Lietuvos regbio rinktinės triumfas – sutriuškino Maltą ir pakilo į „Trophy“ divizioną

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-05-20 22:50:11, skaitė 432, komentavo 0

Lietuvos regbio rinktinės triumfas – sutriuškino Maltą ir pakilo į „Trophy“ divizioną

Šeštadienį Lietuvos vyrų regbio rinktinė išlaikė svarbiausią metų išbandymą. Šiaulių centriniame stadione lietuviai 81:10 (45:5) sutriuškino Maltos komandą ir pateko į antrąjį pagal pajėgumą Europos čempionato divizioną – „Trophy“.

Lietuvos rinktinė šiame Europos čempionato cikle triumfavo „Conference 1“ diviziono Šiaurės konferencijoje, o Malta buvo nenugalima Pietų konferencijoje. Abi komandos laimėjo visus susitikimus ir surinko po 19 taškų, bet pelnytų taškų santykis geresnis buvo Maltos komandos.

Dėl to, atkrintamosios rungtynės dėl pakilimo į aukštesnį divizioną turėjo būti žaidžiamos Maltoje. Vis dėlto, Malta pati pareiškė norą žaisti išvykoje, todėl šis susitikimas vyko Lietuvos regbio sostinėje – Šiauliuose.

Maltos rinktinėje dauguma žaidėjų turi Anglijos pilietybę ir rungtyniauja Didžiojoje Britanijoje. Ten sezonas jau yra pasibaigęs, todėl į Lietuvą ji atvyko stipriausios sudėties.

Tuo tarpu Lietuvos rinktinė buvo nedaug pasikeitusi nuo paskutinių rungtynių su Vengrija ir Švedija. Iš užsienio vėl negalėjo atvykti Karolis Navickas, kurio laukia kovos Prancūzijos „Federale 1“ diviziono finale. Dėl traumų Lietuvos komandai taip pat nepadėjo dar du startinės sudėties žaidėjai – Donatas Vilimavičius ir Dovydas Taujanskas. Dėl apendicito operacijos iš rikiuotės iškrito ir dar vienas startinės sudėties žaidėjas Dainius Tamoliūnas.

Susidarius tokiai situacijai, Lietuvos rinktinei sutiko padėti sezoną Anglijoje baigęs veteranas Marius Andrijauskas. Jis praėjusiais metais paskelbė apie karjeros rinktinėje pabaigą, bet pritrūkus jo pozicijos žaidėjų, Lietuvos komandos treneriai Ntando Manyosha ir Gediminas Marcišauskas kreipėsi į šį žaidėją, o patriotiškumo niekada nestokojantis M. Andrijauskas sutiko atvykti padėti savo šaliai.

Lietuvos rinktinės sudėtis: Augustinas Terleckas (Vilniaus „VRA-Tomosta“), Tomas Zibolis (Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“), Modestas Bekeris (Šiaulių „Vairas-Kalvis“), Marius Andrijauskas (Piterboro „Lions“, Anglija), Paulius Strigūnas („Vairas-Kalvis“), Martynas Lianzbergas („Baltrex-Šiauliai“), Domantas Tautkus (Kauno „Žalgiris“), Žygimantas Radžius („Baltrex-Šiauliai“), Tautvydas Krasauskas („Baltrex-Šiauliai“), Kęstutis Marcišauskas („Vairas-Kalvis“), Domantas Bagužis (Kauno „Žalgiris“), Gediminas Marcišauskas („Vairas-Kalvis“), Mantautas Vilimavičius („Vairas-Kalvis“), Ignas Jankaitis („Baltrex-Šiauliai“), Vytaras Bloškys („Baltrex-Šiauliai“), Donatas Trumpickas („Baltrex-Šiauliai“), Tautvydas Mažylis („Žalgiris“), Vaidas Kizilaitis (Šiaulių „Šiauliai“), Justinas Urbonas („Vairas-Kalvis“), Tomas Bagdonas („Vairas-Kalvis“), Alanas Alasauskis („Vairas-Kalvis“), Kęstutis Karbauskas („Baltrex-Šiauliai“), Martynas Gedminas („Šiauliai“).