Rusai išmoko atjungti "Tomohaukus" skrydžio metu

Autorius: Anno Šaltinis: https://zen.yandex.ru/media/xd... 2018-06-04 09:29:57, skaitė 689, komentavo 0

Rusai išmoko atjungti

Kaip žinoma, po raketų atakos Sirijoje, Rusijos kariškiams pavyko gauti mažiausiai dvi nepažeistas JAV gaminamas "Tomahaukų" ("Tomahawk") raketas, ir štai, šiomis dienomis, kariškiai pranešė apie pirmuosius teigiamus rezultatus, gautus po šių raketų ištyrimo.

Šiuo metu rusų REK (radioelektroninės kovos) kompleksai jau gali sutrikdyti raketų skrydį, dezorientuoti jas erdvėje, pritaikant radioelektroninį slopinimą. Bet nulaužti pačią raketą jos skrydžio metu buvo neįmanoma, nes nebuvo žinomi elektroniniai raketos signalo parametrai, (diapazono dažnis, kuriuo ji palaiko ryšį su valdymo centru). Anksčiau buvo bandoma perrinkti diapazono dažnius, kad pataikyti reikiamą bangą ir išjungti raketą, tačiau bangų apimtis buvo per didelė ir bandymas pasirodė neefektyvus.

Dabar gi, išsamiai, laboratorinėmis sąlygomis ištyrus "Tomahaukų" veikimo principą, Rusijos kariškiai gali užprogramuoti REK taškiniam poveikiui tam tikrame diapazone, kas leis paprasčiausiai atjungti raketą, po to, kai ji bus paleista ir nukreipta į taikinį, kas baigsis raketos kritimu.

Kariškiai jau pareiškė, kad jie išbandys naują būdą esant pirmai galimybei (jau per kitą šių raketų ataką). Ir jei REK sistema parodys, kad yra efektyvi, jos taip pat bus įremgtos ir rusų lėktuvuose, kas privers raketas kristi iškart jų paleidimo metu.

Primename, kad didžioji dauguma "Tomahaukų" raketų, kuriomis JAV ir jos teroristiniai sąjungininkai bombardavo Libiją bei Siriją, buvo paleistos iš laivų ir povandeninių laivų. Atjungus jas iškart po paleidimo dalis raketų neišvengiamai nukristų ant jas paleidusių laivų, o likusios saugiai paskęstų jūroje. Taip kad realų pavojų atsitiktinėms aukoms keltų tik raketos, leidžiamos į antžeminius taikinius iš ore esančių lėktuvų.

Panašu, kad modernią rusišką ginkluotę perkančios šalys netrukus taps paprasčiausiais nebeįkandamos JAV ir jos teroristinių išpuolių sėbrams. Ir pasaulis taps saugesnis.