Paksas pareiškė apie naujo visuomeninio judėjimo sukūrimą Lietuvoje

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/politic... 2018-05-12 11:03:22, skaitė 457, komentavo 0

Paksas pareiškė apie naujo visuomeninio judėjimo sukūrimą Lietuvoje

Rolandas Paksas, archyvinė nuotrauka
Rolandas Paksas, archyvinė nuotrauka

Pasak buvusio respublikos prezidento, gali atsirasti nauja institucija, "jungianti mąstančius žmones"

VILNIUS, gegužės 11 — Sputnik. Buvęs Lietuvos prezidentas, iš prezidento posto pašalintas apkaltos būdu, europarlamentaras, pratijos "Tvarka ir teisingumas" narys Rolandas Paksas pareiškė apie visuomeninio judėjimo sukūrimą, praneša "Parlamentskaja gazeta".

Pasak politiko, jis gali būti pavadintas "Šaukiu aš tautą".

"Turi atsirasti institucija arba pilietiška visuomeninė organizacija, jungianti dar galvojančius žmones, visus žmones, tautos išlikimo labui", — pareiškė Paksas.

Anksčiau buvęs valstybės vadovas sukūrė partiją "Tvarka ir teisingumas", tačiau atsisakė jai vadovauti spaudžiant oponentams.

Paksas buvo pašalintas iš valstybės vadovo pareigų 2004 metais dėl nepatvirtintų kaltinimų. Pats politikas teigia, kad apkalta jam buvo paskelbta po to, kai jis pradėjo kovą su korupcija ir pradėjo domėtis stambiais sandoriais.

Paskui Konstitucinis Teismas iki gyvos galvos uždraudė Paksui kandidatuoti į politiko arba kitas priesaikos reikalaujančias pareigas. Europos Žmogaus Teisių Teismas nurodė Lietuvai pakeisti sprendimą, tačiau iki šiol tai nebuvo padaryta.

Neseniai Lietuvos vyriausybė patvirtino Konstitucijos pataisų projektą, leidžiantį Paksui vėl būti išrinktam į prezidento ir deputato postą.