Konservatorius - tai diagnozė, rusai tebepuola

Autorius: Anno Šaltinis: https://www.rubaltic.ru/news/0... 2018-05-09 13:12:19, skaitė 951, komentavo 9

Konservatorius - tai diagnozė, rusai tebepuola

Lietuvos Seimo opozicinės konservatorių partijos TSKD frakcijos nariai pristatė asamblėjos įstatymo pakeitimą, draudžiančius platinti ir demonstruoti Šv. Georgijaus juosteles viešuose renginiuose. Apie tai praneša TASS su nuoroda į Seimo tinklalapį.

Konservatoriai siūlo lyginti "juodą ir oranžinę juostelę" su nacių ir komunistų simbolika ", kurio platinimas ir demonstravimas yra ribotas, o reikalavimo pažeidimas užtraukia administracinę atsakomybę". Tą draudimą jie aiškina "geopolitine padėtim, iššūkių nacionaliniam saugumui" , noru apsaugoti suverenumą, laisvę ir demokratinę tvarką.

"Krikščionių demokratų" nuomone, Rusija "visiškai nuvertino pirminę šv. Georgijaus juosmens reikšmė". "Georgijaus juosmens naudojimo apribojimai galioja tiek istoriniais, tiek ir šiandieniniais politiniais aspektais", - kliedi jie.

Tai nėra pirmasis bandymas uždrausti Šv. Jurgio juostele Lietuvoje. Praėjusiais metais konservatoriai pasiūlė uždrausti naudoti juostas viešuoju transportu. Tais pačiais metais Ukrainoje buvo uždraustos Šv. Georgijaus juostelės.