadovę! Noriu palinkėti vidinės ramybės ir ramaus proto, to, kas ir buvo Jūsų stiprybė iki šiol! Gal nelendam labai į akis, bet patikėkite, turite patikimą sąjungininką!"

Kai dėl Grybauskaitės "patikimumo", tai čia Masiulis sąmoningai pagražina tikrovę, nes ši veikėja kadaise buvo "patikima bolševikė", uoliai tarnavusi bolševikų partijai ir visai jų sistemai. Dabar ji uoliai tarnauja JAV globalistinei sistemai. Tad Grybauskaitės "patikimumas" rašytinas tik kabutėse. Rytoj ji tarnaus jau kam nors kitam, jei tik tas kitas padės kilti jai karjeros laiptais.

Kas dėl "vidinės ramybės ir ramaus proto" kaip prezidentės "stiprybės", tai šie epitetai irgi kertasi su tikrove. Vidinės ramybės turėjo Algirdas Brazauskas bei Valdas Adamkus, todėl jie ir neintrigavo, kaip dabar intriguoja šioji "ramaus proto" savininkė. Bet ko tik nepasakysi, norėdamas įsiteikti valdžiažmogiams.

2014 metų gruodžio 25 dieną Masiulis skuba eilinį kartą prisiekti ištikimybę Grybauskaitei: "Sveikatos ir nesibaigiančios stiprybės! Visada su Jumis!" Nei daugiau, nei mažiau — "visada su Jumis!" Pionieriai anksčiau skandavo: "Visada pasiryžęs!" ir sulenktą ranką iškeldavo ties kakta. Taip ir Masiulis.

Ypač juokingai tos skambios frazės skamba dabar, kai Masiulis arba pats nutekino šiuos laiškus žiniasklaidai, arba padėjo tai padaryti kažkam kitam, tuo giliai pamurkdydamas "mielą Prezidentę" į šį precedento neturintį skandalą. Pamoka jaunimui: saugokitės saldžialiežuvių pataikūnų!

Nė viename iš publikuotų 67 laiškų Masiulis nedrįsta bent jau padiskutuoti su prezidente, išsakyti kitokią nei josios nuomonę. Šiukštu! Antai atsakydamas į prezidentės laišką, kritikuojantį idėją įvesti balsavimą internetu (o liberalams tai buvo viena svarbiausių jų keliamų idėjų), Masiulis kaipmat keičia toną ir nusileidžia. Viskas vardan vieno tikslo — tapti pagrindiniu Grybauskaitės favoritu į premjero postą po Seimo rinkimų.

Masiuliui tiko ir visi prezidentės siūlyti kandidatai į generalinio prokuroro postą, su ja jis derindavo ir jo frakcijos balsavimus Seime, ir propagandiškai įkąsdavo Grybauskaitei įkyrėjusiems socialdemokratams, perduodavo nuo jos "linkėjimų" LNK televiziją valdančio koncerno "MG Baltic" vadovui, kad šis "patrauktų skaliką" (žurnalistą). Žodžiu, Masiulis buvo uolus visų jos pavedimų vykdytojas. Pasiuntinukas, į kurį prezidentė net niekaip ir nesikreipdavo, nei vardu, nei pavarde, nei pagal jo titulus, o tiesiog rašydavo jam sausus įsakymus.

Kokčiausia, kad būtent tokie Grybauskaitės užgaidų vykdytojai yra beveik visas mūsų politinis "elitas". Jis yra kolektyvinis Masiulis. Nes per visus devynis jos valdymo metus nė vienas "tradicinės" partijos lyderis nėdrįso iš esmės pasipriešinti Dalios Polikarpovnos intrigoms, melui ir nachališkumui.

Net ir dabar, kai atsirado rimta proga pradėti jai apkaltą ir padėti tašką šios intrigantės karjeroje, visi jos "oponentai" iš esmės tyli. Gal tik Ramūnas Karbauskis žada imtis priemonių, bet labai jau jis atsargus.