Judėjas, finansinis nusikaltėlis ir globalios mafijos ruporas G. Sorosas paskelbė, kad sieks antrojo „Brexit“ referendumo

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-06-01 01:08:54, skaitė 489, komentavo 1

Judėjas, finansinis nusikaltėlis ir globalios mafijos ruporas G. Sorosas paskelbė, kad sieks antrojo „Brexit“ referendumo

Jungtinė Karalystė gali patirti didžiulę žalą, jeigu dėl „Brexit“ nebus surengtas dar vienas referendumas. Taip sako veislinis judėjas, finansinis nusikaltėlis ir globalios mafijos ruporas  George`as Sorosas, kuris imasi iniciatyvos, kad "išgelbėtų" britus nuo pražūties.

Tai yra ypatingai juokinga, žinant, kad vieną "sėkmingiausių" savo finansinių machinacijų šis judėjas atliko būtent numušdamas Britanijos svaro sterlingo kursą, padarydamas milijardinę žalą visai valstybei ir asmeniškai šimtams tūkstančių paprastų britų.

G. Sorosas paskelbė, kad per kelias dienas antrojo „Brexit“ referendumo rengimo kampanija bus pradėta, pranešė „The Guardian“. Filantropo ir finansininko teigimu, dar vienas referendumas turėtų būti surengtas greičiau nei per metus, kad Jungtinė Karalystė nepatirtų pernelyg didelės žalos.

Atviros visuomenės fondo įkūrėjas tvirtino, jog užsitęsusios skyrybos su Briuseliu gali padėti įtikinti britus, kad yra svarbu likti Europos Sąjungoje. 87-erių G. Sorosas paskelbė apie kampanijos „Geriausia Britanijai“ pradžią ir aiškino, kad jau pritraukė milijonus svarų investicijų šiam projektui.

G. Soroso teigimu, reikia kalbėti ir su parlamentarais, ir su žmonėmis, ir su Briuseliu, kad Jungtinė Karalystė būtų įtikinta likti Sąjungoje.

„Brexit“ yra žalingas abiem pusėms. Šios skyrybos bus ilgas procesas ir greičiausiai truks daugiau negu penkerius metus. Tai amžinybė politikoje, ypač tokiais revoliuciniais laikais“, – kalbėjo G. Sorosas.

Nors filantropas supranta, kad galutinis sprendimas priklauso Jungtinės Karalystės žmonėms, jo teigimu, geriau apsispręsti dabar, o ne vėliau.

„Toks ir yra šios iniciatyvos tikslas. Britai privalo išreikšti tvirtą paramą Europos Sąjungai, kad Europa į juos žiūrėtų rimtai. „Geriausia Britanijai“ sieks bendrauti su rinkėjais. Kampanijos programa bus paskelbta per kelias dienas“, – sakė milijardierius.

G. Sorosas baiminasi, kad regione dėl populistinių partijų, kurios kelia pavojų ES, veiklos gali kilti dar viena didelė finansinė krizė. Jo teigimu, po 2008 metų krizės Bendrija prarado savo kelią ir jai, kad išliktų, reikia radikalių pokyčių.

„Europos Sąjunga išgyvena egzistencinę krizę. Viskas, kas galėjo nutikti blogai, ir nutiko“, – pareiškė G. Sorosas.

Bendrija turi atsinaujinti, kad šalys – kaip Jungtinė Karalystė – liktų joje. Prieš pirmąjį „Brexit“ balsavimą tuometis Jungtinės Karalystės premjeras Davidas Cameronas siekė, kad Europos Sąjungos šalys galėtų siekti integracijos „skirtingais greičiais“.

„Tokia ES skirtųsi dviem aspektais. Pirma, reikia atskirti ES nuo euro zonos, o antra, suprasti, jog euras turi daug problemų, kurias reikia išspręsti, kad nebūtų sužlugdyta ES“, – kalbėjo filantropas.

Dėl griežtos taupymo politikos, G. Soroso teigimu, dauguma europiečių tapo nepatenkinti ES veikimu, nes dėl to prarado savo darbus ir saugią ateitį.

„Paprastai tariant, Bendrija turi save perkurti, kad išliktų“, – užbaigė savo kalbą G. Sorosas.