MG Nostros pėdsakai Klonio įvykiuose

Autorius: Valdas Vižinis Šaltinis: https://www.facebook.com/valda... 2018-05-22 20:07:35, skaitė 1062, komentavo 2

MG Nostros pėdsakai Klonio įvykiuose


Nuotrauką pasiskolinau iš Juozo Valiušaičio. Ji labai tinka

Labai ilgai galvą laužiau galvą dėl asmenų rato Ūso istoriją gramzdinusių užmarštin. Dėl galingos valios, stabdžiusiusios pedofilijos tyrimą pačioje svarbiausioje stadijoje – jo pradžioje, kai pareigūnai privalo skubiai reaguoti su poėmiais, pasiklausymais, ekspertų išvadomis, apklausomis. Visa tai vadinama įrodymų rinkimu. Paslaptingąja valia to neįvyko. 

Tiesa, nukentėjo 12 prokurorų. Niekingai vėlai ir bylos niekaip nepaveikusio demonstratyvaus „teisingumo“ dėka teismas gavo Klonio bylą be pedofilijos žymių. 

Nors šios dienos akimis žiūrint, galėjo taip akivaizdžiai „įrodymus rinkdami“ ir nesistengti.

Teismų virtinėje Neringai Venckienei gerai žinoma teismų praktika nepadėjo. Teismas nukirto viską - „pedofilijos nebuvo“ .

Italijoje mafija senai nebesiejama su neišsilavinusiais nuožmiais kaimiečiais. Šiais laikais viešo gyvenimo nebedrebina politinės žmogžudystės. Mafijos nariai kostiumuoti, gerai išsilavinę, perkantys verslus, ekspertus, politikus, patys užimantys aukštus postus. Italijos teisėsaugos efektyvumas toks, kad žudyti tiesiog nebeapsimoka. Kitaip yra mūsų šalyje. Ir tai kas vyksta čia, jau turi būti vardijami tikraisiais vardais.

MG Nostra. Toks Lietuvoje veikiančio lietuvių akcininkų valdomo koncerno pavadinimas galėtų būti. Tokiu jis būtų įvardintas VSD pažymomis Italijoje.

MG Nostros politinė jėga – Liberalų sąjūdis imasi politinio Neringos Venckienės persekiojimo Seime. MG Nostros žiniasklaida švyti neapykanta Neringai Venckienei. MG Nostros prokuroras Jancevičius kuruoja Klonio bylą prokuratūroje. Jo vadovaujami prokurorai vykdo teisminį Klonio įvykių dalyvių persekiojimą. Kaip dabar ryškėja, Generaliniai prokurorai aptariami ir su Nostros atstovais.

Sakote kliedžiu. Gal būt. Tačiau man akivaizdu, kad tokio lygio prokuroras disponavo visa informacija apie Klonio įvykius. Ir savo vadovybės žingsnius. Jis galėjo teirautis, rašyti raštus, gauti visus atsakymus ir kartu su Nostros teisininkais numatyti visus reikiamus teisinius žingsnius, o vėliau ir vykdyti juos, apkaltinant pedofilijos skandalo organizavimu pačią Neringą Venckienę. 

O teismai? Sakote nepriklausomi. Ką gi, aiškinamės toliau. 

MG Baltic skalikas T. Dapkus: „man pojebat ko tu nori“ .. TEISĖJUI.

Ar žinote, jog teisėjui svarbiau už reputaciją tegali būti jo šeima. Dėl „neduok die kas pagalvos ar pasakys“ jis privalo atsiriboti nuo daugelio vaikystės draugų, kai kurių giminių, susibūrimų, renginių. Tai ypač uždara bendruomenė. Ir vis dėl jos – reputacijos.

O dabar pajauskime MG Nostros įtakos mąstą – siejamas su koncernu kažkoks žurnalistas LAT Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjui (nuo 1990 m.), skyriaus pirmininkui (1995–1999), LAT teismo pirmininkui (1999–2008), nuo 2014 m. LR Konstitucinio Teismo teisėjui - „pojebat ko tu nori“!!

Ir Vytautas Greičius „nežiūrėjęs krepšinio“ važiuoja susitikti su MG Nostros žmogumi.

Tai daro teisėjų bendruomenės aukščiausio statuso žmogus, esantis visuose įmanomuose profesijos ryšiuose su kursiokais, bendradarbiais, buvusiais studentais. Ir visi jam reiškia pagarbą. Pasitikėjimu. Pasidalinimu nuomone apie nagrinėjamą bylą, apie galimą sprendimą. 

O mirtys. Kaip aiškinti jas?

2000 m. sausio 20 d. mįslingomis aplinkybėmis mirė kartu su D.Mockum dirbęs verslininkas Arūnas Grigas. Mirė tiesiog eidamas į vonią praustis. Dėl įtariamo nunuodijimo Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra iškėlė baudžiamąją bylą. Vėliau ją perėmė Vilniaus apygardos prokuratūros vadovai. 

Kad sūnus mirė ne savo mirtimi, bet greičiausiai nunuodytas, neabejoja ir profesorius, habilituotas socialinių mokslų daktaras, akademikas Romualdas Grigas, rašo Respublika.

„Tuo esu absoliučiai įsitikinęs. Jis nunuodytas vienu ar kitu būdu. Jei mirtis būtų savaiminė, nebūtų reikėję nei klastočių, nei mėginių vežimo į Kijevą.“

Sūnaus netekęs žinomas mokslininkas Romualdas Grigas neabejojo, kad jis nunuodytas, siekiant apsidrausti nuo Lietuvą savo čiuptuvais apraizgiusio „MG Baltic“ paslapčių atskleidimo.
2010 metais Mitnijos įvykiuose buvęs įmonės savininkas kreipiasi į Generalinę prokuratūrą ir praneša, jog „MG Baltic“ atstovai grasina susidorojimu. Kaunietis atvirai įvardija, kad siekiama užvaldyti jo turtą. Tačiau prokurorai dėl to pradėti tyrimą atsisako ir žinomas 59 metų verslininkas nusišauna savo namuose, tuo metu juose kratą atliekančių teisėsaugininkų akivaizdoje.

Abiem atvejais teisėsauga nesutrukdo, bet padeda MG Baltic vadams.

O dabar paėjėsime numanomais MG Nostros pėdsakais mūsų istorijoje.

Nesmurtinės beveik savo noru mirtys Klonio įvykiuose. Drąsiaus Kedžio. Visi matėme nuotrauką, kurią spėjo padaryti artimieji prieš laidojant. Ekspertai nepastebėjo jokių smurto žymių ant mėlynėmis, patinimais ir įpjovimais nusėto kūno. O viską galinčio išpasakoti A. Ūso? Žmogus pasistengė, atsisakė apsaugos ir praėjus keturiems mėnesiams po Drąsiaus laidotuvių pats atgulė į žemę. Beveik savo noru prigėręs baloje. 

Teisėsauga nieko nesako ir apie Vaidą Milinį. Kažkaip neranda kas tai padarė.

Kaip jums braižas? Kuo teisėsaugos veikimai skiriasi MG Baltic žmonių ir Klonio mirčių atveju?

MG Nostros įtakos mąstas stulbinantis. 

Tai tokia visaapimanti įtaka, kad naujai atėjusi politinė jėga, apimta siaubo nusprendė tiesiog viešinti VSD pažymas visuomenei, apeinant teisėsaugos instancijas, įstatyminius mechanizmus, politines tvarkas, taip išvengiant papirktų politikų ir teisėsaugininkų. 

Tačiau man, Klonio įvykių dalyviui, piliečiui pagrindinis klausimas nekinta. Kokį reikalingą ir kokio kalibro asmenį – jų grupę stengėsi išsaugoti sau MG Nostra?

Ir į jį bus atsakyta. Manau, kiek vėliau – po prezidento rinkimų. Dabar Klonio temą politikai ir pareigūnai stengsis apeiti dideliu ratu. Dėl akivaizdžių priežasčių į viešumą bus keliama tik

MG Nostros valstybės užvaldymo tema. Nes kartu su Klonio įvykių VSD pažymomis valdantieji galėtų netyčia sugriauti aiškių vertybių stokojančią Lietuvos valstybę.