Rusiški S-400 kompleksai sujudino visus Artimuosius Rytus

Autorius: Anno Šaltinis: http://gosnovosti.com/2018/06/... 2018-06-03 23:03:18, skaitė 552, komentavo 0

Rusiški S-400 kompleksai sujudino visus Artimuosius Rytus

Susitarimas dėl Rusijos zenitinių raketinių kompleksų (ZRK) S-400 tiekimo Turkijai ir derybos dėl tiekimo į Katarą ir Saudo Arabiją sukėlė sumaištį Artimuosiuose Rytuose, Europoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose. "S-400" tiekimas į Artimuosius Rytus yra stipriausias Vladimiro Putino ėjimas, kuris jau duoda išskirtinę naudą Rusijai.

S-400 susidomėjimo kamuolyje yra keletas gijų:

1. Artimųjų Rytų patriotinio elito interesai, kurie nori apsaugoti savo oro erdvę nuo galimų grėsmių naudodami geriausią pasaulyje ZRK sistemą.

2. Proamerikietiškų Artimųjų Rytų elito interesai, kurie yra pasirengę maksimaliai žemai nusilenkti šeimininkui.

3. JAV interesai, kurie nori tiekti savo nenaudingas "Patriotus" ir kitokį chlamą už dešimtis milijardų dolerių.

4. Artimųjų Rytų šalių konkurencija. Kiekviena regiono šalis nenori suteikti pranašumo kaimynui S-400 forma.

5. Rusijos interesai: pelningas ginklų tiekimas, stabilumo Artimuosiuose Rytuose stiprinimas ir tarptautinio bendradarbiavimo stiprinimas.

Ypač juokinga yra proamerikietiškų kompradorų reakcija. Saudo Arabijos karalius Salmanas ibn Abdul-Azizas Al Saudas parašė skundą Prancūzijos prezidentui Emanueliui Makronui, kad jis, atseit, kovos su Kataru, jei Makronas nenutrauks S-400 tiekimo Dokai. Negailestinga konkurencija.  Aš pats nusipirksiu - bet kitiems neleisiu.

Įdomu, ko imsis Makronas? JAV-ų p-rezidentasTrampas priskyrė prancūzą kaip reguliuotoją nuo Jungtinių Valstijų Artimuosiuose Rytuose, tačiau tai nereiškia, kad jis yra veiksnus. Makronas pagrasins Rusijai piršteliu? Dievaž, sunku susilaikyti nesijuokus.

Ką Saudo Arabijos karalius darys, jei McCronas nesusidoros? Ar jis kariaus su kaimynu, kuris rengiasi surengti pasaulio Futbolo čempionatą 2022 m.? Jei taip, tai bus epiška.

Štai ką daro "životvoriaščyi" (tveriantis gyvastį) S- 400 kompleksas. Rusijos ZRK numuša taikinius ne tik ore, bet ir geopolitinėje arenoje.