Migracija nėra teisingas atsakas į darbo rinkos ir demografijos problemas, mano Vengrijos URM vadovas. Parama Afrikai skatina emigraciją

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.lt/20... 2018-05-26 02:08:40, skaitė 704, komentavo 0

Migracija nėra teisingas atsakas į darbo rinkos ir demografijos problemas, mano Vengrijos URM vadovas. Parama Afrikai skatina emigraciją

https://1.bp.blogspot.com/-4Vw81DpnZ-0/WwaTNA16GUI/AAAAAAAAJ5w/ySnPwAXor8kz7N7GCPQfUk3xwWLoxTWbACLcBGAs/s1600/Migrants-EU-640x480.png

Per pastaruosius tris metus imigrantai Europoje įvykdė 29 teroro aktus, todėl Vengrija imigraciją vertina kaip pavojų visuomenei. Tokią nuomonę išdėstė Vengrijos URM vadovas praėjusį antradienį Briuselyje vykusiame užsienio reikalų ir prekybos ministrų susitikime.

„Cotonou“ sutartis tarp ES ir grupės Afrikos, Karybų baseino ir Ramiojo vandenyno šalių, pasirašytą 2000 metais, numato imigraciją į ES iš šio regiono, todėl, kaip pasakė Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Sijarto vengrų žurnalistams, ši sutarties dalis Vengrijai yra nepriimtina. Jo žodžiais ES nori įteisinti ir remti imigraciją šiuo susitarimu.

Vengrija, tuo tarpu, gali tik paremti naujų derybų pradžią pagal direktyvas, pateiktas Europos Komisijos, jei migracija bus įvardijama kaip iššūkis saugumui. Dabartiniame tekste ES atspindi poziciją, kad migracija yra gėris, ją būtina reguliuoti ir skatinti, kaip globalaus vystymosi prioritetą.

Vengrija nesutinka su šia pozicija, taip pat, kaip ji nesutinka su anksčiau išsakyta nuomone, kad Europos ir Afrikos interesai yra susipynę migracijos atžvilgiu, pažymėjo Sijarto.

Ministras nurodė, kad kiekviena valstybė turi nuspręsti, ar ji skaito migraciją teisingu atsaku į ekonominę ir socialinę politiką. Vengrija neskaito migraciją teisingu atsaku į darbo rinkos ir demografijos iššūkius.

Komentuodamas ES ministrų susitikimą, Sijarto pasakė, kad Vengrijos interesas yra, kad prekybos ginčiai nesukeltų prekybos karų, o kuo greičiau pasibaigtų susitarimais.

Vengrijos eksportas sudaro 90 procentų jos BVP ir viršijo 100 milijardų eurų praėjusiais metais. Užsienio investicijos, skaičiuojant vienam gyventojui, sudaro 8500 eurų. Iš to seka, kad Vengrija labai nukentėjo nuo globalių prekybos konfliktų, kurie šiuo metu vyksta tarp stambių ekonomikų. Bet kokie veiksmai, kurie trukdo globaliai prekybai, neigiamai veikia Vengriją, pasakė Vengrijos užsienio reikalų ministras žurnalistams.

shutterstock_1061530316-702x459.jpg

Pagalba Afrikai tik skatina migraciją į Europą

 

Daugelis migracijos ekspertų mano, kad pagalba Afrikos valstybėms tik skatina migraciją. Atlikti tyrimai rodo, rašoma die Welt, kad dabartinė paramos Afrikos valstybėms politika gali skatinti masinę migraciją, vietoj to, kad ją silpninti. Nustatyta, kad namų ūkių pajamų augimas tik skatina emigraciją. Didesnės pajamos tik sudaro galimybę apmokėti migracijai reikalingas išlaidas. Migraciją taip pat skatina prieiga prie interneto, užsienio kalbų žinios, verslo ryšiai, turistinės kelionės.

Ekspertai išreiškė nerimą dėl gimstamumo augimo Afrikoje, kas veikia į vietos ekonomiką ir sukels dar didesnę masinę migraciją artimiausioje ateityje.

Mechanizmas, kaip ES parama skatina migraciją yra labai paprastas. ES paramą gauna korumpuotos Afrikos vyriausybės, didelė dalis paramos yra išvagiama, o už šias pavogtas lėšas valdininkų giminės apmoka keliones į Europą.

Šaltiniai:

https://voiceofeurope.com/2018/05/migration-is-not-the-right-answer-to-challenges-in-the-labour-market-and-demographics-says-hungarian-fm/

http://www.breitbart.com/london/2018/05/21/expert-warn-current-foreign-aid-policy-fueling-migration/

https://www.welt.de/politik/deutschland/plus176432712/Migration-Was-macht-eine-erfolgreiche-Entwicklungshilfe-aus.html