Lietuva palaiko nacistus iš Ukrainos

Autorius: Anno Šaltinis: https://www.rubaltic.ru/articl... 2018-05-17 02:39:25, skaitė 1361, komentavo 4

Lietuva palaiko nacistus iš Ukrainos

Lietuvos šaulių sąjungos nariai dalyvavo ketverių metų "savanorių batalioną" "Azov" sukūrimo sukakties šventėje (uždraustas Rusijoje - patiksl. RuBaltic.Ru), kuriam uždraudė tiekti ginklus ir kitokią paramą JAV Kongresas. Zaporožėje su Lietuvos parama atidarytas memorialas Donbaso karo veteranams, papuoštas nacių simbolika, uždrausta daugelyje Vakarų šalių, įskaitant Vokietiją. Lietuva ne šiaip tik palaiko Ukrainą - ji pažeidžia NATO ir Jevrosojjūzo susitarimą, pagal kurį parama Vakarų Ukrainai Vakarų netaikoma aiškiems ir ir nesimaskuojantiems nacistams.

Praėjusį mėnesį, Ąžuolų parke,Chortica saloje, Zaporožėje,buvo atidarytas memorialas "ATO veteranams". Paramą memorialo sukūrimui suteikė Lietuvos Respublika: Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija pateikė pasodinimui naujų ąžuoliukų sodinukus.

Todėl paminklą "atošnikams" žymi lentelė Ukrainos ir Lietuvos kalbomis. Tarp kitų simbolių, lentelę puošia wolfsangel, arba "vilko kablys" - oficialus antros SS tankų divizijos "Das Reich" simbolis.

Europos šalyse, įskaitant Vokietiją, "wolfsangel" pripažintas nacių simboliu ir yra uždraustas.


Fašistinės Vokietijos vermachto simbolika


Ukrainos banditų gaujų simbolika

86 pargrafas "A", VFR BK, (baudžiamojo kodeksas) draudžia "antikonstitucinių organizacijų" ženklus, tai yra, visų Trečiojo Reicho struktūrų. Už Trečiojo Reicho simbolių įkėlimą į viešą prieigą, gamybą ir platinimą, baudžiamoji atsakomybė ir kalėjimo terminas iki trejų metų.

Vokietijos Federalinis Konstitucinis Teismas patikslino, kad uždrausta nacių simbolikai apima visų formų svastiką, į Hitlerjugendo, SS ir Waffen SS simbolius. Todėl Vokietijoje sukėlė didelį skandalą dokumentinis federalinės televizijos kanalo ZDF 2014 metų rudenį išleistas filmas, kuriame pasakojama apie savanorišką specbatalioną "Azov". Bataliono nariai pasirodė atvirais nacistais, o "azovcų" uniformas puošia SS runos - zig ir wolfsangel.

Vokietijos vyriausybė turėjo pasiteisinti prieš savo visuomenę ir įrodinėti, kad Vokietijos parama "eropietiškai" Ukrainai netaikoma nacių grupuotėms. Netrukus apie tai prisiėjo pareikšti ir kitiems vakarų politikams, nes apie nacistinį "Azov" ir kitų"savanorių batalionų" pagrindą ir nusikaltimus pradėjo kalbėti JT , ESBO, "Amnesty International", Amerikos Wall Street Journal ", britų Independent ir daug kitų įtakingų Vakarų MIP.

Pernai JAV Kongresas uždraudė Pentagonui teikti batalionui ginklus, apmokyti jų smogikus ir kitokią "Azov" paramą. Aiškinamajame rašte teigiama, kad "Azovo" - tai neonacistinis, fašistinis, rasistinis ir antisemitinis darinys, kuris po karo Donbase pabaigos kels didelę grėsmę vyriausybei ir Ukrainos žmonėms.

Tokiu būdu vakaruose pasiektas konsensusas: parama Ukrainai neturėtų virsti į paramą susiformavusiems ten nacistiniams sukarintiems padaliniams.

Šį sutarimą pažeidžia Lietuva, kuri nemano, kad jai yra gėdinga bendradarbiauti su "Azovo" ir kitomis Ukrainos neonacių grupuotėmis.

Lietuvos šaulių sąjunga, kaip specialus Lietuvos kariuomenės padalinys, buvo pristatyta ketverių metų bataliono "Azovo" gegužės 5 sukūrimo šventėje. Tarp užsienio dalyvių renginio metu buvo pastebėtas vienas iš "Lietuvos Šaulių" vadų Gediminas Armonavičius. Anksčiau Armonavičius dalyvavo pačiame Lietuvos ąžuolų sodinime aplink paminklą su "vilkas kabliu" Zaporožėje.

"Lietuvos šaulių" vado vizitas pas Ukrainos nacistus, kaip paaiškėjo, buvo atsakomasis.

"Mūsų Lietuvos partnerių iš organizacijos "LDK palikuonys" ir jos lyderio, gero "Nacionalinis korpusas" draugo, Gedimino Armonavičaus kvietimu, du mūsų judėjimo atstovai, Aleksandr Čupriniuk ir Dmitrij Kostenko, aplankė Lietuvą su darbo vizitu praėjusią savaitę", - buvo pranešta liepos 9 2017m. "Azov" tinklapyje.

Kaip galima matyti iš "azovcų" pateiktos informacijos, ultradešineji su didele nauda Lietuvoje praleido laiką: kalbėjo seminare Kaune, kvietė Lietuvos vaikus į "Azov" karinius patriotinius lagerius ir pasiūlė Lietuvos kariams bendradarbiavimą karinio patriotinio ugdymo ir keistis patirtimi tarp Ukrainos ir Lietuvos.

Po šešių mėnesių įvyko kitas "azovcų" vizitas į Lietuvą. "Buvęs "Azov" bataliono kovotojas papasakos apie savanorių batalionų kūrimą Ukrainoje ir jų dalyvavimą šalies gynyboje, taip pat apie savo asmeninę patirtį- dalyvavima Širokinskos operacijoje , rodydamas vaizdinę medžiagą ir išleistą knygą", - pranešė specbataliono spaudos tarnyba apie susitikimasu "Azov" veteranu Pavlu Tichanskiu Lietuvos savanorių pajėgų Nacionalinės gynybos būstinėje sausio 18 šiais metais.

https://www.facebook.com/pavel.tikhonovski/posts/1092778664198513

Užtenka tik peržvelgti Tichanskio puslapius socialiniuose tinkluose ir matyti, kaip Ulrainpos "patriotas" kelia ranką nacių saliutu ir vadina "Azov" vadą Andrei Bileckij vadas "baltuoju vadu". Ir tokie žmonės yra kviečiami į Lietuvą kalbėti prieš specialiuosius ginkluotųjų pajėgų padalinius.

Tačiau tai nenuostabu.

Lietuvos bendradarbiavimas su ultradešiniaisiais iš Ukrainos jau seniai ir tvirtai įsišaknyjęs plačiai.

Prieš dvejus metus Lietuvoje lankėsi nacistinio "Pravyj sektor" (uždraustas Rusijoje -.RuBaltic.Ru) lyderiai Andrejus Tarasenko ir Olegas Kuzko. Vilniuje "pravosekams" buvo suteikta didžiausia propagandinė internetinė šalies platformą Delfi.lt - bendrame interviu su propagandine MIP Tarasenko ir Kuzko ir paragino Kijeve kelti revoliuciją ir prezidentą Porošenko nuversti, kad niekas  jiems netrukdytu "išvalyti" Donbasą per 72 val.

Tada gi Lietuvos karo akademija išleido vieno iš iš savanorių bataliono "Aidar" (uždraustas Rusijoje - RuBaltic.Ru.) būrio eksvadų Eugenijaus Laukinio knygą "Hibridinis Rusijos karas: Ukrainos patirtis Baltijos šalims". Knygos pratarmėje autorius sako, kad jo "hibridinio karo vadovas" buvo parašytas Lietuvos karo akademijos iniciatyva su buvusio  Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerijos vadovo ir buvusio Lietuvos ambasadoriaus Kijeve Petro Vaitiekūno parama.

Savanorių batalionas "Aidar" buvo jau tada pripažintas nusikalstama organizacija ne tik ESBO ir žmogaus teisių aktyvistų, bet ir pačios Ukrainos valdžios institucijų. 2014 spalio mėn. Ukrainos teisėsaugos institucijos pradėjo baudžiamąją bylą dėl 32 nusikaltimų padarytų "Aidaro" smogikų, o 2015 m. kovą Ukrainos Lugansko administracija į Kijevą išsiuntė oficialų kreipimąsi, kuriame išvardinti "aidarovcų" nusikaltimai ir pareikalavo, kad išformuoti batalioną.

Bet Vilniuje nemato nieko smerktino tame, kad turima reikalų su Ukrainos neonaciais, padedama jiems išgydyti savo ligoninėse, publikuojamos jų knygos, priiminėjama pas save svečiuose ir daromi atsakomieji mandagumo vizitai.

JAV ir Vakarų Europoje tokia parama Ukrainai - jau yra kažkas virš visko. O Lietuvai tai normalu.

https://www.facebook.com/pavel.tikhonovski/videos/1096162110526835/

Galbūt reikalas yra tame, kad "Lietuvos šauliai" ir kitoniški "Lietuvos patriotai" jaučia ontologinį artumą savo ukrainietiškims "braliukams"? Galų gale, jie yra visi įpėdiniai kolaboracionistų, kurie bendradarbiavo su vokiečiais Didžiojo Tėvynės karo metu. Tiek lietuviai, tiek ukrainiečiai, "kovinės brolijos" nariai slaptai žavisi Hitleriu, sielvartauja dėl jo pralaimėjimą karo metu, pritaria nacizmo idėjomis.

Tiek pas vienus, tiek pas kitus didvyriais laikomi žmonės žudę žydus, lenkus, - moteris, senius ir vaikus. Pas vienus or kitus vienodi darbo metodai. Ukrainos nacistai sukūrė tinklapį "Mirotvorec" su asmens duomenimis apie nepageidaujamuosius, kuriuos turi sunaikinti "patriotai". Lietuvoje jų bendraminčiai perėmė įdėją or sukūrė analogą - portalą "Vatnikas".

Lietuviško "mirotvorco" atsiradimas sukėlė rimtą skandalą, svetainė buvo uždaryta, atrodo, kad buvo išsigąsta "vyresniųjų draugių" riksmo. Bet dabar "Vatnikas" vėl veikia.

Lietuvių ultradešiniųjų nacistiniai instinktai yra stipresni už baimę gauti "@izdiulei" iš Briuselio ir Vašingtono, ir sulaikyti jų negali joks noras atrodyti tikrais europiečiais, gyvenančiais civilizuotoje šiuolaikinėje šalyje.

Todėl Lietuva leidžia sau bendradarbiauti su žmonėmis, su kuriais, visaip palaikydama šiuolaikinę Ukrainą, atsisako turėti reikalų JAV ir Vakarų Europa.

Įvaizdis yra niekas, instinktas yra viskas.