Žvakė nieko nepraranda jeigu nuo jos užsidega kitos žvakės

Autorius: ŠeimaIrNamai.eu Šaltinis: http://seimairnamai.eu/zvake-n... 2018-05-11 09:57:41, skaitė 769, komentavo 0

Žvakė nieko nepraranda jeigu nuo jos užsidega kitos žvakės

Žvakė – šviesos ir šilumos šaltinis. Kaip ir žmogus, turintis idėjų, minčių, jausmų, troškimų, viso to, ką galima pavadinti jo šviesa ir šiluma.

Kai dega viena žvakė, jos skleidžiamos šviesos ir šilumos kiekis ribotas. Jeigu žmogus veikia vienas, pasikliaudamas tik savimi, tai kad ir kokios naudingos tos idėjos bebūtų, rezultatas bus ribotas.

Apšviesti savo žvake viso miesto neįmanoma, ir netgi jei dėl kažkokios neįtikėtinos priežasties ji degs taip intensyviai, kad apšvies visą miestą – praktiškai akimirksniu sudegs. Esama daugybės istorijų apie žmones, kurie sudegė pernelyg greitai ir pernelyg anksti.

Veikiant pavieniui neįmanoma pilnavertiškai pasiekti tikslo, kadangi efektyvumo dėlei kiekvienas žmogus turi atlikti savo dalį bendrame procese, remdamasis sava kompetencija, savu talentu, savais sugebėjimais. Kad pasiektum tikslą, reikia dalintis savo šviesa ir šiluma (idėjomis, mintimis, svajonėmis) su kitais žmonėmis, kad jie užsidegtų ir įsijungtų į bendrą procesą, atskleisdami geriausius savo bruožus.

Kaip ir žvakė, žmogus nieko nepraranda jeigu jo idėjos įkvepia kitus. Ne tik nepraranda, bet ir gauna. Įgyja neįkainuojamą bazinį resursą – vienybę.

Kai dega daug žvakių, atsiranda daug šviesos ir šilumos. Kiekviena žvakė papildo ir sustiprina kitos švietimą. Tas pats vyksta žmonių tarpe. Patys ryškiausia talentai atsiskleidžia ir pasireiškia kai žmonės kartu.

Žinoma, veiklos pobūdį lems jos tikslas, dėl to „susivienyti griovimui ir naikinimui“ irgi įmanoma ir tokių pavyzdžių nemažai žmonijos istorijoje. Tačiau netgi šie pavyzdžiai nepanaikina fakto, kad jeigu žmonės veikia drauge – jie pajėgūs atlikti didžius darbus.

Kad susivienytų žmonėms visai nebūtina būti tuo pačiu metu toje pačioje vietoje. Tie, kuriuos vienija bendra šviesa ir šiluma (bendros idėjos, svajonės) gali kiekvienas žengti sava kryptimi, tuo pat metu skleisdami šviesą kitiems, suteikdami galimybę užsidegti vis naujoms ir naujoms žvakėms.

Kai kalbu apie susivienijimą, turiu galvoje ne vien kažkokius stambius procesus visuomenėje ar pasaulyje. Šis principas ne mažiau efektyviai veikia ir vietiniame lygmenyje, sprendžiant kasdienines buitines, gyvenimiškas problemas, siekiant gyvenimiškų tikslų.

Mano rekomendacijos labai paprastos: patikėkite, jūs esate unikali žvakė, turinti įgimtą potencialą šviesti. Ir jeigu jau šviečiate, tai kad pagausėtų šviesos ir šilumos, leiskite užsidegti nuo jūsų ir kitiems, dalinkitės, padėkite.

O jeigu kol kas dar nešviečiate, apsidairykite aplinkui, susiraskite tuos, kurie šviečia. Abiem atvejais gausite naujos energijos, galėsite išreikšti ir ištobulinti stipriausius savo bruožus ir gauti efektyviausią rezultatą.

Būti drauge – unikali būsena, kurioje įmanoma absoliučiai viskas.

Šaltinis