Smagratis įsuktas: į JAV vertimą nuo "Olimpo" įsijungia visas pasaulis

Autorius: Anno Šaltinis: https://cont.ws/@nikolaykireev... 2018-06-03 17:48:42, skaitė 1484, komentavo 0

Smagratis įsuktas: į JAV vertimą nuo

Sąžiningai pasakius, buvo tikėtasi, kuomet prasidės JAV masinis kanalizavimo procesas, amerikiečiai sugebės savyje rasti jėgų, kad galėtų persigalvoti ir pereiti prie sąžiningų žaidimo taisyklių. Bet tai buvo klaida. Pasirodo, Vašingtonas užsispyręs ir toliau kasa sau kapą, be to labai kruopščiai ir sąmoningai.

Po to kada Amerika visiškai suįžūlėjo ir užvertė savo sankcijomis metalurgijos pramonę, visas pasaulis giliai susimastė ar verta ir toliau bendradarbiauti su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis dėl to patiriant nuostolius. Ypač stebina tas faktas, kad nuo JAV nusisuka netgi Kanada, kuriai JAV dabar irgi pradėjo taikyti muitų rinkliavas.

Šiuo metu "Didžiajam septynete" iškilo didelių abejonių dėl poreikio toliau sekti Vašingtono nurodymais. Tai, kad amerikiečiai dėl savo interesų nesigaili nieko, sukėlė didelį susirūpinimą. Ir šią naujieną labai sunku ignoruoti, nes G7 - tai kritiška dauguma pagrindinių pasaulio valstybių.

Faktiškai, tas smagratis, kurį Rusija jau keletą metų įsukinėjo, nebegali būti sustabdytas. Maskva dabar gali stovėti ir stebėti kaip griūva amerikietišką "užpompuota” didybė. Rusija iš pat pradžių žinojo, kad užsitęsusios partijos pabaigoje bus tik toks rezultatas, todėl ypatingai nereagavo į Vašingtono provokacijas, suteikiant galimybę hegemonui vis giliau ir giliau užsikasti, ir taip apnuoginat JAV silpnumą.

Dabar, kai visas pasaulis pamatė, kad yra įmanoma pakelti galvą ir atvirai išreikšti nepasitenkinimą Vašingtono politika, daugelis suskubo tuo pasinaudoti. Europos ir JAV sąjungos skilimas yra puikus liudijimas. Net tokia amerikietiška kolonija kaip Kanada, pareiškia apie savo besiskiriančias pozicijas ir požiūrius. Be abejo, tai yra gerai apgalvotos Maskvos užsienio politikos rezultatas, gražiai aplošusios Ameriką ilgesniame laikotarpyje.

Dabar belieka mažmožis - pasiruošti hegemono žlugimui, kadangi kruopštaus nukanalizavimo Amerika gali neatlaikyti ir griūti. Cunamis bus rimtas. Nors galima tiesiog žiūrėti ir kaupti rezervus (kas gali), ką pastaraisiais metais daro Rusija ir Kinija. Jos kartu yra pasiruošę sukurti naują pasaulio ekonominės sistemos modelį, pagrįstą sąžiningais principais ir pasitikėjimu santykiuose.