Eurokomisarė: ES nori atsikratyti keleto šalių "kaip smėlio maišų"

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/world/2... 2018-05-23 15:44:26, skaitė 810, komentavo 1

Eurokomisarė: ES nori atsikratyti keleto šalių

ES vėliavos, arhyvinė nuotrauka
ES vėliavos, arhyvinė nuotrauka

Pasak Veros Jurovos, kalbama apie valstybes-individualistes, kurios nedalyvauja bendrų Europos problemų sprendime

VILNIUS, gegužės 22 — Sputnik. Gali būti, kad ateityje ES stengsis atsikratyti keleto šalių "kaip smėlio maišų", teigė Europos teisingumo, vartotojų ir lyčių lygybės komisarė Vera Jurova.

Apie tai Jurova papasakojo pirmadienį, konferencijos "Iššūkiai Europai" metu Prahoje, pranešė RIA Novosti.

Pasak Jurovos, kalbama apie valstybes-individualistes.

"Kuo daugiau Europa bus spaudžiama įvairių problemų ir naujų grėsmių, tuo anksčiau atsiras tendencija išmesti "smėlio maišus"", — sakė Jurova.

Pasak jos, tokiais "maišais" gali tapti šalys, "kurios ne tik "nelaiko liežuvio už dantų", bet ir nedalyvauja bendradarbiavime, nesilaiko kartu ir nesistengia pasiekti bendrų tikslų".

Taip pat politikė paragino Čekiją aktyviau veikti Europos Sąjungoje, o ne siekti būti solidari su Lenkija ir Vengrija, kurios kaltina Briuselį piliečių laisvės apribojimais.

Kaip sakė Jurova, jei Praha neparodys  aktyvumo, sprendžiant Europos problemas, ir apsiribos tik kritika, ateityje ji gali turėti problemų.

Europos Komisijos narės nuomone, Europos Sąjunga turėtų susilaikyti nuo kišimosi į nereikšmingus klausimus ir pradėti spręsti rimtas problemas, visų pirma Europos Sąjungos išorės sienų, vidaus saugumo ir gynybinių pajėgų stiprinimą.