Vašingtono centras neteko patogių tualetų dėl sankcijų Rusijai

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/politic... 2018-05-12 10:58:59, skaitė 508, komentavo 0

Vašingtono centras neteko patogių tualetų dėl sankcijų Rusijai

JAV Kongresų rūmai, archyvinė nuotrauka
JAV Kongresų rūmai, archyvinė nuotrauka

Dėl JAV Rusijai taikomų sankcijų Jungtinių Valstijų nacionalinio parko būstinėje iškilo problemų su nuotekų siurbliais

VILNIUS, gegužės 11 — Sputnik. Balandžio pradžioje Rusijos Federacijai JAV taikytos sankcijos pablogino situaciją su nuotekų tvarkymu Jungtinių Valstijų nacionalinio parko būstinėje, praneša Huffington Post.

Pasak tarnybos atstovo Maiko Littersto, istorinis pastatas, esantis šalia Džefersono memorialo Vašingtone, ilgą laiką turėjo problemų su nuotekų siurbliais. Praėjusiais metais siurbliai buvo pakeisti, bet šių metų kovo mėnesį išėjo iš rikiuotės, todėl tualetai pastate netinkami naudoti. Pasak Littersto, kelias savaites tarnybos darbuotojai turėjo naudotis biotualetais ar tualetais, esančiais kituose pastatuose.

Leidinio duomenimis, dėl siurblių pakeitimo JAV nacionalinė tarnyba kreipėsi į bendrovę "Chesapeake Environmental Equipment" — Šveicarijos pramoninio koncerno "Sulzer" produktų platintoją, kurią palietė Rusijai taikomos sankcijos.

Anksčiau pranešta, kad balandžio 6 dieną JAV Įvedė naujas sankcijas Rusijos Federacijai. Daugelis stambių Rusijos verslininkų ir jų kontroliuojamų bendrovių patenka į sankcijų sąrašą, visų pirma Viktoras Vekselbergas ir jo grupė "Renova". "Sulzer" nukentėjo nuo naujų JAV sankcijų, nes "Renova" turėjo daugiau nei 50% šio Šveicarijos koncerno akcijų. Šveicarijos banko sąskaitos JAV bankuose buvo iš dalies sušaldytos, bendrovė negalėjo atlikti operacijų doleriais (su tam tikromis išimtimis) ir priimti naujų užsakymų.

Todėl galima drąsiai teigti, kad būtent dėl JAV Rusijai taikomų sankcijų Jungtinių Valstijų nacionalinio parko būstinėje iškilo problemų su nuotekų siurbliais.

Pasak "Huffington Post", "Chesapeake Environmental Equipment" įrangos tiekimo sutartis sudaryta kovo 19 dieną. "Litterst" pranešė, kad užsakymas įvykdytas tik balandžio 13 dieną, kitą dieną po to, kai "Sulzer" sugebėjo išsilaisvinti nuo JAV sankcijų poveikio.

Leidiniui nepavyko susisiekti su "Chesapeake Environmental Equipment" atstovais, kad gautų komentarą.

Kaip rašoma leidinyje, sankcijos, galbūt, nebuvo vienintelė priežastis, tačiau jos taip pat sulėtino tualetų remontą JAV nacionalinio parko tarnybos būstinėje, kurios darbas buvo atstatytas balandžio 20 dieną.