Pribaltika skiepijama "vakcina nuo bolševizmo"

Autorius: Anno Šaltinis: https://www.rubaltic.ru/articl... 2018-05-17 16:11:27, skaitė 677, komentavo 0

Pribaltika  skiepijama

Lietuvos Seimas svarsto iniciatyvą uždrausti Šv. Georgijaus (Jurgio) juostelę. Taip vadinamos komisijos įvertinti nacių ir tarybinių okupacinių režimų nusikaltimams vadovas, pateisindamas šią idėją, paaiškino, kad Lietuvos visuomenei reikia "vakcinos nuo sovietinio bolševizmo viruso". Tačiau Lietuvos, Latvijos ir Estijos valdžios institucijos per 27 potarybinius metų sustūmė savo šalyse tokias arklines dozes šios "vakcinos", kad bolševizmas Pribaltikoje jau nugalėjo - galutinai ir neatšaukiamai.

"Reikia uždrausti arba bausti - tai jau kitas klausimas. Taip, kai kurie draudimai yra būtini ir reikalingi. Jei žmonės ko nors nesupranta ir yra draudimas, tai vadinasi yra tam tikra politinė kultūra. Neseniai "Adidas" išleido reklaminius marškinėlius su tarybiniais simboliais. Gerai tai ar blogai, bet, galų gale, kompanija išėmė šiuos marškinėlius iš pardavimo ", - sako komisijos įvertinančios nacių ir tarybinio okupacinių režimų Lietuvoje nusikaltimus vadovas Ronaldas Račinskas.

Kitas Račinskas paaiškina tikslingumą uždrausti Georgijaus juostelės ir kitus tarybinių laikų simbolius poreikiu sukurti "vakciną prieš bolševizmą". "Aš nesakau, kad jums reikia politizuoti šiuos klausimus - juos reikia aktualizuoti ir parodyti savo dalyvavimu simbolinių veiksmų įvairovėje, kaip yra svarbu prisiminti tarybinio režimo aukas, prisiminti, ką mes turime pagerbti. Ir tie, kurie įvykdė šiuos nusikaltimus, turi būti tinkamai įvertinti ir pasmerkti. Turime sukurti mūsų visuomenei socialinę ir politinę vakciną nuo tokio pobūdžio reiškinių ir kataklizmų ".

Su tokiais Ronaldo Račinsko pareiškimais "skiepyti" per vėlu: jo nusistatymas siekiant viską uždrausti, kaiptik išduoda okupacinių režimų nusikaltimų vertinimo komisijos vadovo tikro bolševiko dvasią .

Bolševizmas - tai radikalus siekis visoko senojo sunaikinimo ir "progresyvaus" naujo triumfavimo, fanatiškas mąstymas lozungais ir agitplakatais, revoliucinis tikslingumas paremtas principu "tikslas pateisina priemones", savo ideologijos kaip vienintelės teisingos įtvirtinimas, kitų požiūrių taškų, nuomonių, ideologijų atmetimas, kova su jais bet kokiais prieinamais metodais, net iki "apvalomojo" teroro.

Baltijos šalys po TSRS žlugimo elgėsi būtent kai bolševikai. Jie yra tokiu įniršiu ir nesusitaikimu pradėjo nusigręžti nuo tarybinės praeities, kad pasirodo apsisuko 360 laipsnių.

Šitas nesusitaikymas,nelankstumas, sovietiniams Pribaltikos valdantiems sluoksniams sąlygojo neatsisakyti savo mentalinio sovietinio palikimo: totalitarinės sąmonės,dogmatinio mastymo ir elgesio ir kitaip mastančių žlugdymo, slopinimo remiantis principu "lenininis mokymas visagalis todėl, nes jis yra teisingas".

Pakako pakeisti pakeisti marksizmą-leninizmą į "europietišką pasirinkimą", mokslinį komunizmą į demokratinio pasaulio teoriją, politinę ekonomiką į rinkos ekonomiką, o TSKP istoriją į "okupacijos" teoriją. Pats veikimo principas išlieka tas pats: išmokti naujus lozungus ir bylok apie "sovietinę okupaciją" su tuo pačiu "bukai atkakliu" žvilgsniu, su kokiu anksčiau skaitei iš už katedros TSKP istorijos kursą.

Todėl potarybinių Pribaltikos respublikų elgesys pasirodė esąs ne šiaip "sovietnis", bolševikinis. Pavyzdžiui, tarptautiniuose santykiuose. Lietuva, Latvija ir Estija taip aktyviai ir aršiai palaiko Ameriką jos ketinimuose bombarduoti, okupuoti ir naikinti valstybes, siekiant atnešti laisvę ir demokratiją, kad pačios JAV sumišo nuo jų komjaunuoliško aršumo.

Tuo pačiu metu Baltijos šalyse labai blogai suprato kas , kurios žmogaus teisės, liberalizmas, laisvė ir demokratija, kovoje kurias jos taip aršiai rėmė JAV ir kitus vakarų bendražygius.

Per ketvirtį amžiaus gyvenant "demokratiniame pasaulyje" Pribaltikoje buvo įkalinami disidentai, kurie dar perestroikos metais buvo prieš Lietuvos, Latvijos ir Estijos išstojimą iš TSRS. Komunistų partijos buvo uždraustos. Įvedė baudžiamąją atsakomybę už "sovietinės okupacijos" neigimą. Atimta iš pilietybė ir teisės dalyvauti rinkimuose trečdaliui gyventojų, pasiteisinant tuo kad jei leisime "savokams" rinkti valdžią, tada jie gali balsuoti už komunistus - stalinistus ir pasuks istoriją atgal.

Butent tai galų gale ir įvyko. Antitarybinis posūkis 180 laipsnių buvo toks staigus, kad įvyko 360 laipsnių apsisukimas.

Baltijos šalys su savo dogmatizmu "vienintelis teisingas mokymas" ir nesugebėjimu suvokti bet kokį skirtingą nuo jų požiūrį į pasaulį kitaip nei per prizmę "tai yra naudinga Putinai", - tai ir yra tos pačios tarybines šalys iš 15 buvusių tarybinių respublikų.

Pats akivaizdžiausias jų "sovietiškumo" pasireiškimas yra maniakinis noras viską aplink uždrausti. Būtina uždrausti penkiakampes žvaigždes, Šv. Georgijaus juosteles, tarybinius filmus, neįtinkančias knygas, Maskvos teatrų gastroles, rusų dainininkų koncertus.

Tai "sovietinė" mąstymo matrica. Pribaltikos lyderiai, matomai, yra linkę sekti ja nesąmoningai, nuoširdžiai tikėdami, kad tokiu būdu jie kovoja su tarybine ir Rusijos įtaka ir sėkmingai integruojasi į Europą, o nesuprasdami, kad iš tiesų jų reakcija - tai ir yra tas pats pagarsėję "savokas".

„Совок“ - rus. - samtis, samtelis, tariasi "savok" - TSRS žargoninis pavadinimas.

Tarybų Sąjungoje slopino "priešiškus balsus" - Pribaltikos šalyse išjungiami Rusijos televizijos kanalai. Tarybinei propagandai "The Beatles" buvo "labiausiai sėkminga ideologinė divsersija" iš vakarų - Pribaltikos kovotojams su "Rusijos grėsme" ideologinis diversija - tai animacinis serialas "Maša ir lokys" ir Dima Bilan Vilniuje vasario 23 d.. Tarybinis principas - «сегодня джаз, а завтра Родину продаст» - džiazas šiandien, o rytoj parduota Tėvynė - šiandien skamba Lietuvos režisieriams, kurie išdrįsta statyti spektaklius Maskvoje.

Šis metodas vadinamas "savokinis". (žr. совок).

Kada seimo nariai siūlo uždrausti Rusijos filmus ir serialus - jie "savokai". Kada okupacinių režimų nusikaltimų vertinimo komisijos vadovas mano, kad būtina uždrausti Šv. Georgijaus juostelę - tai "savokas".

Šitų žmonių nėra prasmės skiepyti "vakcina nuo bolševizmo". Per potarybinius metus jiems buvo "įvaryta" tokia arkliška dozė šios "vakcinos", kad bolševizmas juose nugalėjo galutinai ir visiems laikams.