Atostogų metas — tik susimokėk mokesčius

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/satires... 2018-05-17 10:40:34, skaitė 452, komentavo 0

Atostogų metas — tik susimokėk mokesčius

Sumokėjai ir ilsėkis!
Sumokėjai ir ilsėkis!

Sušilęs oras ne tik džiugina lietuvius, bet ir primena, kad greitai ateis atostogų sezonas, kuriam reikia sukaupti pinigų. Tačiau prieš tai reikia neužmiršti susimokėti mokesčius. Vieni lietuviai taip ir daro, o kiti vis tiek susimąsto apie emigraciją

— Liutaurai, ar neužmiršai, kad iki gegužės 1-osios reikia užpildyti pajamų deklaraciją? Juk tu dirbi pagal patentą, tau dar teks suvesti debetą su kreditu ir sumokėti valstybei tam tikrą sumą. Reikia tai padaryti kuo greičiau, kad žinotume, kokią sumą galime skirti atostogoms.

— Mieloji, mano buhalteris jau sudarė metinį balansą, ir galiu tave nudžiuginti — šiais metais prie mūsų atostogų biudžeto turėsime papildomą tūkstantį eurų. Taigi, skambink draugams, su kuriais mes planavome išsinuomoti vilą Venecijos rivjeroje ir jau pradėkite ieškoti gerų pasiūlymų.

— Puiku. Mes kaip tik su Viktorija ir Jovita susikambinome su vilos, kurią nuomavome pernai, šeimininke, ir ji mums, kaip pastoviems klientams, pasiūlė nedidelę nuolaidą. Taigi, už dvi savaites kiekviena šeima turės sumokėti 800 eurų.

— Nuostabu. Mes su vyrais išsinuomosime autobusiuką ir nupirksime maisto kelionei. Juk Italijoje, pameni, kokios kainos, pusantro karto ar net dvigubai  didesnės nei Lietuvoje. Tikiuosi, už visą kelionę susimokėsime ne daugiau nei du tūkstančius eurų.

— Tai jau bus trečias kartas, kai mes atostogausime tokia didele kompanija. Pirma, smagu ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Antra, nuoma apsieina kur kas pigiau. Juk dabar ir kelionių agentūros sumažino kainas dėl to, kad daugelis keliautojų patys išsinuomuoja apartamentus per įvairius tinklalapius. Dar prieš dešimt metų mes neturėjome alternatyvos, kaip tik kreiptis į agentūras. Jie buvo monopolistai ir dėl to labai didindavo kainas vasaros metu.

— Prieš dešimt metų mes tik gavome leidimą legaliai dirbti, o ne tik poilsiauti Europos valstybėse. Anksčiau studentai važiuodavo uždarbiauti į Palangą, Šventąją ir Nidą, o šiandien lietuviškai kalbančių jaunuolių galima sutikti net Ispanijos ir Italijos kurortuose. O juk daug studentų, pasižiūrėję į europietišką gyvenimą, baigia Lietuvos universitetus ir iškeliauja gyventi į išsivysčiusias ES šalis. Tai liūdina. Migrantų srautai nemažėja. Ypač tarp jaunimo. Greitai Lietuva taps pensininkų valstybe.

— Nesijaudink. Mūsų jaunimą pakeis Lietuvai draugiškų valstybių piliečiai — ukrainiečiai ar baltarusiai. Jų jau dabar tūkstančiai atvažiuoja ir sutinka dirbti ten, kur mūsiškiai atsisako. Pasaulyje vyksta globali žmonių migracija. Skaičiau neseniai straipsnį apie tai, kaip išsivysčiusių ES valstybių pensininkai nusiperka butus ar namus Bulgarijoje ar Rumunijoje ir puikiai leidžia ten senatvę. Pasirodo, angliška ar norvegiška pensija leidžia šiose valstybėse gyventi kur kas patogiau nei Londone ar Osle.