Represijos Lietuvoje tapo mafijinės valdžios įrankiu

Autorius: Anno Šaltinis: https://www.rubaltic.ru/articl... 2018-05-16 04:05:17, skaitė 597, komentavo 0

Represijos Lietuvoje tapo mafijinės valdžios įrankiu

Prieš dvidešimt penkerius metus, 1993 m. gegužės 14 d. Lietuva tapo Euro Sovieto nare, organizacijos, kurios tikslas yra ginti žmogaus teises ir remti demokratiją. Tačiau po ketvirčio amžiaus Lietuvos Respublika labiau panašu į Šiaurės Korėją. Valdantieji tiesiog pradėjo medžioti žurnalistams, visuomenės veikėjus ir politikus, kurie pasisako prieš valdžios institucijas, nurodydami akivaizdžius "pravalus", trūkumus ir nusikaltimus. Pavyzdžiui, įrašą "Facebook" šioje šalyje - Europos Sovieto narei, galite sėsti į kalėjimą dvejiems metams. Lietuvos įstojimo į šią organizaciją metinėms, analitinis portalas RuBaltic.Ru pasikalbėjo su Lietuvos blogeriu Simonu ZAGURSKIU apie tai, kaip yra gerbiamos žmogaus teisės šioje šalyje, visų pirma teisę į saviraiškos laisvę :

- Ponas Zagurskai, žiniasklaida pranešė, kad atvyko į Lietuvą iš Jungtinės Karalystės 2018 balandžio mėn. , buvote suimtas septynias dienas, o dabar negali išvykti iš šalies, dėl iškeltų baudžiamųjų bylų prieš jus. Ar galėtumėte patvirtinti ar paneigti šią informaciją?

- Viskas teisingai. Prieš atvykstant į Lietuvą jau septyniolika metų, aš gyvenau JK, kur buvau nepasiekiamas Lietuvos spec. tarnyboms. Šių metų sausio mėnesį prieš mane pradėta baudžiamoji byla Lietuvoje, o specialioms tarnyboms buvo leista manę suimti. Aš to nežinojo, kada skridau į Lietuvą. Aš planavau praleisti ne daugiau kaip penkias dienas šalyje, bet įstrigau ilgam.

Lietuvos teisėsaugos pareigūnai žinojo, kad mano paso galiojimas baigiasi, ir aš busiu Lietuvoje norėdamas pasikeisti dokumentą. Aš atskridau, mane sulaikė ir įkalino. Taip pat buvo konfiskuoti dokumentai, kompiuteris, mobilusis telefonas ir t.t. Po septynių dienų buvau paleistas, tačiau negaliu išvykti iš šalies dėl dokumentų nuturėjimo.

Be to, jaučiuosi kaip užsienietis Lietuvoje. Be paso, mano teisės yra griežtai apribotos: atvykimas į ligoninę arba oficiali būsto nuoma tampa tikra problema.

- Ar galite išsamiau išsiaiškinti, kaip papuolėtete į šią situaciją?

- Prieš pusantrų metų aš savo "Facebook" puslapyje paskelbiau pranešimą apie snaiperių dalyvavimą Vilniaus įvykiuose 1991 m. sausio mėn. Snaiperiai buvo buvę kariai-lietuviai, kurie kovojo Afganistane. Aš parašiau, kad Vilniaus įvykius organizavo Amerikos viešųjų ryšių konsultantai iš "Edelman" firmos.

Vilniaus įvykių organizatorių braižas buvo panašus į tai, kas įvyko Kijevo Maidane, Libijoje, Gvatemaloje, Čilėje ir kitose šalyse. Tai yra, Vilniaus įvykiai buvo PR-projektas.

Snaiperiams buvo pažadėta sumokėti po tūkstantį dolerių už nakties darbą. Iš tiesų jiems buvo sumokėta tik po du šimtai dolerių. Lietuviai, kurie vienaip ar kitaip buvo įsitraukti į tai kas atsitiko, sakė, kad kai kurie šauliai baigė savižudybe dėl spaudimo (galimai iš susidūrimų organizatorių pusės).

1991 m. sausio 13 d. naktį snaiperiai šaudė nuo namų stogų. Aš nežinau, kiek jų buvo. Prieš šauliams nebuvo jokios užduoties nužudyti kažką konkrečiai - jiems buvo tik įsakyta šaudyti į minią. Priešais snaiperius buvo Tarybų Sąjungos kariai. Susidūrimas buvo organizuotas taip taip, kad užsienio žiniasklaida, ypač BBC ir CNN, nufilmavo kaip tarybiniai tankai neva traiškė protestuojančius lietuvius. Tads nakties įvykiai Vilniuje buvo surežisuoti ir parodyti pasauliui per žiniasklaidą.

Savo "Facebook" puslapyje, parašiau, kad už Vilniaus įvykiai buvo apmokėti už ir Lietuvos judėjimas Sąjūdis iš tikrųjų buvo KGB projektas. Taip pat, kad Lietuvos komunizmai, kai tik Tarybų Sąjunga žlugo, o JAV jiems pasiūlė pinigų, perėjo į amerikiečių pusę.

Taip pat aš rašiau, kad, ko gero, tarp JAV ir Rusijos buvo susitarimas, pagal kurį Baltijos šalys turėjo atitekti Jungtines Valstijas mainais už Rusijos įtakos Artimuosiuose Rytuose išsaugojimą. Visa tai buvo planuota prieš 25-30 metų.

Aš lietuviams aiškinau, kad Lietuva nepriėmė jokių sprendimų, bet tik vykdė trečių jėgų sprendimus. Dėl to šalis buvo panaudota išprovokuoti su Rusijai konfliktą.

Žinoma, aš pažymėjau, kad tai tik versija, tikimybė.

Mano originalus rašinys šia tema buvo pašalintas iš "Facebook". Tačiau "Jorkšyro elfai" hakerių grupė, kurią kontroliuoja Lietuvos konservatoriai, sukūrė "feikinį" profilį su mano asmens duomenis, patalpino ten "feikinį" straipsnį ir pranešė apie jį į policiją.

- Kuo paremtas yra kaltinimas? Kodėl Jūs parūpote specialios tarnybos Lietuvoje?

- Lietuvos slaptosios tarnybos nori panaudoti mano bylą, kad parodyti lietuviams užsienyje, kas gali atsitikti, jei jūs ką nors parašysite prieš Lietuvos oficialią propagandą.

Šiandien beveik vienas milijonas lietuvių gyvena JAV, apie 300 tūkstančių - Jungtinėje Karalystėje, 200 tūkst - Norvegijoje ir Švedijoje, 50 tūkst - Airijoje.

Mano byla - tai žinia nuo lietuviškų specialiųjų tarnybų, skirta užsienio lietuviams, kad tylėtu. Šiandien pačioje Lietuvoje nėra žodžio laisvės. Atmosfera yra kažkuo panaši į Šiaurės Korėją. Žmonės areštuojami. Nemanykit, kad aš esu toks vienintelis.

Dabar Lietuvoje įsidega dar vienas skandalas, kuriame dalyvauja šalies prezidentė [Dalia Grybauskaitė], kuris įsakė Lietuvos saugumo tarnybai šnipinėti žurnalistus. Gali būti, kad mano atvejis taip pat yra tiesiogiai kontroliuojamas Lietuvos Respublikos Prezidentės administracijos ir Saugumo Tarybos vadovybės. Bet aš tik paskelbiau informacijos nutekėjimą ir parašiau, kad su didele tikimybe ši informacija yra teisinga.

- Kaip būtent suformuptas kaltinimas ?

- Mane kaltinama dėl paniekinimo (piktnaudžiavimo, pasijuokimo) iš Vilniaus įvykių 1991 m. sausio mėn. Tariamai, aš nuliūdinau tuos, kurie tada nukentėjo. Tačiau teisiniu požiūriu sausio įvykių tyrimas vis dar nebaigtas Tiesiog Lietuvos konservatoriai, kurie kursto šalyje rusofobiją, nusprendė vyriausybiniame lygmenyje, kad galvoti ir rašyti apie tuos įvykius ką nors yra neteisėta.

Aš ką tik paaiškinau versiją to kas atsitiko. Dėl to mane vadina "Kremliaus agentu" ir gali pasodinti dviems metams. Visą šį laikotarpį negalėsiu išvykti iš Lietuvos, nors visi mano giminaičiai gyvena Jungtinėje Karalystėje.

- Jūs rašėte savo rašinius anglų ar lietuvių kalba?

- Lietuvių kalba. Dar vienas momentas, - jis yra esminis: viskas, kas paskelbta "Facebook", yra JAV jurisdikcijoje ir vertinama pagal JAV įstatymus. Paprasčiau tariant, jūs negalite būti teisimi už Amerikos ribų. Bet Lietuvoje taip yra.

- Paskutiniu metu padažnėjo atvejai, kada yra persekiojama motyvai areštuojama remiantis politiniais motyvais. Ar, Jūsų nuomone, visi šie atvejai turi vieną pobūdį? Kas labiausiai kenčia nuo persekiojimo?

- Net Lietuvos valdančiosios partijos lyderis buvo apkaltintas ryšiais su Rusija.

Yra slaptas sąrašas, kuriame yra du ar trys tūkstančiai JAV gyvenančių lietuvių. Jei jie atvyksta į Lietuvą, juos gali areštuoti, kaip kad mane areštavo. Šiandien šalyje asmens duomenys yra prastai saugomi. "Jorkšyro elfai" turi ryšių su bankais, registracijos biuruose ir kitose institucijomis. Su šių ryšių pagalba jų kiber-įsilaužėliai gauna informaciją apie verslą, nekilnojamąjį turtą ir pan.

Net Donaldas Trampas nurodė Lietuvos p-rezidentei pagerinti santykius su Rusija, nes Lietuva ir Rusija - kaimyninėss šalys ir suinteresuotos ekonominiame bendradarbiavime.

Oficiali spauda apietai nusprendė pratylėti. Nenuostabu: Lietuvos prezidentė kontroliuoja žiniasklaidą, teismus, prokuratūrą ir kariuomenę. Lietuvos dauguma norėtų normalių santykių su Rusija, Baltarusija ir lietuviais Anglijoje ir JAV.

Kada išvyksti iš šalies, pradedi suprasti, kaip lietuviams yra praplaunamos smegenis dėl "Rusijos agresijos."

- Lietuvoje persekiojami politikai, žurnalistai, visuomenės veikėjai. Visi šie atvejai yra tos pačios grandinės grandys ?

- Reikia suprasti, kad dabar Lietuvą valdo mafijinė grupuotė. Nedidelė grupelė žmonių iš Lietuvos konservatorių partijos, kuri turi tik 12% paramos visuomenėje ir tuo pačiu metu kontroliuoja žiniasklaidą, kariuomenę, teismus, policiją ir kitas jėgos struktūras. Visi šie žmonės - buvusios KGB agentai ir šnipai. Jei jūsų pozicija yra nesuderinama su šios mafijos pozicija, jūs automatiškai tampate " Kremliaus agentu".

Su didele tikimybė galima tikėtis, kad Rusija pateiks kompromatą apie šios grupuotės narius. Suprasdami grėsmę, konservatoriai visus išpuolius savo adresu vadina "feikiniais". Tačiau labai įdomūs dalykai yra susiję su šios grupuotės įtaka.

Sovietmečiu tokiems funkcionieriams kaip Vytautas Landsbergis buvo leidžiama keliauti į Angliją, Indiją ir kitas šalis. O Lietuvos užsienio reikalų ministras, agresyvus Rusijos priešininkas LINAS Linkevičius buvo komjaunimo lyderis.

Prieš dvejus metus Lietuvos kariuomenės išlaidos sudarė 0,7% šalies BVP. Šiandien jau 2%. Artimiausioje ateityje jie tikriausiai padidės iki 2,5% dėl baimės prieš "Rusijos agresiją".

Tiesą sakant, JAV ir Vokietija siunčia Lietuvai pasenusią ginkluotę, Lietuva už ją sumoka ir siunčia į Ukrainą. Tai tankai, raketos, įvairi įranga. Lietuva padeda Ukrainai kariauti Donbase, iš tiesų sponsoruodama Ukrainos armiją. Pačioje Lietuvoje kalėjimai yra baisios būklės, algos ir pensijos yra labai mažos. Bet jei rašysi apie tai, tu gali tapsi įkalintu ir kaltinamuoju

Prieš mane iškeltos trys bylos. Visi jos susiję su rašiniais apie buvusius KGB agentus. Tai yra žmonėmis, kurie "persidažė" ir dirba už pinigus tam, kuris yra pasiruošęs mokėti.

Aš buvau apklausiamas vakar dėl vienos iš bylų. Žurnalistas, tarybiniais laikais - KGB agentas lydėdavo krepšinio komandą "Kauno Žalgiris" ir ją šnipinėjo Visi apie tai žinojo. Bet dabar šis žmogus yra griežtas proamerikosas. Jis sako, kad nieko nežino, nekenčia Rusijos ir panašiai... Aš paskelbiau informaciją ir buvo iškviestas į teismą pripažinti, kad taip nebuvo ir žurnalistai nėra KGB agentas.

Netrukus Lietuvoje bus dar vienas skandalas. Jame įsimaišiusi šalies prezidentė. 2,4 tūkst. Lietuvos pasų buvo parduota Pietų Afrikos žydams, kurie niekada nėra buvę Lietuvoje ir nekalba lietuvių kalba. Atseit už tai Lietuva gaus Izraelio paramą.

- Kodėl konservatorių partija visu tuo užsiima? Kame jų tikslas?

- Juos remia tam tikri JAV sluoksniai, Lietuvos konservatoriai veikia šių grupių labui. Pėdasakas tikriausiai veda į Hillary Clinton ofisą. Manau, kad konservatorius kontroliuoja asmenys, susiję su Clinton. Tuo pačiu metu Lietuvos konservatoriai nekenčia Trampo.

Šios grupuotės misija - vykdyti antirusišką, antibaltarusišką ir antilenkišką politiką. Jie patys norėtų įtvirtinti tokį režimą Lietuvoje, kuris buvo panašų į tą, kuris buvo Albanijoje prieš trisdešimt metų, ir kontroliuoti dabartinę Lietuvos vyriausybę.

Niekas šalyje nežino, kaip partija, kuri laimėjo 15% balsų rinkimuose, kontroliuoja 60% Lietuvos ekonomikos. Bet jie iš tiesų duoda įsakymus ir valdo šalį.

Straipsniuose, už kuriuos mane areštavo, kaip tik apie tai ir pasakojama. Konservatoriai turi stambaus verslo paramą. Dabartinę vyriausybę palaiko visuomenė, tačiau patiria spaudimą ir neturi įtakos daugeliui šalies gyvenimo sričių - daugiausia dėl korupcijos.

Juokingas dalykas yra tai, kad vakarų verslininkai norėtų užmegzti normalius santykius su Lietuva ir Rusija. Pavyzdžiui, dėl Rusijos embargo, Lietuvos eksportas smarkiai sumažėjo, nors Lietuvai būtų naudinga bendradarbiauti su Rusija.

Tokia pati istorija su SGD terminalu. Lietuva nuomoja laivą ir perka Amerikoje dujas, kurios faktiškai išgaunamos Bahreine ar Saudo Arabijoje. Rusija galėtų Lietuvai parduoti dujas daug pigiau. Tačiau dėl politinių motyvų lietuviai du ar tris kartus permoka.

Konservatoriai neužsiima jokiu verslu, bet jie turi galią. Jie nenori "atšilimo" santykiuose su Rusija, nes tai jiems nereikalinga.

Konservatoriai teigia, kad Lietuva turi remti Ukrainą ir vykdyti antirusišką propagandą. Tuo pačiu metu Lietuvoje dirba tūkstančiai Ukrainos vairuotojų ir statybininkų. Žinoma, visi šie žmonės kalba ne lietuvių kalba, o rusų kalba. Tai atrodo juokinga.

Žmonės iš taikių Ukrainos regionų atvyksta į Lietuvą ir patenka į valstybės "karo aukoms" pagalbos programą. Visam tam Briuselis skiria pinigus. Šiuo metu Lietuvos politikai atidaro ofšorus, per kuriuos pagalba "nukentėjusiems" ukrainiečiams patenka į reikiamą kišenę.

Kam to JAV reikia? Amerika bijo, kad vokiečių technologijos susijungs su Rusijos ištekliais. Šioje istorijoje Pribaltika yra buferinė zona tarp Rytų ir Vakarų, kurioje dvi supervalstybės kovoja tarpusavyje svetimomis rankomis.

- Ar situacija Lietuvoje pasikeis po prezidento rinkimų?

- Ne. Valdančioji grupuotė Lietuvoje yra mafija. Jiems įstatymai nerašyti, jų tikslas - įgyti absoliučią kontrolę Lietuvoje. Tačiau pati šalis jiems yra ne taip jau svarbi.

Viską gali pakeisti tik lietuviai, gyvenantys užsienyje. Jie skelbia informaciją apie korupciją ir nori sustabdyti rusofobiją, kad atkurtų santykius su Rusija, Baltarusija ir kitais Lietuvos kaimynais. Deja, alternatyvi lietuvių žiniasklaida dabartinėmis sąlygomis yra įmanoma tik užsienyje, kur Lietuvos specialiosios tarnybos negali jų uždaryti.

Pavyzdžiui, mano publikacijos turėjo tam tikrą įtaką Lietuvos politikai. Kada parašiau apie korupcijos skandalą: Lietuvos valdininkai vogė pinigus iš ES, - daugelis valdininkų prarado savo vietas, kai kuriems netgi buvo uždrausta dirbti valstybės struktūrose.

- 1993 m. gegužės 14 d. Lietuva tapo Europos Sovieto nare - organizacijos, kurios tikslas yra ginti žmogaus teises, remti demokratiją ir t.t. Ar, jūsų manymu, ar moderni Lietuva laikosi Europos Sovieto pagrindinių principų ir idėjų?

- Žinoma, ne. Dabartinė Lietuva nesilaiko jokių taisyklių ir normų.

Lietuvoje buvo sukurta režimas, kuris kažkuo atrodo panašus į Stalino. Ši šalis išmoka didžiules kompensacijas ir baudas šio režimo aukoms, kada Strasbūro teismas nusprendžia nepritarti valstybei. Lietuva moka mokesčių mokėtojų pinigais.

- Ar tai reiškia, kad Vakarų šalys nenori pastebėti žmogaus teisių pažeidimų Pribaltikoje, nes nenori prarasti pirmenybės, kurią suteikia šios respublikos? Kodėl vakarų oficiali pozicija nepasakoma?

- Pirma, nes pažeidimų faktai yra slepiami. Žmonės tiesiog sėdi kalėjime, o kartais sistema iš vis jų atsikrato. Retais atvejais žurnalistai žudomi arba jie išnyksta be pėdsakų.

Daugeliu atvejų žmonės yra tardomi ir moka milžiniškas baudas, kurios jiems ne pagal kišenę. Po to jie raginami atgailauti. Jei jie sutinka, jie paliekami ramybėje.

- Ar manote, ar artimiausiu metu situacija gali pasikeisti ?

- Tokia galimybė yra. Siekiant šio tikslo, Vyriausybė turėtų imti kontroliuoti prokuratūrą, kariuomenę ir teismus. Tačiau mažai tikėtina, kad tai jai pavyks.