Naujasis Italijos VRM vadovas nepalieka iliuzijų: nelegalūs imigrantai iš Afrikos turi krautis lagaminus

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2018-06-04 11:23:24, skaitė 740, komentavo 2

Naujasis Italijos VRM vadovas nepalieka iliuzijų: nelegalūs imigrantai iš Afrikos turi krautis lagaminus

https://1.bp.blogspot.com/-nMLUFt5TLY4/WxPZ3IJy6hI/AAAAAAAAKBk/tkXuGFN47O85TwfTsmrpK-w2KfpK-PsFQCLcBGAs/s1600/ODI1L3VfMS9jY18wOTkzZi9wLzIwMTgvMDIvMjEvODI1LzM1Ni83N2YyY2MwYzQwMGM0ZjJjYTQzMzNlOTE0NjY5NGIzMi5qcGVn.jpeg

Vidaus reikalų ministras Matteo Salvini pareiškė šeštadienį, kad nelegalūs imigrantai turi „pakuoti lagaminus“. Jis pažymėjo, kad Italija negali sau leisti išlaikyti šimtus tūkstančių imigrantų.

Mitinge, įvykusiame Italijos šiaurėje, Vicenza mieste, Salvini pasakė, kad „nelegaliems imigrantams pasibaigė nerūpestingas gyvenimas“.

„Privalo krauti lagaminus, ramiai, bet jie privalo išvykti“, - pasakė vicepremjeras, kalbėdamas apie neteisingą ligšiolinę Italijos valdžios imigracijos politiką.

Viduržemio jūroje veikiančias NVO, vežančias nuo Afrikos krantų nelegalius migrantus, ministras pavadino „konrabandininkais“ žmonėmis.

„Mes dirbame su nevyriausybinėmis organizacijomis, o aš turiu savo idėjas. Aš įsitikinęs, kad valstybės privalo elgtis tinkamai, ir nei vienas kontrabandininkas negali įplaukti į mūsų uostus“, - pareiškė Salvini.

„Jeigu kažkas bėga nuo karo, bus priimtas, bet kiti negali atvykti; o jei atvyksta, tai negali pasilikti Italijoje“, - pasakė jis. Dėl galimų imigracijos bangų Salvini užtikrino:

„Jeigu atsiras pavojus, aš turiu aiškią viziją, kaip užkirsti tam kelią“.

Jis pažadėjo sekmadienį vykti į Siciliją.

„Tai mūsų siena“, - pasakė jis. VRM vadovas ketina nuvykti į Pozzallo uostą, į kurį įplaukia laivai su imigrantais paimtais nuo laivelių ir pontonų.

Salvini taip pat paaiškino: „Aš noriu sustiprinti sutartį su šalimis, iš kurių atvyksta tūkstančiai žmonių.“

„Mes negalime sau leisti, kad išlaikyti šimtus tūkstančių žmonių Italijoje“, - pažymėjo jis.

Savo rinkimų kompanijos metu Salvini partija „Šiaurės lyga“ deklaravo, kad iš Italijos bus išsiųsta pusė milijono nelegalių imigrantų.

Nuorodos:

https://wpolityce.pl/swiat/396974-nowy-szef-wloskiego-msw-nie-pozostawia-zludzen-nielegalni-imigranci-musza-pakowac-walizki

http://lebionka.blogspot.com/2018/05/migrantai-toliau-plusta-i-europa-marin.html