Kanadiečiai žygiavo už dar negimusių vaikų gyvybes

Autorius: ProPatria.lt Šaltinis: http://www.propatria.lt/2018/0... 2018-05-13 17:25:13, skaitė 721, komentavo 0

Kanadiečiai žygiavo už dar negimusių vaikų gyvybes

1d1b86c415983a93b6b81cf4fa20c23704addad2_article_scale.jpg

Gegužės 10 d. Kanados sostinėje Otavoje per 15 tūkst. žmonių dalyvavo nacionalinėje eisenoje už dar negimusių vaikų gyvybės apsaugojimą.

Šis žygis vyksta kasmet nuo 1998 m. Demonstrantai susirenka prie šalies parlamento reikalauti, kad žmogaus gyvybė būtų gerbiama įstatymais ir būtų nutraukiamas valstybinis abortų  finansavimas. 

Abortai Kanadoje Pierre' o E. Trudeau ministrų kabineto pastangomis įteisinti 1969 metais. Jie galimi visus 9 mėnesius, bet kurioje nėštumo stadijoje. 

Dabartinis Kanados premjeras Justinas Trudeau savo valdymo metu vykdo itin agresyvią abortų skatinimo ir pateisinimo programą. 

Tuo pat už dar negimusių vaikų gyvybės apsaugą pasisakantiems judėjimams ir jų atstovams kuriamos dirbtinės kliūtys. Viena pagrindinių – selektyviu ideologiniu pagrindu kuriami nauji įstatymai, kuriais siekiama bloginti jų finansinę padėtį.

Didžioji dalis renginio dalyvių – jaunesni nei 30 metų. Eiseną palaiko ir Katalikų Bažnyčia.

Abortų šalininkai eiseną blokavo. Jų transparantai bylojo: „būti už pasirinkimą, nereiškia būti prieš gyvenimą“, „pabaikite žygį už gyvybę“. 

Tuo metu kovojantys už dar negimusių vaikų gyvybę kėlė plakatus: „apginkime negalinčius apsiginti“, „abortas – nusikaltimas prieš žmoniją“, „tavo mama buvo už gyvybę“.

Parengta pagal bernardinai.lt ir lifesitenews.com informaciją.