Lietuvos parengti žvalgai ruošia teroro išpuolius Donbase, pareiškė LLR

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/world/2... 2018-05-30 15:34:31, skaitė 634, komentavo 1

Lietuvos parengti žvalgai ruošia teroro išpuolius Donbase, pareiškė LLR

Luhansko liaudies respublikos Liaudies milicijos pratybos, archyvinė nuotrauka
Luhansko liaudies respublikos Liaudies milicijos pratybos, archyvinė nuotrauka

Taip pat Ukrainos saugumo pajėgų pratybose dalyvavo ir Lenkijos instruktoriai, pranešė savarankiškai paskelbtos Luhansko liaudies respublikos Liaudies milicija

VILNIUS, gegužės 29 — Sputnik. Ukrainos saugumo pajėgos, kurias mokė instruktoriai iš kai kurių NATO šalių, rengia teroro išpuolius Donbase, praneša "RIA Novosti" su nuoroda į savarankiškai paskelbtos Luhansko liaudies respublikos (LLR) Liaudies milicijos oficialų atstovą Andrejų Maročko.

LLR teisėsaugos pareigūnų duomenimis, Donbase gali vykti provokacijos ir teroro išpuoliai, kurių organizatoriais taps sprogdintojai ir žvalgas iš Ukrainos kariuomenės 53-ios mechanizuotos brigados, parengti Lietuvos ir Lenkijos instruktorių.

Kaip pranešė Maročko, 53-oji brigada kartu su Ukrainos kariuomenės 26-osios artilerijos brigados padaliniais taip pat dalyvauja taktinėse ir specialiosiose pratybose Spevakovkos gyvenvietėje. Ten Ukrainos kariai praktikuojasi valdyti artilerijos grupių ugnį.

LLR Liaudies milicijos atstovo teigimu, visi šie faktai kalba apie Kijevo pasirengimą provokacijoms ir puolimui Donbase.

Balandžio mėnesį savarankiškai paskelbtos respublikos teisėsaugos institucijoje buvo pranešta apie snaiperių iš Lietuvos ir Gruzijos atvykimą, kad kariautų Ukrainos teisėsaugos pareigūnų pusėje. Pasak Maročko, į Donbasą iš viso atvyko 12 Lietuvos ir Gruzijos samdinių.

Nuo 2014 metų balandžio Kijevas pradėjo karinę operaciją prieš savarankiškai paskelbtas Lahansko ir Donecko liaudies respublikas, kurios paskelbė nepriklausomybę po valstybinio perversmo Ukrainoje, 2014 metų vasarį. Naujausiais duomenimis, konflikto aukomis tapo daugiau kaip dešimt tūkstančių žmonių.