Zloto kurso kritimas: vėl apsipirkti į Lenkiją

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/satires... 2018-05-30 15:39:12, skaitė 643, komentavo 1

Zloto kurso kritimas: vėl apsipirkti į Lenkiją

Mama, važiuojame sauskelnių pirkti?
Mama, važiuojame sauskelnių pirkti?

Lenkija, sėkmingai manevruodama zloto kursu, vėl kviečia lietuvius apsipirkti Lenkijos parduotuvėse

Kitaip nei Baltijos šalys, Varšuva nesiruošia atsisakyti savo valiutos euro labui, o reguliuodama kursą leidžia suaktyvinti eksportą ir importą. Lietuvos vartotojai bankuose pirmiausia atkreipia dėmesį į Lenkijos valiutos kursą, kuris iš dalies formuoja ir vartotojų krepšelį Lietuvoje.

— Laura, nieko neplanuok kitam savaitgaliui. Varysime į Lenkiją. Zloto kursas nukrito, už mūsų eurus ten galėsime dar daugiau prisipirkti. Jovita suskaičiavo, kad vėl naudinga važiuoti apsipirkti pas kaimynus.

— Aš visada pasiruošusi, kai kalbama apie materialinę naudą. Pastaruoju metu vis dažniau ieškojau lenkiškų produktų rinkoje Gariūnuose arba pas smulkius prekybininkus. Bet jei jau Jovita suskaičiavo, tai aš visiškai pasitikiu ja. Ji yra taupi mergina ir visada seka kainas ir valiutų kursą. Juk ne veltui banke dirba.

— Aš vakar kaip tik apsilankiau pas ją banke, ji man ir pasakė, kad pats metas važiuoti į Lenkiją. Kaip tik jau baigiasi mano buitinės chemijos atsargos, kurių prisipirkau prieš pusmetį.

— Siūlau visiems važiuoti mano vyro automobiliu. Jame telpa net septyni asmenys. O pirkinius sudėsime į priekabą. Sutaupysime kurui. O dar vyras turi didelį automobilio šaldytuvą, galėsime ten sudėti užšaldytą mėsą ir sviestą. Ar matei, kiek sviestas kainuoja mūsų prekybos centruose?! Kas gi čia vyksta?!

— Mano vyrai sviestą labai mėgsta. Taigi, nusipirkusi Lenkijoje kelis pakelius, kaip tik ir susitaupysiu kurui. Jau nekalbant apie kitas maisto prekes.

— Aš visuomet Lenkijoje ir maistą savo šunims perku. Jis ten pusantro karto pigesnis. Du mano aviganiai 15 kilogramų sauso ėdalo per savaitę suvalgo.

— Štai ir sutarėm. Šeštadienį iš ryto kaip visuomet susitinkame prie mano laiptinės ir keliaujame į Lenkiją. Penktadienio vakarą užsuksime pas Jovitą ir pakeisime  eurus į zlotus. Ne visada naudinga atsiskaityti kortele. Kursas, nors nelabai, bet skiriasi.

— Aš penktadienį aplėksiu mūsų parduotuves ir užsirašysiu pagrindinių prekių kainas, galėsime palyginti su lenkiškomis. Praeitą kartą pastebėjau, kad Lenkijos parduotuvėse buvo ir brangesnių prekių. Juk lenkai atidžiai stebi mūsų kainas ir reaguoja į pasikeitimus. Iki susitikimo šaštadienį.