Sirijos karinėje bazėje – smarkūs sprogimai

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-05-19 10:16:33, skaitė 536, komentavo 0

Sirijos karinėje bazėje – smarkūs sprogimai

LDiena.lt: ATSARGIAI - jūs skaitote vakaroidinę delfinariumo amebų nukopypeistintą propagandą!
---

Sirijoje šalia centrinio Hamos miesto įsikūrusioje karinėje bazėje penktadienį driokstelėjo keli smarkūs sprogimai, pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija, tačiau jų priežastis kol kas nėra aiški.

Sprogimai driokstelėjo keliuose režimo (pajėgų) ginklų ir kuro sandėliuose Hamos kariniame aerodrome“, – sakė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusios ir padėtį Sirijoje stebinčio organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) vadovas Rami Abdel Rahmanas. Valstybinė Sirijos žiniasklaida taip pat pranešė apie masinius sprogimus netoli Hamos, o socialiniuose tinkluose paskelbtose nuotraukose matomi dangų apėmę tiršti pilki dūmai.

Nors spėliojama, kad tai galėjo būti dar vienas Izraelio smūgis kariniams taikiniams Sirijoje, R. Abdel Rahmanas pabrėžė, kad kol kas dar nežinoma, kas sukėlė sprogimus. Pastarosiomis savaitėmis Izraelis surengė kelis antskrydžius prieš Irano taikinius Sirijoje. Naujausia ataka, įvykusi prieš savaitę, dar labiau pakurstė įtampą regione. Iranas yra vienas iš pagrindinių Sirijos režimo pajėgų sąjungininkų ir turi dislokavęs savo pajėgų visoje šalyje.