Šventojo DŽAVELINO šventė

Autorius: Anno Šaltinis: https://cont.ws/@vityzeva/9531... 2018-05-25 00:28:42, skaitė 790, komentavo 2

Šventojo DŽAVELINO šventė

Pagaliau ši diena atėjo! Praėjus ketveriems metams buvo išgirstos "šventojo Džavelino atėjimo liudytojų" sektos adeptų maldos , ir aidint džiaugsmingiems šv. dvasios paliestųjų klyksmams buvo perduotos į Ukrainos kariškių rankas. Ir tai tikrai yra šventė, kurią reikėtu kažkaip įamžinti. Pvz., paskelbti valstybine švente ir išeigine diena. Galų gale, tai įvyksta tik kartą per gyvenime ir tai ne kiekvienam.

Bet tai dar ne viskas. Dabar ukrainietiškam suverenitetui ir nezaliežnostei nebaisūs jokie agresoriai ! Tegul tik pabando ! Nedrebančiomis Ukrainos gynėjų rankomis jis tuoj pat bus pasiųstas į pragarą. Daugiau informacijos apie tai, kaip tai būtent įvyks, kam ypač įdomu, galima sužinoti iš socialinių tinklų. Šia tema jau parašyta ištisi opusai.

Vienintelis dalykas, kuris šiek tiek apniaukia šventybę - tai negalėjimas naudoti magiškąjį daikčiuką kovos zonoje Donbase. Šeimininkas neleido. Jis sakė, kad tai išimtinai tik gynybai skirta ir šaudyti ir šaudyti brangiausiais šaudmenis (vienas šūvis apie 40000 $) tik tada, kai Rusijos tankai bus pereis į puolimą.

Kai tai įvyks ir jei iš viso įvyks - iš tikro niekam nežinoma. Tačiau dabar ukrainiečiai tikrai gali miegoti ramiau. Nes Šventasi Džavelinas, vienodai su tridančiu (UA herbas), vyšivanka (siuvinėta rubaškė) ir Banderos portretu, tapo darvienu Ukrainos talismanu.

Čia, žinoma, reiktu pasidžiaugti už ukrainiečius. Nes dabar jie galės skirti laiko savo kasdieninėms problemoms ir jas spręsti, neatsižvelgiant į galimą Putino puolimą.

Bet ...

Apskritai, yra vienas niuansas, apie kurį reikia tiesiog perspėti apkaitusius nuo "peremogos" (peremoga - tipo maidauno pergalė, neaišku prieš ką, už ką) "svidomitus" (liet. analog. - megztos beretės). Faktas yra tai, kad karo taktika smarkiai pasikeitė per pastaruosius 70 metų. Ir tankų kolonos įeina į jau išvalyta nuo priešininko teritoriją.

Akivaizdu, kad šalyje, kurioje jūrų daugiau nei povandeninių laivų, gali būti šokas, bet prieš tuos pačius "Kalibr" Džavelinas bejėgis.

Bet čia, šiaip, bendram išprusimui. Juk Rusija neketina įsiveržti į Ukrainą. Tiesiog todėl, kad jai to nereikia.

Tačiau nereikia liūdinti puodagalvių. Tegu džiaugiasi.

Galų gale, yra viltis, kad tikėjimas į Šv. Džaveliną leis jiems įgauti trokštamą pranašumo jausmą prieš moskovitus, kurie neturi ginklų, ant kurių parašyta «made in USA».

O Ukraina tai turi.

Šiuo klausimu, galima užtūsinti kokį nors flešmobą ir parodyti visam pasauliui iškilmingą eiseną per Kreščatniką Ukrainos herojų , kurių rankose bus tie patys Džavelinai. Galų gale tokiu būdu galima ne tik nušluostyti nosį agresoriui, bet ir pakelti savo piliečių kovinę dvasią, bet tuo pačiu kaip ir pasakyti - "Ameriką su mumis! O ką pasiekėte jūs ? "

Bet tai padaryti reikia kuo greičiau. Kol viso to dar turima.

Tiesą sakant, todėl verta pamąstyti apie švetę, kuri įamžintu istorijoje ir atmintyje šitą , visomis prasmėmis grandiozinę "peremogą", ir leistu vėl ir vėl patirti pojūčius, patirtus per pirmąjį susitikimą su Šv. Džavelinu!