Politikai tarnauja verslui, kuris juos išlaiko

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/satires... 2018-05-12 11:04:25, skaitė 562, komentavo 0

Politikai tarnauja verslui, kuris juos išlaiko

Nemandagu skaičiuoti svetimus pinigus
Nemandagu skaičiuoti svetimus pinigus

Skandalas, kilęs dėl didelio verslo įtakos aukščiausio rango Lietuvos politikams aptariamas ne tik Seime, Vyriausybėje, Prezidentūroje ir žiniasklaidoje, bet ir tarp paprastų gyventojų

Kažkas pasipiktino dėl atskleistų faktų, o kiti sako, kad tuo visai nenustebo, nes politika ir ekonomika Lietuvoje yra glaudžiai tarpusavyje susiję. Patys verslininkai kuluaruose sako — nepapirksi — toli nenuvažiuosi.

— Rimantai, ar žiūri televizorių, skaitai spaudą? Ką manai apie šį skandalą su „MG Baltic" ir verslo įtaką politikams?

— Aš tikiu, kad be stambaus verslo pinigų neapseina nė viena didelė partija. Juk tų pinigų, kuriuos joms skiria biudžetas reklamos kampanijoms, vargu, ar užtektų. Taip buvo, yra ir bus. Neverta politikams apsimesti tokiais nekaltais. Vienas politikas dar mūsų nepriklausomybės atgavimo pradžioje pasakojo man, kaip verslininkai krepšiais neša pinigus į Seimą. Netgi buvo nustatytas tam tikras mokestis už įstatymo priėmimą verslo naudai.  Galų gale, tada Lietuva ėjo nuo socializmo prie kapitalizmo, o pradinis kapitalo kaupimas, kaip žinoma iš istorijos, niekada nevyko pagal įstatymą. Kas įžūlesnis ir apsukresnis, tas ir laimi.

— Tačiau visos politinės partijos ir prezidentė visur šaukia apie kovą su korupcija ir garsiai deklaruoja savo sąžiningumą.

— Ir tuo pačiu prastumia įvairių įmonių interesus ir dalyvauja prekybos centrų ir užsienio atstovybių atidarymo ceremonijose. Kaip galima vertinti, kad Dalia Grybauskaitė asmeniškai dalyvavo IKEA atidaryme? Pameni „Snoro" skandalą, kai Seimo narės Irenos Degustienės sūnus spėjo išimti savo pinigų prieš banko bankrutavimą? Galima dar daug pavyzdžių prisiminti, kaip tam tikri politikai palankiai žiūrėjo į verslininkus, priimdami tam tikrus įstatymus. Manau skandalas susijęs su buvusiu Liberalų sąjūdžio lyderiu Masiuliu yra tik ledkalnio viršūnė. Reikia parodyti tautai detektyvinį serialą, paįvairinti gyvenimą. Ypač prieš artėjančius rinkimus.

— Tikrai, visa Lietuva dabar ūžia, o žiniasklaida tik ir rašo apie korupciją aukščiausiuose valdžios ešelonuose. Nors, jei išsiaiškinti ir ramiai pažvelgti į situaciją, tai tikra kova dėl rinkos ir turto perskirstymas. Štai ir didžiausio prekybos tinklo "Maxima" savininką Numavičių išvijo iš Lietuvos ir, jis dabar investuoja kitose Europos valstybėse, tik ne tėvynėje. Galima dar prisiminti, kaip Vilniaus meras Remigijus Šimašius atsidėkojo konservatoriams už palaikymą rinkimų metu. Pirmas Šimašiaus įstatymas buvo apie 100 eurų kompensacijas vaikams, kurie nepateko į valstybinius darželius. Visi mes gerai žinome, kas vadovauja didžiausiam privačių darželių tinklui Vilniuje — Gabrieliaus Landsbergio žmona. Kiek Austėja Landsbergienė milijonų gavo už tokį įstatymą?

— Na, kažkaip nemandagu skaičiuoti svetimus pinigus?

— Nemandagu, kai pinigai uždirbti sąžiningai, o kai vien melo ir kyšių dėka, tai jau ne paprasta politinė korupcija, o spjūvis savo tautai į veidą.