Lietuvos prezidentė pareiškė, jog nieko "nedangstė"

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/politic... 2018-05-15 19:00:40, skaitė 742, komentavo 0

Lietuvos prezidentė pareiškė, jog nieko

Dalia Grybauskaitė, archyvinė nuotrauka
Dalia Grybauskaitė, archyvinė nuotrauka

Dalia Grybauskaitė teigia,kad visuomenė neteisingai suprato jos susirašinėjimo su buvusiu Liberalų sąjūdžio lyderiu turinį

VILNIUS, gegužės 15 — Sputnik. Dalia Grybauskaitė nedavė jokių pažadų ir nepalaikė jokių asmenų — apie tai Lietuvos vadovė sakė interviu "Žinių radijui" metu.
"Aš niekam nedaviau jokių pažadų ar vadinamojo "stogo"", — pareiškė prezidentė.

Grybauskaitė apgailestauja, kad kažkas ir pateikia jos susirašinėjimą su buvusiu  liberalų lyderiu Eligijumi Masiuliu kaip užtarimą, arba vadinamąjį "stogą".

"Aš esu viešai pareiškusi, kad neturi būti jokio neliečiamumo, kai tik aš užėmiau prezidento postą, teisėsaugai buvo pranešta, kad, jei kyla įtarimų, jog kažkas pažeidžia įstatymą, neturi būti jokių išimčių", — komentavo paskelbtą skandalingą susirašinėjimą prezidentė.

Grybauskaitė taip pat pavadino klasikiniu atveju bylą, kurioje oligarchai susilieja su politika ir panaudoja žiniasklaidą savo interesams apginti. Pasak prezidentės, toks pavyzdys yra "MG Baltic".

Prezidentė pareiškė, kad šioje situacijoje, iš LNK kanalo galima atimti licenciją, tačiau ji nemato tam pagrindo. Ji pabrėžė, kad Lietuvoje yra įstatymų, leidžiančių panaikinti ar įšaldyti licenciją.

"Mes žinome, kad to negali padaryti niekas, išskyrus Lietuvos radijo ir televizijos komisiją ir įstatymas dėl informacijos pateikimo yra  skaidrus ir pagrįstas. Taigi, galiu atsakingai pareikšti, kad dabartinėje situacijoje, bent jau LNK, šis įstatymas nenumato pagrindo sustabdyti licenciją", — sakė Grybauskaitė.

Balandžio pabaigoje respublikoje prasidėjo politinis skandalas. Leidinys "Lietuvos rytas" paskelbė Dalios Grybauskaitės ir Eligijaus Masiulio susirašinėjimą, kuris parodo, kad prezidentė su politiko pagalba bandė paskirti savo kandidatą į Lietuvos generalinio prokuroro postą. Masiulis pats kaltinamas kyšio paėmimu iš koncerno "MG Baltic", kuriam priklauso žiniasklaidos kanalas LNK.

Iš paviešintų laiškų matoma, kad Grybauskaitė Masiuliui pranešė, jog LNK žurnalistas Tomas Dapkus "kalba nesąmones" apie jos kandidatą į generalinio prokuroro postą ir paprašė "perduoti linkėjimų"  koncerno, kuris valdo LNK, vadovui, kad jis "pažabotų savo šunį".

Anksčiau komentuodama skandalą, prezidentė neigė kaltinimus poveikiu žiniasklaidai.