Aš gi pajuokavau!

Autorius: ŠeimaIrNamai.eu Šaltinis: http://seimairnamai.eu/as-gi-p... 2018-05-30 15:38:27, skaitė 608, komentavo 0

Aš gi pajuokavau!

Norite, kad partnerį išvežtų į psichiatrinę, o jums už tai nieko nebūtų? Tada šis tekstas jums.

Jeigu partneris su jumis atviras, nuoširdus – kaip galima rečiau rodykite jam savo jausmus. Vis mažiau, mažiau ir mažiau emocijų… Apskritai nepasakokite, kas vyksta darbe, ko norite namuose ar sekse. Daugiau šalčio ir abejingumo! Stenkitės netgi seksą suvesti iki minimumo. Ir patys žmogaus niekada neapkabinkite. Jeigu lenda, tiek to, pakentėkite. Kai užmiegate bendroje lovoje, būtinai nuo jo nusisukite.

Jei partneris pajuto, kad kažkas negerai ir bando pasikalbėti, geriau arba ignoruoti, ar nukreipti temą. Jeigu partneris vis dėlto priskreto ir išsisukti nesigauna, pasakykite, kad jis pernelyg jautrus žmogus, ar apskritai neadekvatus, kabinėkitės prie smulkmenų. Įtikite, kad problemą jis išsigalvojo. Ignoruokite jo pergyvenimus. Nėra čia ko jam taškytis emocijomis tuščioje vietoje.

Tarkime, žmona sako:

-Mes mylimės tik kartą per savaitę, bet ir tai tik mano iniciatyva. Man tai nepatinka. Kas su manimi negerai?

-Tu šiandien indus išplovei?

Arba atsakote ne į temą. Arba visiškas ignoravimas.

Arba dar variantas. Jeigu drauge kažkur išvažiavote, visą laiką kalbėkite apie tai, ką matote, apie bet kokias smulkmenas. Sekite, kad partneris reaguotų į jūsų kalbas. Net jeigu rodote jam kokį nors banalų gatvės stulpą. O štai jeigu jis pradės kalbėti – tuojau pat įjunkite ignorą. Nereaguokite! Ar bent jau išlaikykite ilgą, ilgą pauzę. Čia būtina, kad jis pajaustų, kaip svarbu, ką kalbate jūs ir kaip menka, niekinga, nereikšminga visa tai, apie ką kalba jis.

Maistas – dar vienas klasikinis metodas. Akcentuokite, kad produktus nusipirkote sau. Jeigu partneris nori suvalgyti saldainį, priminkite, kad tas saldainis bus jau aštuntas, kurį jis suvalgė. Nesvarbu, kelintas jis iš tikrųjų, skaičių sakykite kiek galima didesnį ir pabrėžkite, kad skaičiuojate. Jeigu partneris pasipiktins, pasakykite, kad jam su galva negerai, jeigu nesupranta juokų. O humoro jausmo neturi šizofrenikai, visi sveiki jį turi. O štai jeigu pats partneris sumanys tokiu pat būdu „pajuokauti“, užkirskite tam kelią! Užrikite: „Visai išprotėjai?! Tu dievaži nenormalus!“ Tikslas čia paprastas: tegu žmogus supranta, kad privalo paklusniai nuryti „juokelių“ pavidalo pažeminimą ir patyčias, ir kad pats taip elgtis neturi teisės.

Ir dar. Uždavinėkite kiek galima daugiau nepatogių klausimų. „O kodėl tavo mama tokia nekultūringa?“, „Kodėl tavo tėvų namuose taip siaubingai smirda?“, „Visi žmonės jau seniai įsigijo normalius baldus, o tavo tėvai kaip dinozaurai gyvena apsivertę senu šlamštu“, „Kodėl tu pas mane tokia baisi? Tau labai pasisekė, kas gyvenu su tavimi, kankinuosi“. Jei partneris/partnerė sako, kad tai jį/ją skaudina, vėlgi pasakykite, kad negerai su galva, juokų nesupranta, išprotėjęs žmogus. Juk toks keistas jautrumas paprastiems juokeliams – aiškus psichikos problemų požymis.

Į visus partnerio bandymus pasipriešinti reaguokite grėsmingais žvilgsniais, tylėkite, nesikalbėkite su juo. Ir pasitelkite į darbą visus turimus spaudimo svertus. Jeigu gyvena jūsų namuose, užsiminkite, kad galite išvyti. Jeigu nedirba, pajuokaukite, kad daugiau jo nebešersite. Jeigu piktinasi, paaiškinkite jam, kad psichai visiškai neturi humoro jausmo. Svarbu, kad partneris jaustųsi kaltas. Juk tai jam kažkas nepatinka, o ne jums. Tai jis pirmas pradeda nemalonų pokalbį. Tegu supranta, kad yra pernelyg emocingas, neadekvatus. O jūs pagal nutylėjimą visada teisus!

Aprašyta aukščiau strategija vadinama „gazlaitingu“. Pavadinta taip 1944 metų filmo „Dujų šviesa“ garbei. Filmas pasakojo apie moterį, kurios vyras naudojo jos adresu štai tokį subtilų psichologinį smurtą.

Taigi – du svarbiausi gazlaitingo požymiai:

  • Reguliariai abejojama pašnekovo adekvatumu;
  • Neigiama viskas, kas svarbu pašnekovui (faktai, jausmai).

Šiame žaidime veikia du personažais – Adekvatus ir Nenormalus.

Adekvatus neklauso Nenormalaus, jis arba ignoruoja jo žodžius, arba sako „Taip nebuvo“, „tu viską išsigalvoji“, „tu viską neteisingai supratai“. Kai Nenormaliajam prasideda isterija, Adekvatusis pareiškia, kad jis „visiškai neadekvatus“, „pasigydyk nervus!“ arba „tau reikia pas psichologą“.

Adekvačiajam svarbiausia likti savo ir aplinkinių akyse baltam ir pūkuotam, o visus savo trūkumus suversti Neadekvačiajam.

Šaltinis