Politikų ir partijų reitingai kaip sąmonės manipuliavimas

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/satires... 2018-05-23 16:08:14, skaitė 518, komentavo 1

Politikų ir partijų reitingai kaip sąmonės manipuliavimas

Aš jau seniai pastebėjau, kad lietuviai nėra tokie kvaili
Aš jau seniai pastebėjau, kad lietuviai nėra tokie kvaili

Visuomenės nuomonės apklausos, kurios tariamai rodo rinkėjų požiūrį į tą ar kitą politiką ar partiją, vis dažniau kelia rinkėjams abejonių

Viena iš naujausių apklausų rodo, kad į prezidento, pagal Konstituciją atsakingo už valstybės užsienio politiką, postą pretenduoja… ekonomistas, kuris nė paprastu diplomatu nedirbo, jau nekalbant apie Lietuvos ambasadoriaus ar užsienio reikalų ministro pareigas.

— Arvydai, ar žinai tokį politką — Gintą Nausėdą?Jau kurį kartą skaitau, kad jis vos ne pats populiariausias kandidatas į Lietuvos prezidento postą.

— Rimantai, man šio žmogaus pavardė kandidatų sąrašuose taip pat kelia daug klausimų. Kaip žmogus, kuris kartas nuo karto komentuoja žiniasklaidai ekonominius reiškinius, gali pretenduoti į prezidento, atsakingo už Lietuvos užsienio politiką, pareigas? Arba štai Kauno merui pranašauja prezidentavimą. Taip, jis yra ūkinis darbuotojas ir verslininkas, tačiau jis nuolat nukrypsta nuo visų žurnalistų klausimų Rusijos ir Lietuvos santykių tema. Tik premjeras Saulius Skvernelis nors kiek bando parodyti savo nuomonę apie Lietuvos vietą tarptautinėje arenoje.

— Manau, kad visi šie taip vadinamieji "reitingai" yra niekas daugiau, kaip valdančiojo elito bandymai primesti žmonėms "savo paklusnų kandidatą", o ne tikra rinkėjų nuomonė. Arba štai bando mane įtikinti, kad po Viktoro Uspaskicho sugrįžimo į "Darbo partijos" vadovybę, jos reitingas iš karto padidėjo nuo 3% iki 10%. Ir tai vien per mėnesį! Koks yra tikras dalykas, kurį partija sukūrė, partija, turinti tik du atstovus Seime, kad žmonės staiga pradėjo tikėti jais ir nusprendė balsuoti už tuos, kurie įtariami kyšiais ir politine korupcija? Mus, rinkėjus, laiko visiškais idiotais, kurie turės balsuoti už tuos, į kuriuos užkulisiuose nurodys "pilkojo kardinolo" pirštas?

— Pažymėtina, kad kažkokiu stebuklingu būdu korupcijos skandalai veikia visų politinių partijų reitingus, išskyrus vieną — Lietuvos konservatorius. Mus bando įtikinti, kad tik liberalai ir "darbiečiai" gaudavo kyšius iš verslo, o konservatoriai, kurie tiek metų yra valdžios aukštumoje — švarūs ir purūs. Neva, niekada ir niekas jiems net nesiūlė jokių kyšių. Štai todėl konservatoriai ir turi tokį aukštą rinkėjų pasitikėjimą. Patys sąžiningiausi ir nepaperkamiausi! Ir mes tuo tikime?

— Aš jau seniai pastebėjau, kad lietuviai nėra tokie kvaili, kaip atrodo mūsų vadovams. Ryškus pavyzdys — Seimo rinkimai. Kaip jau stengėsi pavaldi žiniasklaida ir visokios tyrimų bendruomenės įtikinti tautą balsuoti už dvi sistemines partijas — konservatorius ir socialdemokratus. O išėjo viskas atvirkščiai. Po Butkevičiaus negabaus ministrų kabineto valdžios tauta ignoravo socialdemokratus, o konservatorius nustūmė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Todėl šiandien "Landsbergio augintiniai" ir bando visais įmanomais būdais suteplioti Karbauskio partiją, kas dieną šaukdami apie "Agrokoncerną". Neva, šiandien šios įmonės savininkai valdo valstybę, o ne "MG Baltic".

— Manau, ir per ateinančius 2019 metų rinkimus, kai rinksime merus, Europarlamento narius ir Lietuvos prezidentą, konservatoriai vėl bus nustebinti rezultatų, kurie gerokai skirsis nuo sociologų šiuo metu vaizduojamų reitingų.