Toksiški žmonės

Autorius: ŠeimaIrNamai.eu Šaltinis: http://seimairnamai.eu/toksisk... 2018-05-11 09:58:05, skaitė 739, komentavo 0

Toksiški žmonės

Daugelis šiandien žino ir supranta detoksikacijos svarbą. Valome organizmą, šaliname negatyvios energijos šaltinius namuose, atsikratome kenksmingų įpročių ir „šiukšlinių“ minčių. Dar vienu nuodų šaltiniu psichikai gali tapti aplinkiniai.

Toksiški žmonės nuodija ne vien savo, bet ir greta esančių žmonių gyvenimą. Daro jie tai naudodamiesi penkiomis pagrindinėmis strategijomis.

  1. Kritikai (suranda minusų visuose jūsų veiksmuose);
  2. Tankai (įžūlūs, agresyvūs, darantys mums spaudimą);
  3. Aukos (visada viskuo nepatenkinti);
  4. Visažiniai (viską žino, visada teisūs);
  5. Manipuliatoriai (manipuliuoja iš užkulisių).

Pirmiausia ką turime padaryti – atrasti tokius žmones savo aplinkoje. Patikimas toksiško žmogaus požymis – pabendravus su juo prarandame pasitikėjimą savimi, sugenda nuotaika, pradedame pykti, jaučiamės pavargę ir ištuštėję.

Teisingiausia, ką galime padaryti šioje situacijoje – nutraukti ar smarkiai apriboti bendravimą. Tačiau toksiškais būna ir giminaičiai, ir kolegos, ir viršininkai, su jais bendravimo nenutrauksi. Tada reikia išmokti iki minimumo sumažinti tokio bendravimo negatyvias pasekmes.

Susidūrę su Kritiku, turite suprasti, kad jo elgesys nesusijęs asmeniškai su jumis. Jis veikia, remdamasis savais pergyvenimais. Pavyzdžiui, jeigu kažkas iš giminaičių atkalbinėja jus stoti į tetaro mokyklą („įžymybėmis tampa vienetai, visi kiti vos suduria galą su galu“) – kalba greičiausiai eina apie asmenišką žmogaus baimę likti be patikimos profesijos ir pinigų.

Bendraudami su Tanku, pripažinkite pats sau, kad jums nekomfortiška toksiškai bendrauti ir garsiai tai pasakykite. Pavyzdžiui, jei kolega reikalauja priimti tik jo sprendimo variantą, tiesiai šviesiai atsakykite: „Žinai, jaučiu spaudimą iš tavo pusės ir man dėl to nekomfortiška. Kadangi esame kolegos ir kiekvienas turime savo tiesą, paieškokime kompromisinio varianto“.

Bendraudami su Auka, rizikuojate sugaišti daug laiko klausantis nekonstruktyvaus skundų srauto. Pamėginkite iškart sudėlioti taškus ant „i“ ir pasitikslinti: ko žmogui iš jūsų reikia – konkretaus problemos sprendimo ar jam tiesiog norisi padejuoti? Jeigu tinka antrasis variantas, iškart susitarkite, kiek turite laiko pabūti jo „žaibolaidžiu“.

Neutralizuoti Visažinį galima padėkojant už patarimą ir pažadant, kad turėsite jį galvoje. Jeigu įtariate, kad tai apsišaukėlis visažinis, nesidrovėkite pasitikslinti jo informacijos šaltinius ir užduoti jam nepatogių m demaskuojančių klausimų.

Sudėtingiausia apsiginti nuo Manipuliatoriaus. Šis žmogus sugeba virtuoziškai sužaisti jūsų silpnybėmis ir baimėmis. Pirmasis mūsų žingsnis – atpažinti jo poveikį jums. Ištyrinėjame savo emocijas. Negatyvios ar prieštaringos emocijos – signalai, kad mumis manipuliuoja. Nukenksminti manipuliatorių padės pauzė (ji užkirs kelią spontaniškiems poelgiams ir sustabdys automatiškas reakcijas). Paskui galima išsiaiškinti tikruosius manipuliatoriaus kėslus („Kodėl man sakai visa tai būtent dabar?“, „Ką iš tikrųjų turi galvoje?“) Toliau galime pereiti prie pasiūlymo bendrauti civilizuotai.

Šaltinis