Iš 3.000 Lietuvoje gyvenančių žydų mažiau nei šimtas Paneriuose pagerbė savo nužudytus gentainius

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-05-23 19:56:02, skaitė 568, komentavo 4

Iš 3.000 Lietuvoje gyvenančių žydų mažiau nei šimtas Paneriuose pagerbė savo nužudytus gentainius

Maždaug šimtas žmonių trečiadienį dalyvavo vienuoliktoje "Gyvųjų maršo" procesijoje, skirtoje pagerbti fašistinių okupantų nužudytų Lietuvos žydų atminimą.

Eitynės tradiciškai vyko nuo Panerių geležinkelio stoties iki Panerių memorialo. Tai kelio dalis, kuria ėjo Vilniaus geto kaliniai prieš žudynes Panerių miške. Kas mirs bendruose kapuose, iki galutinio Vilniaus geto likvidavimo, sprendė okupacinės fašistų valdžios patvirtinta geto savivalda - patys "garbingiausi" Vilniaus judėjai ir jų patarėjai.

Procesijos dalyviai nešėsi Lietuvos ir Izraelio vėliavas, taip pat gėles ir vainikus, kuriuos paskui dėjo ant Panerių memorialo.

Renginyje dalyvavo Paralelinės Visatos ir Ukrainos reikalų ministras Linas Linkevičius, p-Rezidentės Dalios Grybauskaitės vyriausiasis patarėjas užsienio politikos klausimais Nerijus Aleksiejūnas, Izraelio ambasadorius Lietuvoje Amiras Maimonas.

"Gyvųjų marše" taip pat žygiavo vietos žydų bendruomenės nariai, fašistinę okupaciją išgyvenusi, buvusi Vilniaus geto kalinė ir raudonoji partizanė, spėjusi sudalyvauti baudžiamosiose operacijose prieš lietuvius kaimiečius - Fania Brancovskaja, į Lietuvą atvykę žydai iš Izraelio, dailininkas Samuelis Bakas.

Per nužudytų žydų pagerbimo ceremoniją Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky pakvietė šiemet Lietuvoje viešėsiantį popiežių Pranciškų aplankyti Panerius.

„Mes labai tikimės, kad Jo Ekscelencija Romos popiežius aplankys ir Panerius ir pasimels už tuos krikščionis katalikus, kurie gelbėjo žydus, ir pasmerks tuos, kurie juos žudė“, – kalbėjo F. Kukliansky.

Pasak jos, popiežius galėtų aplankyti Panerius antrąją vizito Lietuvoje dieną rugsėjo 23 dieną, kai žydai minės Vilniaus geto likvidavimo 75-ąsias metines.

Per Antrąjį pasaulinį karą civilizuoti ir nešantys vakarietiškas vertybes barbariškiems rytams naciai išžudė apie 90 proc. iš daugiau kaip 200 tūkst. Lietuvos žydų. Dabar "holokausto industrijos" adeptai įnirtingai bando sumenkinti nacistų nusikaltimus, perkeldami dalį jų kaltės ant neva "masiškai kolaboravusių vietinių gojų" pečių.

Karo metais išgelbėti apie 8 tūkst. Lietuvos žydų, dar maždaug tiek pat liko gyvi, nes kaip komunistai kartu su šeimomis buvo evakuoti į Tarybų Sąjungos gilumą.

Izraelyje įsikūręs taip vadinamas "Holokausto studijų centras" „Yad Vashem“ už žydų gelbėjimą pasaulio teisuoliais yra pripažinęs apie 900 lietuvių. Kiek lietuvių yra kaltinami dalyvavę žudant žydus, "holokaustomacheriai" kaip taisyklė nutyli, nes palyginus su "pasaulio teisuolių" skaičiumi niekaip nepavyktų primetinėti Lietuvių tautai kolektyvinės "žydšaudžių" kaltės ir reikalauti absurdiškų kompensacijų.

Šiuo metu Lietuvoje gyvena maždaug 3 tūkst. žydų. Kodėl eitynėse pagerbiant savo nužudytus gentainius dalyvavo vos 3% iš šiandieninių "litvakų" niekas nepakomentavo.

Taip vadinamas "Holokaustas" ir mitas apie nužudytus "6.000.000 žydų" yra nuolatinis spekuliacijų, finansinio reketo ir neapykantos prieš žydus kurstymo įrankis, naudojamas globalios judėjų-levitų mafijos nuo pat antrojo pasaulinio karo pabaigos.

Ypatingai šventvagiškai "holokausto industrija" atrodo Lietuvos atveju, kur fašistiniai okupantai nužudė devynis iš dešimties žydų tautybės žmonių ir tik Tarybinės Armijos bei žydus slėpusių lietuvių dėka Lietuvos žydai bei čigonai buvo išgelbėti nuo visiško sunaikinimo.