Žvilgsnis, kas slypi už Hamas smurto

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-05-20 08:36:36, skaitė 450, komentavo 0

Žvilgsnis, kas slypi už Hamas smurto

LDiena.lt: ATSARGIAI - delfinariumo amebų kopypeitas!
---

Jei tik. Jei tik Hamas nebūtų užvaldžiusi Gazos; jei tik ji nenaudotų savo žmonių kaip skydų ir kaip žmogiškų ginklų savo mirtinoms operacijoms. Jei tik mes galėtume išvengti šios prarastų palestiniečių gyvybių tragedijos. Jei tik – yra jausmas, apibūdinantis dešimtmečius trunkantį smurtą šiame regione.

Jei tik Hamas, kuri geležiniu kumščiu valdo Gazos ruožą nuo 2007 m., puolanti Izraelį, nuspręstų statyti namus, kurti infrastruktūrą; jei tik ji norėtų vystyti Gazos ruožą, kurti geresnį gyvenimą Palestinos žmonėms. Jei tik. Dabar gi šią savaitę vykstantis smurtas Gazos ir Izraelio pasienyje dar labiau atveria kelią Hamas pažeisti izraeliečius, tuos izraeliečius, kurie tik bus prieinami, savo pačių žmonių sąskaita. Iš tiesų, Hamas nori, netgi trokšta, stumti jaunus Gazos gyventojus, dauguma kurių yra dar vaikai, prie Izraelio ir Gazos sienos.

Hamas jiems nurodo ignoruoti bet kokį įspėjimą – lankstinukuose, radijuje ir socialinėje žiniasklaidoje – pasitraukti nuo pasienio tvoros, nebesvaidyti ugnies bombų, granatų, akmenų ir susilaikyti nuo pasienio tvoros pažeidimų. Hamas tai daro, norėdama sukelti grėsmę, pažeisti pasienio tvorą, kad sukilėlių masė, tarp kurių įsimaišę teroristai, galėtų įsiveržti į Izraelį, deginti ir naikinti kiekvieną jų kelyje pasitaikantį Izraelio objektą.

Taip jau nutiko, kai Hamas minia uždegė ir išnaikino „Kerem Shalom“ terminalą, kuriuo Izraelis užtikrindavo kuro ir prekių iš Izraelio ir iš tarptautinių rėmėjų tiekimą į Gazos ruožą. Taigi, Gazos gyventojai yra aukojami Hamas ciniškiems tikslams. Kadangi tarp Gazos gyventojų Hamas slepia savo apsiginklavusius narius, apmokytus, pasišventusius ir pasirengusius akimirksniu patekti į Izraelį, siekiant pasislėpti nuo Izraelio pasieniečių, greitai išsisklaidyti, ir galiausiai, patekus į vieną iš daugelio Izraelio miestų, įsikūrusių šalia pasienio, įgyvendinti neadekvačios jėgos žudynes.

Šį ketinimą įvardino Izraelio teritorijoje sučiuptas Hamas kovotojas: Yahya Ijlah, 19-metis Hamas narys, įsiveržęs į Izraelį balandžio 29 d., sakė, kad jis buvo išsiųstas prie pasienio tvoros su tikslu pavogti apsaugos kamerą. Jis pareiškė, kad „žiniasklaidoje Hamas stengiasi pateikti savo veiklą kaip visuotinį sukilimą, o ne kaip smurtinį jos narių veikimą“. Šimtai savižudžių sprogdintojų.

Tūkstančiai antpuolių raketomis. Per pastaruosius dešimtmečius Hamas atliko ar paskatino nesuskaičiuojamą daugybę išpuolių, užpuolimų peiliais, puolimų akmenimis ir kitų atakų. Tūkstančiai Izraelio gyventojų buvo nužudyti arba sužeisti. Hamas troškimas ir ketinimas sužaloti izraeliečius yra pagrindinė šios savaitės smurto priežastis, kuri taip dažnai lieka nepastebėta ir nepaviešinta.

Taip yra dėl to, kad tai pasislepia už dramatiškų antraščių, tyliai, kantriai laukdama menkiausio pažeidžiamumo Izraelio gynyboje, kad atsirastų, įsiraizgytų ir taptų nesustabdoma mažiausiai laukiamose vietose – kibuce ar ramiame miestelyje netoli Gazos, kur Izraelio vaikai žaidžia, o tėvai dirba ir meldžiasi už taiką ir ramybę. Kai mes kovojame su smurtu, turėtume prisiminti: jeigu tik Gazos žmonės galėtų išsilaisvinti iš Hamas destruktyvios, radikalios ideologijos ir galėtų pasirinkti naują kelią – kelią, kuriame vaikai branginami kaip lobiai, kuo jie ir yra, ir mokomi rinktis gyvenimą, meilę ir ramybę. Jei tik mes galėtume pamatyti viso šio smurto pabaigą.