Izraelio premjeras: kitąmet „Eurovizija“ vyks Jeruzalėje

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-05-14 08:02:33, skaitė 506, komentavo 0

Izraelio premjeras: kitąmet „Eurovizija“ vyks Jeruzalėje

2019 metais „Eurovizijos“ dainų konkursas vyks Jeruzalėje. Tai sekmadienį per savaitinį Izraelio vyriausybės posėdį pranešė šalies ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu.

„Šiomis dienomis Jeruzalę laimina daugybė dovanų, o dar vieną mes gavome praėjusią naktį, kai Netta iškovojo nuostabią pergalę, – sakė ministrų kabineto vadovas. – Dovana tokia: kitąmet „Eurovizija“ atvyks į Jeruzalę.“

Šių metų „Eurovizijos“ dainų konkurso Lisabonoje nugalėtoja tapo Izraelio atstovė Netta, atlikusi dainą „Toy“. Pagal renginio taisykles, kitais metais jis vyksta toje šalyje, kuriai atstovavo nugalėtojas.

Praėjusių metų gruodžio 6-ąją JAV prezidentas Donaldas Trumpas Baltuosiuose rūmuose pareiškė, kad atėjo metas oficialiai pripažinti Jeruzalę Izraelio sostine ir perkelti Amerikos ambasadą iš Tel Avivo į šį miestą. Šis sprendimas labai neigiamai buvo sutiktas daugelyje pasaulio šalių, pirmiausia – arabų ir musulmonų, o palestiniečių teritorijose prasidėjo masinės riaušės ir protesto akcijos.

JAV ambasados Jeruzalėje atidarymo ceremonija numatyta gegužės 14-ąją.

Jeruzalės statusas – viena opiausių palestiniečių ir izraeliečių konflikto problemų. Izraeliečiai užėmė rytinę miesto dalį per 1967 metų karą. Jie tvirtina, kad Jeruzalė yra „vienintelė ir nedaloma“ Izraelio sostinė. Savo ruožtu palestiniečiai nori padaryti rytinę miesto dalį savo valstybės sostine.