Lietuvių “genocidas“ prieš Žemaičius

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/2018... 2018-06-01 14:10:36, skaitė 569, komentavo 2

Lietuvių “genocidas“ prieš Žemaičius

Varniai pirmą kartą paminėti 1389 kai mūsų šlovingi protėviai ten eilinį kartą iškaršė kailį kryžiuočiams, tiesa tuomet miestelis vadinosi Medininkais. Vėliau- 1413 Vytautas ten įkurdino žemaičių vyskupą, kuo pastarieji (Žemaičiai) nebuvo itin sužavėti ir nusprendė imtis revoliucinės veiklos. Vytautas greit parodė “kas yra kas“ ir vyskupija prabuvo Varniuose iki pat 1863, kai po sukilimo carinė valdžia ją perkėlė į Kauną.

Šiandien Medininkai-Varniai vėl sulaukia “kryžiuočių“antpuolių. Nesenai iš “kryžiuočių centro“- Telšių, buvo “užpulta“ Kebabēnē, kuriai buvo įsakyta nuimti Žemaitišką užrašą “KEBABĀ“ ir pakeisti jį lietuvišku “Kebabai“. Ar tai nėra genocidas, kai Žemaitijoje kaip savo namuose šeimininkauja Lietuviai (nuo 1918m.) ir elgiasi kaip tuometiniai kryžiuočiai?

Nors visoje Žemaitijoje pilna angliškų užrašų ir pavadinimų, bet šie matomai niekam neužkliūvą, kaip ir CŽV kalėjimai, kuriuose buvo kankinami žmonės. Ar Žemaitis kada nors galės jaustis gaspadoriumi savo žemėje, ar dar ilgai teks kentėti Lietuvių pasityčiojimus iš Žemaičių kalbos?

---
LDiena.lt: 

Užrašai viešose vietose turi būti valstybine kalba. Valstybinė kalba - yra lietuvių, tačiau niekur nemačiau apibrėžimo, kad būtent "literatūrinė kalba".

Kadangi oficialiai žemaičių kalba nėra pripažįstama kaip atskira kalba, o laikoma lietuvių kalbos "tarme", juridine prasme užrašai žemaitiškai, aukštaitiškai, dzūkiškai ar suvalkietiškai yra lygiaverčiai užrašai valstybine kalba.

Taip kad, jeigu savininkas norėtų - drąsiai galėtų siųsti savivaldybės žiurkes-kalbajoberes šunims šėko pjauti.

Reikia suprasti ir savivaldybėse dirbančias bobas-kalbajoberes. Jos nichuja niekam nereikalingos, todėl bandydamos pademonstruoti savo darbo vietos būtinybę pačios ieškosi ant ko pašikti.

Dar juokingiau, negu anglakalbiai visokių įmonių pavadinimai yra dvikalbės gatvių lentelės Vilniuje arba autobusai kursuojantys po tuteišių gyvenamus Šalčininkus ir Švenčionys, ant kurių maršrutai šalia lietuviško užrašo yra užrašyti NEVALSTYBINE LENKŲ kalba.