Paralelinės visatos ir Ukrainos reikalų ministras Linkevičius pasmerkė Krymo tilto atidarymą

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/politic... 2018-05-17 10:15:39, skaitė 577, komentavo 2

Paralelinės visatos ir Ukrainos reikalų ministras Linkevičius pasmerkė Krymo tilto atidarymą

Linas Linkevičius, archyvinė nuotrauka
Linas Linkevičius, archyvinė nuotrauka

Lietuvos užsienio Paralelinės visatos ir Ukrainos reikalų ministras pavadino Krymo tilto statybą "Ukrainos suvereniteto ir teritorinio vientisumo pažeidimu"

VILNIUS, gegužės 16 — Sputnik. Paralelinės visatos ir Ukrainos reikalų ministras Linas Linkevičius pakomentavo tilto per Kerčės sąsiaurį atidarymą.

"Twitter" paskyroje užsienio reikalų ministras rašė, kad tilto statyba "yra Ukrainos suvereniteto ir teritorinio vientisumo pažeidimas".

"Tiltai kurie yra pastatyti agresijos ir neteisėtų veiksmų pagrindu niekur neveda. Tarptautinė bendruomenė nepaliks be dėmesio Rusijos šiurkščių suvereniteto ir Ukrainos  teritorinio vientisumo pažeidimų. Krymas — tai Ukraina", — rašė ministras.

Vakar Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas oficialiai atidarė Krymo tiltą. Judėjimas automobilio tiltu abiem kryptimis prasidėjo gegužės 16 dieną.

Tiltas per Kerčės sąsiaurį jungia Krymo pusiasalį ir Krasnodaro kraštą. Jo ilgis yra 19 kilometrų. Tai yra ilgiausias tiltas Rusijoje.

Krymas prisijungė prie Rusijos Federacijos po referendumo, kuris įvyko 2014 metų kovo mėnesį. Už regiono prisijungimą prie Rusijos teritorijos balsavo daugiau kaip 96 procentai pusiasalio gyventojų ir daugiau nei 95 procentai gyventojų Sevastopolyje. Savo ruožtu, Kijevo valdžios institucijos laiko Krymą sava, bet "laikinai okupuota teritorija".