Kaip sugadinti vaiką

Autorius: ŠeimaIrNamai.eu Šaltinis: http://seimairnamai.eu/kaip-su... 2018-05-14 10:50:52, skaitė 539, komentavo 0

Kaip sugadinti vaiką

Kad jūsų vaikas, kai suaugs, taptų nuolatiniu psichologų, o gal ir psichiatrų klientu, tereikia laikytis vos penkių elementarių taisyklių.

Visada kelkite balsą. Mažasis neturi įtarti, kad visiškai nemokate elgtis su vaikais. Dėl to paprasčiausiai rėkite ant jo. Kartais galima ir be ypatingos priežasties. Juk jis bukas padaras ir nieko nesupranta. Be to, jis mažesnis ir jaunesnis už jus ir privalo klausyti jūsų įsakymų. Juk jūs žinote, kaip reikia, gyventi, o jis – ne.

Totali kontrolė! Kiekvienas įkvėpimas ir iškvėpimas, kiekvienas pulso tvinksnis ir suvalgyto maisto gramas turi būti užregistruotas specialiame žurnale. Kad visa tai neatrodytų taip atgrasiai, pavadinkite tokį savo elgesį motiniška meile, tai jums padės. Tačiau ne vaikui. Bet tai nesvarbu. Kur kas svarbiau, kad jausitės širdyje pačia rūpestingiausia mama.

Jokios teisės suklysti! Kažką numetė, ant kažko užlipo, kažką išlaistė, pražiopsojo dulkelę, tvarkydamas kambarį, paspaudė ne tą mygtuką ar dar kažką padarė – reikia būtinai duoti suprasti, kad jis idiotas ir menkysta, kad privalo pasitaisyti, nes kitaip jo nemylėsite. Greičiausiai jūs apskritai nesugebate jausti meilės vaikui, bet va jeigu vaikas nepasitaisys, tai jau tikrai nieko panašaus nejausite!

Muškite! Tik per skausmą jūs pati, būdama bukagalvė mergaitė, išmokote gyventi. Dėl to ir jūsų vaikas privalo būti mažu debiliuku ir mokytis gyventi lygiai tais pačiais metodais. Geriausiai tinka antausiai, ypač gerai – viešoje vietoje, stebinti pašaliniams žmonėms. Tėvams, kurie buvo „bukagalviai“ savo vaikystėje, rekomenduojame diržą, rykštę ar kitą skaudžiai kertantį įrankį.

Jokios asmeninės nuomonės! Iš proto išsikraustėte – įsiklausyti į vaiko nuomonę?!!! Sunaikinkite jį savo galingu autoritetu, ar bent jau įkalkite į galvą, kad jis dar per mažas turėti savo nuomonę. Ar bent jau ignoruokite. Jūs vyresnė ir geriau žinote, kas jam geriau!

Tikiuosi sugebėjote pasidaryti sau naudingas išvadas. Ir nepamirškite, kad vaikai labai jautriai jaučia kiekvieną jūsų pasikeitimą. Ir kiekvienas pasikeitimas daro jam didesnę įtaką už bet kokį diržą ar riksmą. Nuoširdžiai linkiu tapti laimingų vaikų tėvais. Vaikų, kuriems niekada neteks tapti psichologų duondaviais.

Šaltinis