Dalia Grybauskaitė - sovietinis vadovas blogiausia ta žodžio prasme

Autorius: Anno Šaltinis: https://www.rubaltic.ru/articl... 2018-05-16 07:09:40, skaitė 3172, komentavo 7

Dalia Grybauskaitė - sovietinis vadovas blogiausia ta žodžio prasme


Su kiekviena diena gyventi vis smagiau!

Slapto Dalios Grybauskaitės susirašinėjimo, kuriame ji bando paveikti parlamento darbą savo interesams ir reikalauja "užkimšti gerklę" nepageidaujamam žurnalistui, sukėlė bangą atviravimų iš ponios "geležinė Pribaltikos ledi" buvusių kolegų apie jos valdymo stilių. Grybauskaitė kaltinama autoritarizmu. Lietuvos prezidentė turi visus blogiausius išeivio iš vėlyvojo tarybinės nomenklatūros periodo bruožus: grubumas, neprincipingumas, piktnaudžiavimas tarnybine padėtimi, keliaklupsčiavimas prieš viršininkus ir chamiškas elgesys su pavaldiniais.

Lietuvą jau kelias savaites purto skandalas dėl slapto prezidentės Dalios Grybauskaitės ir Lietuvos liberalų sąjūdžio buvusio lyderio Eligijaus MASIULIO korespondencijos paskelbimo, dabar kaltinamojo baudžiamojoje byloje dėl kyšininkavimo.

Iš korespondencijos matyti, kad Grybauskaitė per Masiulį daug bendravo su koncernu "MG Baltic" - pagrindiniu Lietuvos liberalų rėmėju. Dėl didelio masto kyšio iš "MG Baltic" gavimo Masiulis kaip tik ir kaltinamas. Kada 2016 m. kilo skandalas dėl Liberalų sąjūdžio, Lietuvos prezidentė garsiau nei visi kiti pareikalavo padaryti galą politinei korupcijai ir Lietuvos valdžiai atsikratyti oligarchų įtakos.

Dabar, iš paskelbto LRT susirašinėjimo ir vėlesnių buvusių aukšto rango pareigūnų išpažinties seka, kad ji , Grybauskaitė, pati palaikė "MG Baltic" ir pareikalavo už tai iš Masiulio ir jo rėmėjų atsakomųjų meilikavimų.

Viename laiške Grybauskaitė informavo Liberalų lyderį, kad Seimas nori sukūrti komisiją, kuri "ištirtų spaudimą teisėsaugos organams", nurodydama, kad tai pagal "formuluotę" tai yra nukreipta prieš ją ir paprašė draugišką frakciją šito nedaleisti.

Kitame laiške Dalia Polikarpovna pareikalavo užkimšti burną žurnalistui Tomui Dapkui iš "MG Baltic" priklausančio LNK televizijos kanalo , kritikavusiam prezidentinį kandidatą į generalinio Lietuvos prokuroro postą.

Grybauskaitė bando išsivinioti iš po ją užgriuvusios skandalo lavinos standartiniu jai būdu. Išsisukinėdama ji sako, kad jos laiškai buvo ne taip suprasti, kad ji yra už visišką žodžio laisvę, kontaktavo su "MG Baltic", kad apsaugoti juos nuo kišimosi į politiką ir korupciją, ir visa kas vyksta dabar - tai oligarchų sąmokslas prieš Presidente, nes tik ji viena su jais ir kovoja.

Tačiau "atsimazinti" Grybauskaitei nepavyksta: jos pasiteisinimai skęsta vis naujų ir naujų liudijimų sraute.

Žurnalistai daro pareiškimus, kad prezidentės administracija daro Lietuvos žiniasklaidai spaudimas tiesiogiai ir per specialias tarnybas, o buvęs Valstybės saugumo departamento vadovas patvirtino: VSD tapo politiniu Dalios Grybauskaitės įrankiu.

Tas pats Tomas Dapkus, kurį Presidente susirašinėdama su Masiuliu pavadino "lojančiu šunim" ir reikalavo "sudrausminti", pagilino skandalą istorijoje tuo, kaip D. Grybauskaitė stato į teisėjų ir prokurorų postus savus žmones, kontroliuoja per juos teisminę valdžią ir "suėda" nepageidaujamą spaudą.

"Kaip liudija buvęs vyriausias "Lietuvos žinių" redaktorius, kada aš ten dirbau, po kelių mano kritinių straipsnių prieš VSD, verslo grupės vadovui, kuriai priklauso laikraštis, paskambino iš Prezidentūros rūmų ir pareikalavo mane atleisti. Nepašalinti straipsnių, nesustabdyti manęs, bet tiesiog atleisti. Prezidento rūmuose dabar progresas ! Po to, kai koncerno prezidentas perdavė reikalavimą redaktoriui, ir jis atsisakė tai padaryti buvome atleisti mes abu", - rašo Dapkus atvirame laiške "Facebook", atsakydamas "į nutekintą" VSD pažymą, kur žurnalistas vadinamas šantažuotoju, už kurio stovi " MG Baltic ".

Tuo tarpu buvęs Valstybės saugumo departamento vadovas pripažino: pažymos apie Dapkų "netekinimas" skandalo su Grybauskaite įkarštyje ir jos reikalavimų "sutramdyti" žurnalistą negali būti sutapimas.

Pagrindinė šalies spec. tarnyba dalyvauja vidaus politinėje kovoje prezidentės pusėje.

Be to, eks-direktorius Gediminas Grina pažymi, kad istorijoje su "MG Baltic Valstybės saugumo departamento aiškiai viršijo savo įgaliojimus, perėmęs policijos funkcijas. Ir kas stovi už VSD? Valstybės vadovas.

Pastarųjų savaičių apreiškimų yra daugiau nei pakankama skelbti apkaltą Grybauskaitei, todėl Lietuvos politikai taip draugiškai puolė prezidentę, kaltindami Dalią Polikarpovną tokiomis už kurias neteisiama, bet labai negražiomis nuodėmėmis kaip autoritaritarizmas, grubumas, chamiškumas, polinkis intriguoti.

Grybauskaitė kėlė savo balsą ant savo kolegų, pylė įžeidinėjimus, skleidė diskredituojančius juos gandus. Lietuviams ši informacija nėra nauja. Apie prezidentę tai ir anksčiau žinojo.

Pakanka prisiminti ex-ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus skundus, kad D. Grybauskaitė perpasakoja gandus pletkus apie jo vyriausybės korupcija tiems vakarų lyderiams, kurie turėjo netrukus susitikti su Butkevičium.

Arba pasakojimai prezidentės ex-patarėjo Lino Balsio apie tai, kaip Grybauskaitė slopino kritiką apie savę mėgstamą Lietuvos žiniasklaidoje, tiesiogiai grasindama šios žiniasklaidos savininkams.
Arba nuostabi jos frazė: "... man nerūpi, ką galvoja ekonomikos ministras, mane domina, kaip jis atlieka mano reikalavimus”.

Arba Rusijos amdasadoriaus Aleksandro Udacovo įgaliojimų pristatymas, kurį Dalia Polikarpovna pasitiko žodžiais: "Jūs dar nepaspringote lietuvišku pienu ? Aš jūsų klausiu! "

Taip kad nauji atviravimai tik atšviežino seną temą apie ne pačias maloniausis asmenines "Geležinės Pribaltikos ledi" savybes ir jos savotišką valdymo metodą.

Dalia Grybauskaitė po tokių apreiškimų apie jos elgesį ir vadovavimo stilių atrodo ne kaip euroįietiškas demokratijos lyderis, o kaip tipiškas "sovietinis" vadovas blogiausia šia žodžio prasme.

Grybauskaitė - tai partinės nomenklatūros puvimo produktas vėlyvoje Tarybų Sąjungoje. Ji savyje apjungia tipiško partaparatčiko savybes iš stagnacijos ir perestroikos laikotarpio. Įstatymų nepaisymas ir piktnaudžiavimas tarmybiniais oficialiais įgaliojimais kaip neatimama "pono teisė". Autoritarinis santykių su pavaldiniais stilius ir kitais nuo jos priklausomais žmonėmis. Grubus. Chamiškumas. Kito nuomonės nepaisymas. Niekinantys kreivi žvilgsniai. Kalbėjimas pakeltais tonais. Keliaklupsčiavimas prieš viršininkus: užtenka prisiminti, kaip D. Grybauskaitė įsimylėjusiu žvilgsniu žvelgė į JAV prezidentą Trampą, kai jis įžeidė ją tiesiai į akis, sakydamas, kad "tik labai tupi žmonės nenori turėti gerų santykių su Rusija."

Baimė prieš nepriklausomą spaudą, jos veiklos skaidrumas, laisvas bendravimas su žurnalistais. Tuo Jos ekscelencija yra ypač gerai žinoma. Lietuvoje iš TV eterio pašalinamos laidos ir buvo išimami iš spaudos tyrimai apie sovietinę ponios prezidentės praeitį, po to Grybauskaitė su skandalu su paliko Latvijos televizijos studiją, kurioje vedantysis uždavinėjo ne iš anksto suderintus klausimus, dar pabėgo nuo Rusijos filmavimo grupės, kuri norėjo paimti iš jo komentarą.

Dalia Polikarpovna - tai direktoriaus pavaduotoja švietimo darbams iš Brežnevo eros, rajono centro partijos komiteto sekretorius, kadrų skyriaus viršininkė tekstilės gamykloje - kas tik nori, bet ne demokratiškai išrinktas Europos politikas.

"Sovdepinę" D. Grybauskaitės esmę išduoda viskas: nuo bendravimo su kitais manieros iki veido išraiškos ir šukuosenos. Natūrali jai aplinka ne Jevrosojūzo ir NATO vėliavos, o tribūna iš Karelijos beržo medienos, ant kurios grafinas su vandeniu, o už jos raudona vėliava ir Iljičiaus biustas.

Su tokiomis dekoracijomis Presidente ir turėtu pasirodyti, kad nebūtų klaidinami aplinkiniai. Nes Lietuva karaliauja karikatūrinis "savokas" ir valdo Dalios Polikarpovnos sovietinis stilius.