Lenkija: išaiškinta prorusiška grupuotė, siekusi kurstyti nesantaiką su Ukraina

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-05-20 09:08:25, skaitė 587, komentavo 0

Lenkija: išaiškinta prorusiška grupuotė, siekusi kurstyti nesantaiką su Ukraina

LDiena.lt: ATSARGIAI - tai ne informacija, o rusofreniška delfinariumo amebų platinama propaganda!
---

Lenkijos vidaus saugumo agentūra ABW ketvirtadienį pranešė išardžiusi prorusišką grupuotę, kuri siekė pasėti nesantaiką tarp Lenkijos ir Ukrainos bei veikė Kremliaus interesais, rašo dw.com.

Varšuva ketina išsiųsti vieną rusę, o keturiems kitiems asmenims uždrausti įvažiuoti į šalį. Grupė įtariama „hibridinėmis veiklomis“.

„Jų tikslas – destabilizuoti socialinę ir politinę situaciją mūsų šalyje“, – sakė ABW atstovas spaudai Stanislawas Zarynas.

„Jekatetina C. užsiėmė veikla, nukreipta į prorusiškų grupių konsolidavimą Lenkijoje ir priešiškumo kurstymą tarp Lenkijos ir Ukrainos“, – pridūrė S. Zarynas, kalbėdamasis su Prancūzijos naujienų agentūra AFP. Jis taip pat sakė, kad moteris laukia deportacijos.     

Tarp strategijų, kurias naudojo grupuotė, pasak S. Zaryno, buvo skatinimas istorinių įvykių interpretacijų, kurios kurstytų neapykantą tarp ukrainiečių ir lenkų ir skatintų palankumą Maskvai.  

Nors Lenkija pastaraisiais metais buvo viena pagrindinių Ukrainos rėmėjų Vakaruose, šalys turi sudėtingą bendrą praeitį, dėl kurios nuomonės neretai išsiskiria.

Kai kurios kitos NATO valstybės jau anksčiau yra apkaltinusios Kremlių vykdant „hibridinį karą“.