Die Welt: Italija įsiveda paralelinę valiutą, kuri gali sugriauti Euro zoną

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.lt/20... 2018-05-19 14:10:49, skaitė 964, komentavo 2

Die Welt: Italija įsiveda paralelinę valiutą, kuri gali sugriauti Euro zoną

https://1.bp.blogspot.com/-9JkFzGY8Euk/Wv-mECsdeiI/AAAAAAAAJ2M/9pmHF_gyFuQMvwA4Yl9phsjsc-uBCupiACLcBGAs/s1600/1-Euro-Muenze-2.jpg

Dar pirmasis Vokietijos kancleris Otto fon Bismarnkas yra sakęs, kas skirtingo ekonominio išsivystymo valstybės negali gyventi su vieninga valiuta. Iš to išlošia tik stiprios ekonomikos, o silpnieji negali vystytis, negali konkuruoti. Tai įvyko ir su ES valstybėmis, kurios įsivedė eurą.

Šiandien jau niekam ne paslaptis, kad euro įvedimas buvo katastrofa daugumos ES šalių ekonomikoms. Geriausias pavyzdys – nuskurdusi ir nesivystanti Lietuva, ir sparčiausiai besivystančios Vyšegrado grupės šalys Lenkija, Vengrija, Čekija, kurios neįsivedė euro.

Europos Sąjungoje euras buvo įvestas 2000 metais. Jo tikslas buvo ES valstybių suvienijimas, pagerinimas prekybos ir ekonominis augimas. Viltys nepasiteisino, apie tai kalba šių metų Pasaulio banko BVP augimo analizė. Tuojau pat po euro įvedimo Vokietijos ekonomika nustojo sparčiai augti.

Čekija neįsivedė euro ir demonstruoja didelį ekonomikos augimą. Jos augimas žymiai didesnis už ES vidutinį lygį. Rezultatai rodo neigiamą euro įtaką ES ekonomikai. Vieninga valiuta neleidžia šalims devalvuoti savo valiutą ir taip didinti eksportą. 2008 krizės euras neatlaikė.

Graikija yra geriausias euro „naudos“ pavyzdys. Įvedus eurą Graikijos ekonomika sparčiai augo. Graikija skolinosi ir praktiškai bankrutavo. Ekonomika susitraukė 9% vos per metus, o nuo 2008 metų ji susitraukė 25%.

Pasaulio banko pateikiama analizė rodo, kad ne ką geresnė ekonomikos padėtis ir Italijoje. Jos augimas nesiekia vieno procento. Tai arti paklaidos ribos. Centrinių bankų buhalteriai praeityje parodė savo nuostabius gebėjimus manipuliuoti ekonomikos rodikliais. Pavyzdžiui, prie BVP priskirti nelegaliai dirbančių prostitučių uždirbamas pajamas, lėšas už neišnuomoto nekilnojamo turto nuomą ir pan.

200833126-a81eadef-46e4-4b5c-8fe5-3cf1d01c6034.jpg

Nauja Italijos vyriausybė, kurią sudarys kairioji 5 žvaigždžių partija ir dešinioji „šiaurės lyga“, sugalvojo originalų planą, kaip išvesti šalį iš stagnacijos ir planuoja įvesti paralelinę valiutą eurui. Šie planai sukėlė ES zonoje tikrą paniką. Apie tai šiandien rašo die Welt straipsnyje „Italijos „paralelinė valiuta“ turi galią sugriauti Euro zoną.“

Straipsnyje pažymima, kad nuo Leonardo Da Vinči laikų italai pasižymi išradėjų talentu. Naujas jų išradimas – paralelinė eurui valiuta. Tai numatyta partijų koalicijos sutartyje. Šis išradimas, daugelio ekspertų nuomone, turi potenciją sugriauti euro zoną.

Partijų koalicijos sutartyje (57 puslapių), pavadintoje „Contratto per il governo del cambiamento“ (permainų vyriausybės paktas) skelbiama, kad valstybiniai įsipareigojimai šalies viduje, gali būti apmokami nesinaudojant euru. Jeigu Italijos vyriausybė turės neapmokėtų skolų, jūs už jas galite gauti ne eurus, o itališkus mini-BOT (trumpalaikius iždo kredito popierius). Kol kas mechanizmas, die Welt nuomone, nėra aiškus.

Mano manymu, be jokios abejonės tai yra paralelinė atsiskaitymo priemonė – pinigai, skirti kredituoti Italijos ūkį, kai jis yra nepakankamai kredituojamas trumpaisiais kreditais.

Italija yra trečia euro zonos ekonomika ir toks jos žingsnis reikštų „mišias“ euro zonai.

Šiuo metu Italijos skola yra 2,3 trilijono eurų. Į blogas naujienas eurui sureagavo Milano fondų indeksai, jis penktadienį krito 1,5%. Išaugo skolinimosi procentas. Iki savaitės pabaigos Roma turi apmokėti dešimties metų trukmės valstybės obligacijas 2,2 procento, žymiai daugiau, negu kitos Euro zonos šalys (galimai kriminaliniai nusikaltėliai Kubilius ir Šimonytė prisiskolino milijardus už 9,7%!). Palyginimui: Vokietija už dešimties metų skolas moka 0,6 procento, Ispanija – 1,4 procento.

Kiekvienas italas šiuo metu turi 38000 eurų skolą (kiekvienas vokietis 23700. Kiekvienas dirbantysis skolingas po 100000 eurų. Italijoje - 5,6 milijonai skurdžių (Lietuvoje 20%).

Mažai kam kyla abejonių, kad Euras buvo didžiausia ekonominė kvailystė, nusikalstamas marksistų-globalistų projektas. Su ekonomika tai neturėjo nieko bendro.

Nėra abejonių, kad mes greitu laiku tapsime euro laidotuvių liudininkais. Amžiną atilsi duok mirusiems, Viešpatie!

Vakar Šiaurės lygos ir 5 žvaigždžių partijos pritarė koalicijos sutarčiai.  

Nuorodos:

https://www.welt.de/wirtschaft/article176513657/Italien-Neue-Regierung-will-Verbindlichkeiten-mit-Schuldscheinen-bezahlen.html

http://lebionka.blogspot.lt/2018/04/euro-valiutos-nesekme-ekonomika-auga.html

https://www.corriere.it/politica/18_maggio_19/governo-siamo-all-ultimo-miglio-nomi-conte-roventini-789ac9b8-5ad5-11e8-be88-f6b7fbf45ecc.shtml