Izraelio futbolo komanda pakeitė pavadinimą Trampo garbei

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/world/2... 2018-05-14 10:52:24, skaitė 490, komentavo 1

Izraelio futbolo komanda pakeitė pavadinimą Trampo garbei

Donaldas Trampas, archyvinė nuotrauka
Donaldas Trampas, archyvinė nuotrauka

Vienas iš pagrindinių Izraelio futbolo klubų, dėkodamas JAV prezidentui už "meilę ir paramą", įtraukė į savo pavadinimą jo vardą

VILNIUS, gegužės 14 — Sputnik. Vienas iš pagrindinių Izraelio futbolo klubų, Jeruzalės "Beitar", paskelbė, kad vertindamas JAV prezidento Donaldo Trampo nuopelnus jo gimtajam miestui keičia savo pavadinimą.

Apie sprendimą nuo šiol vadintis "Beitar Trump Jeruzalem" komanda pranešė savo Facebook paskyroje JAV ambasados ​​perkėlimo į Jeruzalę išvakarėse.

"Futbolo klubas "Beitar", būdamas vienu iš labiausiai pastebimų miesto simbolių, laimingas, kad gali pareikšti atsakomąjį garbingą gestą prezidentui už jo meilę ir paramą. Pirmininkas ir savininkas Eli Tabib kartu su vykdomuoju direktoriumi Eli Ochana nusprendė pridėti prie klubo pavadinimo JAV prezidento, kuris sukūrė istoriją, vardą", — teigiama pareiškime.

"Beitar", kuris tapo žinomas dėl daugybės pergalių nacionaliniuose čempionatuose ir nesuvaldomo savo gerbėjų būdo, giria Trampą už sprendimą nepaisant tarptautinio konsensuso pripažinti Jeruzalę "amžinąja Izraelio sostine".

Beveik visas likęs pasaulis vis dar laiko miesto statusą viena iš pagrindinių Artimųjų Rytų konflikto problemų, kuri turi būti sprendžiama susitarimais su palestiniečiais, kurie pretenduoja į rytinius rajonus ir istorinį Jeruzalės centrą, atimtą Izraelio iš Jordanijos 1967 metais ir vėliau aneksuotą.