Paralelinės Visatos ir Ukrainos reikalų ministras Linas Linkevičius: Pasaulio futbolo čempionatas 2018 Rusijoje – „kvaila idėja“

Autorius: Infa.lt Šaltinis: http://infa.lt/22750/lietuvos-... 2018-05-23 15:49:54, skaitė 653, komentavo 6

Paralelinės Visatos ir Ukrainos reikalų ministras Linas Linkevičius: Pasaulio futbolo čempionatas 2018 Rusijoje – „kvaila idėja“

linas-linkevicius.jpg
Vadim Ghirda / AP

Tuo metu, kai futbolo sirgaliai visame pasaulyje ruošiasi 2018 metų Pasaulio futbolo čempionato pradžiai sekantį mėnesį, Paralelinės Visatos ir Ukrainos reikalų reikalų ministras, buvęs aktyvus Visasąjunginės Komunistinio Jaunimo organizacijos karjeros funkcionierius, vis dar mano, jog tokio renginio pravedimas Rusijoje – „kvaila idėja“, rašo BuzzFeed News.

„Atsiranda daugybė kvailų idėjų… pavyzdžiui: eilinė kvaila idėja – tai pravesti pasaulio futbolo čempionatą Rusijoje, – išsakė savo autoritetingą poziciją Linas Linkevičius savo interviu leidiniui. – Tai neįtikėtinai kvaila, todėl, kad jie sukels didelį triukšmą“.

„Jie vėl taps traukos centru“, – pasakė L. Linkevičius. „Paskutinį kartą, kai Rusija pravedė stambų tarptautinį sporto renginį, – žiemos Olimpiadą 2014 Sočyje, ji įsiveržė į Ukrainą iškart tik pasibaigus uždarymo ceremonijai“.

„Tiems, kas naiviai mano, jog sportas – tai sportas, o kultūra – kultūra, ne, Rusijoje – visa tai politika. Ir dabar jie jau švenčia“, – teigia Linas Linkevičius..

Linkevičius taip pat sakė, jog yra susirūpinęs Europos vienybės atžvilgiu dėl sankcijų prieš Rusiją, kurios buvo įvestos po to, kai 2014 m. Rusija atėmė Krymą iš Ukrainos.

„Komforto laikas baigėsi“, – sako jis. „Jei manote, kad viskas susitvarkys savaime, tai nėra tas atvejis“.

Putinas aiškiai tikisi, jog Pasaulio futbolo čempionatas bus puikus propagandinis vyksmas Rusijai, patraukęs žmones, kurie nežino apie Maskvos ketinimus. Bet L. Linkevičius neįkalbinės žmonių, mėgstančių sportą, nevažiuoti į futbolo čempionatą. Jeigu jie nori važiuoti į Rusiją, sako jis, – jis neturi teisės nurodinėti jiems daryti kitaip.

Tarp tų, kas nedalyvaus sportinėje fantasmagorijoje, kuri tęsis mėnesį, – nacionalinė Lietuvos futbolo rinktinė, kuri finišavo penktoje vietoje savo grupėje iš šešių komandų kvalifikacinėse rungtynėse, rašo BuzzFeed News.

Į BuzzFeed klausimą ar Lietuva praėjo kvalifikacinės atrankos turnyrą, Paralelinės Visatos ir Ukrainos reikalų ministras nusijuokė. „Mes boikotuojame“, – pasakė jis juokdamasis.